Kiválóan indították a versenyszezont a Jogging újoncai

Kiválóan indították a versenyszezont a Jogging újoncai

2019. március 18. 15:00

Március 17-én rendezték meg a SPORT XXI. szakaszos Aquatlon Verseny Dél-Kelet Regionális Döntőjét (Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád megye) Baján. A Jogging Plus Sportegyesületből 15-en rendkívül sikeresen képviselték Kiskunfélegyházát, 3 arany és 4 bronzéremmel tértek haza.

Részletek
Négy gól esett a városi derbin

Négy gól esett a városi derbin

2019. március 17. 09:00

Két félegyházi labdarúgócsapat mérkőzött meg egymással a megyei II. osztály északi csoportjának 17. fordulójában. A Kiskunfélegyházi Vasutas SK és a Kiskunfélegyházi HTK II. őszi találkozója 1-1-es döntetlennel ért véget, a tabellán elfoglalt helyezés alapján a KHTK II. volt az esélyes. A KHTK II. érvényesítve a papírformát korán megszerezte a vezetést és végül fölényesen, 4-0-ra nyert, a Vasutas maradt a sereghajtó pozícióban.

Részletek
Helycsere a dobogón

Helycsere a dobogón

2019. március 17. 11:00

Nem sikerült a visszavágás, az őszi 21-31-es vereséget követően ezúttal is alulmaradt a Dunaharaszti MTK ellen a P&P Kiskunfélegyházi HTK a felnőtt férfi kézilabda bajnokság NB II. déli csoportjában. A rangadó tétje a második hely megtartása, illetve megszerzése volt. A vendég Dunaharaszti MTK összeszedett és jó játékot bemutatva végig vezetett, a KHTK az utolsó percekben tette szorossá az állást, de egyenlítenie nem sikerült, így visszacsúszott a harmadik pozícióba. A DMTK átvette a második helyet a tabellán, a bajnokságot továbbra is a Rév TSC vezeti.

Részletek
Élen a KHTK

Élen a KHTK

2019. március 16. 19:40

Rangadóval folytatta szereplését a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK, amely a 15. fordulóban a harmadik helyezett Kalocsai FC-t látta vendégül a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban. A találkozó tétje az első hely megtartása volt, ehhez nyernie kellett a KHTK-nak. Ősszel Kalocsán 2-2-es döntetlen született, a vendég együttes hátránya a forduló előtt mindössze 4 pont volt az éllovashoz képest. A vezetést a KHTK szerezte meg a 25. percben Nasz Balázs öngóljával és a második félidő hajrájában a csereként beálló Koncz Zsolt játékos-edző döntötte el a három pont sorsát. A félegyházi csapat 2-0-ra nyert, így továbbra is első.

Részletek
Gálázva nyert az Astra

Gálázva nyert az Astra

2019. március 16. 14:10

Könnyed játékkal nagyarányú győzelmet ért el hazai pályán a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a női futsal NB I. 17. fordulójában 10-1-re kiütötte a Miskolci Vénuszt. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, az Astra szebbnél-szebb akciókat vezetve ilyen arányban is megérdemelten nyert, amivel megőrizte vezető helyét a bajnokságban.

Részletek
Félegyházi tornászsikerek a diákolimpia országos elődöntőjében

Félegyházi tornászsikerek a diákolimpia országos elődöntőjében

2019. március 16. 17:00

Március 1-jén adott otthont a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola az I-IV. korcsoportos torna diákolimpia országos elődöntőjének. A versenyen szép eredményt értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézményének leány tornász tehetségei III/IV. korcsoportban, egyéni összetettben. A Platán Utcai Tagintézmény tanulója, Palásti Enikő egyéni összetettben lett bajnok. A székhely intézmény tanulói Szabó Róza IX., míg Gombás Bora X. helyen végeztek. A versenyzők áprilisban az országos döntőben folytathatják a küzdelmet. A tornász lányok edzője és felkészítője Juhász Tamás.

Részletek
Példát mutatni és megfelelni – 5. mesterfokozaton Si-Hing Tihanyi Mihály

Példát mutatni és megfelelni – 5. mesterfokozaton Si-Hing Tihanyi Mihály

2019. március 23. 12:30

A kiskunfélegyházi Wing Tsun kung-fu edzések vezetője Si-Hing Tihanyi Mihály újabb fontos eredményt ért el az idei esztendőben. A Magyar Wing Tsun Egyesület Orfűn rendezte meg a 4. téli edzőtáborát, amelyen Sifu Máday Norbert nagymester több évtizedes kiemelkedő Wing Tsun kung-fu gyakorlásért és sok-száz fiatal keleti-harcművészet és filozófia egyetemes értékeibe való bevezetéséért Si-Hing Tihanyi Mihálynak 5. mesterfokozatot adományozott. A tiszteletbeli 5. mesterfokozat egyfelől kihívással, másfelől példamutatással jár, mindezt Si-Hing Tihanyi Mihály tette hozzá.

Részletek
Két teremíjász-versenyen jártak a Koppányok

Két teremíjász-versenyen jártak a Koppányok

2019. március 12. 12:30

Március 2-án Győrújbarátiban rendeztek WA Teremíjász Országos Bajnokságot. A nagy távolság és a Koppányok által kevésbé látogatott versenyforma miatt csupán Kovács Máté indult Félegyházáról. Máté 10-14, TRFG kategóriában nevezett az OB-ra.

Részletek
Ismét küzdősportgála Kiskunfélegyházán

Ismét küzdősportgála Kiskunfélegyházán

2019. március 13. 15:00

Második alkalommal ad otthont helyi félegyházi versenyzőket felvonultató küzdősportgálának a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok április 6-án, szombaton. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Egyesület vezetője Nagy Krisztián és Simon Zoltán sportszervező közösen valósítja meg. Ismét egy egész napos családi rendezvényt biztosít a KHSE csapata.

Részletek
Megőrizte vezető helyét az Astra

Megőrizte vezető helyét az Astra

2019. március 11. 09:00

A második helyezett Agenta Girls Szekszárd FC fogadta a listavezető Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC-t a női futsal NB I. szuperrangadóján, március 10-én. A találkozó tétje az első hely birtoklása volt, a házigazda Szekszárd győzelem esetén a tabella élére állhatott volna. A fordulatos mérkőzésen már az első percben betalált a jó formában lévő Astrás Sípos Lilla, de a hazaiak négy perc leforgása alatt fordítottak Ganczer Hajnalka és Horváth Katalin góljaival (2-1). Ezt követően ismét döntetlenre alakult az állás, a 14. percben Krascsenics Petra egalizált (2-2). A második félidőben nyílt maradt a mérkőzés, sőt egy szerencsés öngóllal az Astra került előnybe és egészen a hajráig vezetett, de hat perccel a vége előtt a Szekszárd kiegyenlített, így otthon tartotta az egyik pontot (3-3). Az Astra csapata sem búslakodhatott, hiszen megőrizte vezető helyét az első osztályban.

Részletek