Oviolimpiára várták a gyermekeket

Oviolimpiára várták a gyermekeket

2019. február 23. 09:00

Tíz év elteltével ismét megrendezték az oviolimpiát Kiskunfélegyházán február 20-án, amelynek a Constantinum Sportcentruma adott otthont. Az eseményt Rádi Dezső, a Constantinum Intézmény testnevelője szervezte meg. Az ünnepélyes megnyitón Balla László alpolgármester és Petyovszkiné Kovács Margit tagintézmény-vezető köszöntötte az óvodás csoportokat. Kilenc városi óvodából több mint 70 leány és fiú ovis mérte össze tudását 3 versenyszámban: 30 méteres futásban, helyből távolugrásban és helyből kislabda hajításban. A jó hangulatú oviolimpiát ünnepélyes eredményhirdetéssel zárták, amelyen Mindák József intézményvezető adta át a díjakat a Constantinum tanítóinak segítségével. Az eredményhirdetésen a versenyzők mellett a szülők is jelen voltak, hiszen minden induló kisovis kapott jutalmat. Ezután táncház, ugrálóvár és egy intézményi bemutató várta a látogatókat, ahol további ajándékokkal kedveskedtek a szervezők.

Részletek
Dobogós félegyházi birkózók

Dobogós félegyházi birkózók

2019. február 19. 17:00

Két helyszínen versenyeztek a birkózók az elmúlt hétvégén. A diák területi kötöttfogású bajnokságot Gyomaendrődön rendezték, ahonnan kilenc félegyházi fiú jutott az országos döntőbe. Csapatban a dobogó második fokára állhattak.

Részletek
Nem volt esély a pontszerzésre

Nem volt esély a pontszerzésre

2019. február 19. 09:00

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a DEAC II. nyert a Kiskunfélegyházi KC ellen a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság NB II. keleti csoportjának 16. fordulójában. A debreceni együttes négyes győzelmi sorozattal a háta mögött az első két negyedben eldöntötte a találkozót. A KKC elsősorban támadásban maradt alul, a játékosok mindössze 58 pontig jutottak 93 ellenében.

Részletek
Hétvégén Futsal Final Four

Hétvégén Futsal Final Four

2019. február 20. 17:30

Ezen a hétvégén rendezik a Női Futsal Magyar Kupa négyes döntőjét Szigetszentmiklóson. A félegyháziak 2012 óta folyamatos résztvevői a Magyar Kupa döntőinek (2013 óta van Final Four), 2017-ben pedig ötödik alkalommal sikerült a lányoknak elhódítani a kupát. 2018-ban épp a Hajdúböszörmény együttese állította meg a csapatot az elődöntőben. Február 23-án, szombaton ismét a HTE az ellenfél, remélhetőleg sikerül visszavágni a tavalyi vereségért. Nagy szüksége lesz a lányoknak az elődöntőben a buzdításra, így minden szurkolót várnak az eseményre Szigetszentmiklósra, az ÁJTI Sport és Rendezvénycsarnokba. Hajrá Astra!

Részletek
Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem

2019. február 18. 11:00

A 12. fordulóban is folytatta remeklését a férfi NB I. keleti csoportjának második helyén álló Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola, amely február 15-én a SZERVA ASE II. ellen nyert fölényesen, 10-1-re. Az Erdélyi Szabolcs, Medvegy Ákos, Korponai Zoltán és Pengő Gábor összeállítású félegyházi együttes nem adott esélyt ellenfelének. Mindkét páros mérkőzését megnyerte és kilenc egyéni partiból csupán egyet veszített. A magabiztos győzelemnek köszönhetően a Félegyházi ASI továbbra is második a tabellán.

Részletek
Kiskőrösi siker az U11-es Csiki Emléktornán

Kiskőrösi siker az U11-es Csiki Emléktornán

2019. február 17. 14:00

Amint arról már korábban beszámoltunk, idén hetedik alkalommal tisztelegnek emléktornával Csikós József „Csiki” egykori labdarúgó előtt. A Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztálya és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) által szervezett tornasorozaton az egyesület minden utánpótláscsapata részt vett, több vendégegyüttessel. A február 16-án az U11-es korosztályú együttesek mérték össze tudásukat a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében. Az elő helyet a Kiskőrös csapata szerezte meg, mögötte a Bugac és a Kunszállás gárdája végzett.

Részletek
Böszörményben nyert az Astra

Böszörményben nyert az Astra

2019. február 17. 09:00

Folytatta remeklését a felnőtt női futsal NB I-ben a listavezető Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a bajnokság szuperrangadóján idegenben győzte le 1-0-ra a címvédő Hajdúböszörményt a 14. fordulóban. Zsinórban a hatodik sikerét érte el az Astra, így megerősítette vezető helyét a bajnokságban. Emellett lélektanilag is fontos győzelmet könyvelt el az együttes, hiszen február 23-án a Magyar Kupa elődöntőjében ugyancsak Hajbúböszörmény-Astra találkozót rendeznek. A Final Four előtt tehát bizakodhatnak az Astrás lányok.

Részletek
Győzelem a tavaszi nyitányon

Győzelem a tavaszi nyitányon

2019. február 17. 12:00

Hátrányból fordítva 33-25-re nyert a Pénzügyőr SE otthonában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata az NB II. férfi felnőtt déli csoportjának tavaszi első fordulójában. Az őszi szezont a második helyen befejező félegyházi együttes már szeptemberben is megszenvedett a Pénzügyőr SE ellen, akkor ugyancsak nagy csatában, 28-27-re győzött. A mostani találkozón félidőben 15-14-re a Pénzügyőrnél volt az előny, innen fordított és nyert 33-25-re a KHTK. A győzelemmel egyben faragott a listavezetővel szembeni hátrányából a félegyházi gárda, az eddig hibátlan Rév TSC ugyanis hazai pályán kapott ki a harmadik helyezetett Dunaharaszti MTK-tól.

Részletek