Alapszakasz első az Astra

Alapszakasz első az Astra

2019. március 31. 16:30

Nyílt támadójátékot, gólokban gazdag mérkőzést hozott az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC és a Gyulai Amazonok találkozója a női futsal NB I. alapszakaszának 19. fordulójában. Az üllői csarnokban megtartott összecsapás tétje az Astra számára az alapszakasz elsőség megszerzése volt, ehhez az együttesnek nyerni kellett. A másik oldalon még a felsőházi rájátszásba kerülésre is esély nyílt, így mindkét csapat győzelemre tört. Az első félidőben kitettek magukért a felek, az Astra háromszor is vezetett, a Gyula háromszor is egyenlített. A fordulást követően újfent az Astra került előnybe, innen már nem volt a vendégeknek visszaút. A Gyula még 5-4-re felzárkózott, de az utolsó percekben további két Astra gól született, kialakítván a 7-4-es végeredményt. Az Astra az alapszakasz élén végzett, míg a Gyula maradt az ötödik pozícióban.

Részletek
EB részvételért is küzdenek a Matolayn

EB részvételért is küzdenek a Matolayn

2019. március 31. 08:00

Az idei esztendőben is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont a Matolay Nemzetközi Emlékversenynek és az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokságnak a Magyar Tornaszövetség támogatásával. A hagyományos női nemzetközi emlékverseny többszörös téttel bírt a női felnőtt tornászok számára, hiszen ezután véglegesítik az Európa-bajnokságra utazó tornász válogatott keretet, amelybe az egyéni összetett és a szerenkénti eredmények is számítanak. Továbbá a csapatbajnokság első fordulójának végeredménye is itt alakult ki. Az esemény fővédnöke dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség elnöke. Kiemelt sztárvendége Berki Krisztián olimpiai bajnok. A nők szuper csapatbajnokságának első fordulójában a Postás SE csapata győzött, míg a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny csapatversenyében a Dunaferr SE. A szombaton estig tartó Emlékversenyen a felnőtteknél Kovács Zsófia, az ifiknél Makovits Mirtill lett az első egyéni összetettben, míg a serdülőknél a legjobb magyarként Balzsay Hanna végzett második helyével.

Részletek
Hátrányból mentett pontot a kézilabdacsapat

Hátrányból mentett pontot a kézilabdacsapat

2019. március 30. 19:00

Némileg kilábalva az átmeneti hullámvölgyből 27-27-es döntetlent ért el a Dunaújvárosi AC ellen a P&P Kiskunfélegyházi HTK a felnőtt férfi kézilabda bajnokság 18. fordulójában. A mérkőzést ezúttal Szeged-Kiskundorozsmán rendezték meg március 30-án. A találkozót megelőzően a P&P KHTK két vereséget is elkönyvelt, ősszel minimális különbséggel, 26-25-re nyert Dunaújvárosban. A mostani összecsapást a Dunaújváros kezdte jobban, az első félidő végén 14-11-re vezetett, de az előnyét nem tudta megtartani. A P&P KHTK-nak végül összejött a pontszerzés, amivel megerősítette harmadik helyét a bajnokságban.

Részletek
Húsz góllal nyert az éllovas

Húsz góllal nyert az éllovas

2019. március 30. 16:30

Nem várt könnyű ellenfél a tabella alsó régiójához tartozó Félegyházi KSC csapatára a megyei felnőtt férfi kézilabda bajnokság 14. fordulójában. Március 30-án a listavezető Bácsalmási PVSE látogatott a Constantinum Sportcentrumba. Az erőviszonyok alapján bravúrnak számított volna egy pontszerzés, vagy szorosabb eredmény elérése. Az FKSC az első félidő közepéig még tartotta a szorosabb állást, ezt követően azonban érvényesült a papírforma. A félidőig kilenc gólra nőtt a különbség, ami a második játékrészben sem csökkent. A Bácsalmási PVSE magabiztosan nyert 37-17-re, így megőrizte vezető helyét a bajnokságban.

