Ők a legjobbak Bács-megyében

Ők a legjobbak Bács-megyében

2019. február 4. 11:00

Február 3-án, vasárnap játszották az U17-es leány futsal megyei döntőjét, ahol az Astra HFC is érdekelt volt. A csapat hat meccset vívott a bajnoki címért, ötöt meg is nyert, és egy 2-2-es döntetlent játszott az Izsáki Sárfehér SE csapatával. A lányoknak igencsak meg kellett küzdeni azért, hogy a végén aranyérem kerüljön a nyakukba, hiszen egy mérkőzés csak 15 perces volt, és így végig koncentrálni, hajtani kellett nekik a győzelemért. A házi gólkirálynő a tornán Siber Glória lett kilenc találattal, rajta kívül testvére Siber Szófia (3), Rakovszky Fanni (2), illetve Szűcs Vivien talált még az ellenfelek kapujába.

Részletek
Második hely a farsangi kupán

Második hely a farsangi kupán

2019. február 4. 09:00

Hat csapat részvételével farsangi kupát rendezett február 3-án a Kiskunhalasi UKSC az U14-es fiú korosztályú csapatok számára. Két halasi egyesület mellett a Lajosmizse, a Kiskunmajsa, a Baja és a Kiskunfélegyházi HTK csapata lépett pályára. A KHTK fiataljai nagyszerűen helytálltak, nagy csatában a második helyet szerezték meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Isán András, szakosztályvezető. A legtechnikásabb játékosnak Lajos Károlyt választották, aki külön érmet is kapott.

Részletek
Elkezdődött a VII. Csiki Emléktorna-sorozat

Elkezdődött a VII. Csiki Emléktorna-sorozat

2019. február 3. 18:25

Idén hetedik alkalommal tisztelegnek emléktornával Csikós József „Csiki” egykori labdarúgó előtt. A Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztálya és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) által szervezett tornasorozaton az egyesület minden utánpótláscsapata részt vesz, több vendégegyüttessel. A versenynek a Darvas Általános Iskola, a Kossuth szakképző iskola és a Mezgé tornaterme ad otthont. Elsőként február 3-án az U18-as korosztály tornáját tartották meg. Az első helyet a Kerekegyháza szerezte meg, mögöttük a Kiskunmajsa és a Félegyházi TSI „A” csapata végzett. Különdíjat vehetett át a legjobb kapusnak választott Hostyánszki Tamás, illetve a legígéretesebb fiatal labdarúgó, Kanyó János. A Csiki torna február 10-én az U7 és az U9, február 16-án az U11, 17-én pedig az U14-es csapatok megmérettetésével zárul.

Részletek
Martfűn szerepeltek a DMTK-KVSE vízilabdázói

Martfűn szerepeltek a DMTK-KVSE vízilabdázói

2019. február 3. 14:00

A második fordulót rendezték meg február 2-án a dél-keleti gyermek bajnokság II. korcsoportjának „Zöld” csoportjában, amelyben a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület vízilabdázói is szerepelnek. A Görög Imre vezette együttes megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a „Spartak-Szabadka lányokat” 19-6-ra múlta felül. A hatfős csoportban a negyedik helyet foglalja el a DMTK csapata. A következő játéknapot március 2-án Kecskeméten bonyolítják le.

Részletek
Menetel az Astra

Menetel az Astra

2019. február 3. 11:00

Zsinórban az ötödik mérkőzését is megnyerte a felnőtt női futsal NB I-ben az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC. A jó formának örvendő és listavezető Astra ellenfele február 2-án a tabella utolsó helyén álló TFSE volt. A várakozásnak megfelelően az Astra fölényével telt a mérkőzés, 3-0-át követően a vendég együttes az utolsó percekben még felzárkózott, de egyenlítenie már nem sikerült. Az Astra félgőzzel játszva is itthon tartotta a három pontot.

Részletek
Továbbra is hibátlan a P&P KHTK

Továbbra is hibátlan a P&P KHTK

2019. február 3. 10:00

Folytatta remeklését a három országot átölelő Triplex Kupán a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata, amely az első játéknap sikereit követően a második helyszínen is két mérkőzést nyert. Február 2-án Szegedre látogattak a csapatok, ahol a helyi Pick Szeged U23 fogadta a P&P Kiskunfélegyházi HTK-t. A találkozót 14-11-es félidei vezetést követően egy góllal, 25-24-re a KHTK nyerte. A második mérkőzés már jóval könnyedebben alakult, az RK Zenta nem tudta megszorítani a KHTK-t, amely könnyed, 35-20-as sikert ért el. A félegyházi együttes hibátlan mérleggel várhatja a torna utolsó játéknapját, amit február 9-én Nagyszentmiklóson rendeznek meg.

Részletek
Idegenben nyert az asztalitenisz-csapat

Idegenben nyert az asztalitenisz-csapat

2019. február 3. 09:00

Az itthoni találkozót követően idegenben is legyőzte a BVSC-Zugló II. csapatát a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának soros fordulójában. A tabella második helyén álló félegyházi együttes ezúttal 10:5-re diadalmaskodott. A páros küzdelmeket sikerrel abszolválta Korponai Zoltán és Pengő Gábor, egyéniben egyikük sem hibázott. Mellettük Erdélyi Szabolcs és Medvegy Ákos három-három játékból egy-egy találkozót nyert, ami elegendőnek bizonyult a biztos sikerhez.

Részletek
Elhunyt a legendás Kiskunfélegyházi Vasas labdarúgója

Elhunyt a legendás Kiskunfélegyházi Vasas labdarúgója

2019. január 31. 10:20

73 éves korában váratlanul elhunyt Sikár József (1945. 04. 21. - 2019. 01. 27.), a Kiskunfélegyházi Vasas egykori játékosa, a félegyházi labdarúgás egyik sikerének részese. Több mint 50 éve, 1964-ben az akkori megyei bajnokságban szereplő Kiskunfélegyházi Vasas az NB I-es klasszis MTK-t ütötte el a továbbjutástól és bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Sikár József sportolói pályafutásáról elmondható, hogy végig a Kiskunfélegyházi Vasasban játszott.

Részletek
Magyar bajnok súlylökő

Magyar bajnok súlylökő

2019. január 30. 13:00

Január 26-án és 27-én rendezték meg Budapesten Magyarország Újonc Fedettpályás Atlétika Bajnokságát. Retkes Léna, a József Attila Általános Iskola 7. osztályos tanulója súlylökésben (2kg) 12,43m-es dobásával magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. Edző: Rekedt Zoltán

Részletek