Alapszakasz-győztes formában az Astra

Alapszakasz-győztes formában az Astra

2019. március 25. 11:00

Tovább nyújtotta veretlenségi szériáját a női futsal NB I. alapszakaszának listavezetője, az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a 21. fordulóból előrehozott mérkőzésen a bajnoki címvédő Hajdúböszörményt győzte le 2-1-re. A vendégek Pádár Anita góljával az első félidő hajrájában kerültek előnybe, de az Astrának Gelb Mónika és Krascsenics Petra találataival sikerült fordítania. A két rivális csapat legutóbbi három összecsapását egyaránt az Astra nyerte, ami bizakodásra adhat okot a rájátszást megelőzően. Az alapszakasz elsőség karnyújtásnyira került az Astrától, ehhez a hátralévő két mérkőzéséből egyet kell megnyernie.

Részletek
Nem borult a papírforma

Nem borult a papírforma

2019. március 25. 09:00

A dobogós pozíciókért harcban lévő SC Hírös-Ép otthonában mérkőzött meg a sereghajtó Kiskunfélegyházi Vasutas SK a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 18. fordulójában. A félegyházi csapattól bravúrnak számított volna a pontszerzés, amire bő negyedóráig élt is a remény, ekkor a Hírös-Ép két percen belül két gólt szerzett, amire a Vasutas oldaláról Bende Ádám válaszolt a 25. percben. A 2-1-es félidei eredmény az 54. minutumban 3-1-re alakult és a hajrában a hazai együttes újabb két gólig jutott, míg a félegyházi gárdából Bende Ádám duplázott, kialakítván az 5-2-es végeredményt.

Részletek
Magabiztos KKC-győzelem

Magabiztos KKC-győzelem

2019. március 25. 12:00

Helyenként jó játékot bemutatva végig vezetve nyert hazai környezetben a Kiskunfélegyházi KC a sereghajtó Gyulai Color ellen a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság NB II. keleti csoportjának 20. fordulójában. A félegyházi együttes az elejétől kezdve uralta a mérkőzést, az ellenfélnek csupán momentumai voltak. Sikerével a KKC fellépett a 9. pozícióba, a Gyulai Color továbbra is utolsó.

Részletek
Retkes Péter sikerét hozta az emlékverseny

Retkes Péter sikerét hozta az emlékverseny

2019. március 24. 12:00

Izgalmas partikat követően új győztest avattak a László Jenő Sakk Emlékversenyen, amit március 23-án immár 14. alkalommal rendeztek meg a Kiskunhalasi Szakképző Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumában. Hétfordulós svájci rendszerben mérkőztek meg a sakkozók, akiket Ágoston Tibor tagintézmény-vezető és László Zsolt köszöntött. Új név került a serlegre, az 1997-es születésű Retkes Péter egy korábbi győztest, Kemény Csabát megelőzve nyerte meg a bajnokságot.

Részletek
Hullámvölgyben a P&P KHTK

Hullámvölgyben a P&P KHTK

2019. március 24. 11:00

Rossz szériába került a felnőtt férfi kézilabda bajnokság NB II. déli csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK. A dobogós helyezésekért küzdő félegyházi együttes ezúttal a tabella alsó régiójához tartozó Abonyi KC otthonában kapott ki 27-24-re. A KHTK zsinórban második mérkőzésén maradt alul és legutóbbi négy bajnokijából is csupán egyet nyert meg. A bajnoki versenyfutásban a Rév TSC immár látótávolságon kívül került, illetve a második helyezett Dunaharaszti MTK is meglépett. A KHTK maradt a harmadik pozícióban és legközelebb a Dunaújvárosi AC ellen javíthat.

Részletek
Emberhátrányban csikarták ki a győzelmet

Emberhátrányban csikarták ki a győzelmet

2019. március 23. 19:10

A vártnál némileg nehezebb mérkőzésen 1-0-ra nyert hazai környezetben a Kiskunfélegyházi HTK II. Az együttes ezúttal a megyei II. osztály északi csoportjának 18. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó Kiskunmajsa FC-t győzte le. A KHTK II. az utolsó félórát emberhátrányban töltötte, de egy gyors akciót Tóth Kornél gólra váltott. Az ellenfél csapatából a 93. percben reklamálásért egy játékost ugyancsak kiállítottak, így mindkét együttes 10-10 emberrel fejezte be a találkozót. A KHTK II. továbbra is harcban áll a dobogós pozíciókért.

Részletek
Éremhalmozó szenior úszók

Éremhalmozó szenior úszók

2019. március 23. 18:00

Március 16-án és 17-én Békéscsabán rendezték meg a XXII. Gáspár Ervin nemzetközi szenior úszóversenyt, amelyen 12-en vettek részt a Kiskun Vízi és Szabadidős Sportegyesület tagjai közül. A félegyházi csapat kiválóan szerepelt, hiszen mindenki éremmel térhetett haza. Összesen 17 arany-, 13 ezüst- és 5 bronzérmet gyűjtöttek a szenior úszók - mondta el lapunknak Ónodi László csapattag.

Részletek
Eseménydús hétvége a Koppányoknál

Eseménydús hétvége a Koppányoknál

2019. március 21. 18:00

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület életében gyakoriak az eseménydús, mozgalmas hétvégék, így a március közepi sem volt ez alól kivétel.

Részletek
László Jenőre emlékeznek a sakkozók

László Jenőre emlékeznek a sakkozók

2019. március 20. 17:30

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg március 23-án, szombaton 9 órától a László Jenő Sakk Emlékversenyt a Kossuth Lajos szakiskolában. Lebonyolítás: 7 fordulós svájci rendszer, a játékidő 10-10 perc, Rapid szabályok szerint. Ide kapcsolódó hír, miszerint a Diákolimpia csapatversenyek országos döntőjét ezen a hétvégén rendezik Szombathelyen, március 22-e és 24-e között. Erre, a korábban Félegyházán játszó kecskeméti, soltvadkerti, halasi, szegedi és csongrádi ismert sakkozók mellett bejutott a Constantinum középiskolás lány csapata is, mint Bács-megyei bajnok, ahol képviselik megyénket és Kiskunfélegyházát.

Részletek
DMTK-s sikerek a Regionális Aquatlon Döntőn

DMTK-s sikerek a Regionális Aquatlon Döntőn

2019. március 20. 08:30

Március 17-én Baján rendezték meg a Sport XXI. Aquatlon Dél-keleti Regionális Döntőjét. Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun és Csongrád megye legjobbjai mérhették össze tudásukat a szakaszos aquatlon versenyen. A Magyar Triatlon Szövetség által szervezett országos döntőn történő részvétel előfeltétele a regionális verseny teljesítése.

Részletek