Részletek
Fölényesen nyert a KHTK

Fölényesen nyert a KHTK

2019. március 30. 17:25

Megerősítette vezető helyét a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK. A 17. fordulóban ezúttal a Bácsalmási PVSE-t győzte le 6-3-ra a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban. A gólok sorát a 25. percben Szabó Attila nyitotta. Rajta kívül Nagy Dániel, Marsa Levente, Makai Zoltán, Tóth István és Koncz Zsolt játékos-edző vette be az ellenfél kapuját. A vendégek részéről Szádeczky Zalán mesterhármast ért el, de ez csupán az eredmény kozmetikázásához volt elég. A győzelmi szériában lévő KHTK kihasználta a Kiskőrösi LC újabb botlását. A kiskőrösiek a sereghajtó Kelebiával ikszeltek, így az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó félegyháziak előnye immár kettő pont a tabellán.

Részletek
Fit-Kid verseny Szentesen

Fit-Kid verseny Szentesen

2019. március 29. 17:00

Az idei év első Fit-Kid versenyét rendezték meg Szentesen, március 9-én. A mintegy 300 versenyző Dance kategóriában indult. Kiskunfélegyházát Dinnyés Nelli 2., és Horváth Hanna 3. korcsoportos kislányok képviselték.

Részletek
U16 fiúk: Magabiztos győzelem, áldozattal

U16 fiúk: Magabiztos győzelem, áldozattal

2019. március 28. 11:00

Sikeres bajnoki fordulón van túl három hetes szünetet követően a Félegyházi TSI kosárcsapata, amely a regionális fiú kadett bajnokság felsőági 4. fordulójában a Szentesi KK-t győzte le magabiztosan, 93-37-re. A győzelmet egy szomorú eset árnyékolta be. Szűcs Tibor egy esés után a csuklójára esett, amely megzúzódott, így ő – bár reméljük csak egy rövid időre, de kiesett a rotációnkból- - tette hozzá Simon Zoltán edző értékelésében.

Részletek
Az Astra nyerheti az alapszakaszt

Az Astra nyerheti az alapszakaszt

2019. március 27. 15:00

Az NBI-es Astra-Herbária Kiskunfélegyházi Bulls FC csapata szombaton a Jet-Sol Ligában az MTK-nál vendégeskedik Monoron. Az őszi fordulókban egyszer az MTK, egyszer pedig Dombó János csapata örülhetett a három pontnak. A lányok jó periódusban vannak, remélhetőleg, hogy szombaton ismét sikerül győzni.

Részletek
Egy mérkőzés, két győzelem

Egy mérkőzés, két győzelem

2019. március 27. 09:00

A 3. fordulóval folytatódott a regionális leány serdülő bajnokság alapszakasza, amelynek délkeleti régiójában a FTSI a HSA Bombázókat és a Szolnoki SC/B-t fogadta. Előbbi nem érkezett meg a találkozóra, így az összecsapást játék nélkül az FTSI nyerte, míg a Szolnok ellen ugyancsak félegyházi siker született. Fekete-Seres Ildikó és Bokányi Rita által edzett csapat 76-60-ra nyert.

Részletek
Mozgalmas hétvégét zártak a Kiskunfélegyházi DMTK-KVSE kis sportolói

Mozgalmas hétvégét zártak a Kiskunfélegyházi DMTK-KVSE kis sportolói

2019. március 26. 11:30

Mozgalmas hétvégén vannak túl a Kiskunfélegyházi DMTK-KVSE kis sportolói. Míg az úszók és triatlonista gyerekek a XVIII. Környezetvédelmi-Kiskunvíz Kupán úsztak remek teljesítménnyel, addig a vízilabda szakosztály két napon keresztül Nagyváradon küzdött Félegyházáért. Kalocsán 25 úszó és triatlonista, Nagyváradon 11 vízilabdás gyermek képviselte az Egyesületet.

Részletek