Móra Kupa Sakkverseny

Móra Kupa Sakkverseny

2019. január 14. 16:00

Rekordlétszámmal rendezték meg január 12-én a Móra Ferenc Gimnáziumban már nyolcadik éve hagyományos rapid sakkversenyt, amelyen 35 felnőtt és 51 gyerek mérhette össze tudását - mondta el lapunknak Seres László versenybíró.

Részletek
Maratoni büntetőpárbajt követően dőlt el a kupa sorsa

Maratoni büntetőpárbajt követően dőlt el a kupa sorsa

2019. január 14. 09:00

A Mikulás Kupát és a Karácsonyi Kupát követően ezúttal a P&P Újévi Teremlabdarúgó Kupára várták az amatőr kispályás labdarúgó csapatokat január 12-én és 13-án a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében. A tornára 16 félegyházi és vidéki csapat nevezett, a négyes csoportokat követően középdöntő, majd egyenes kieséses rendszer várt a gárdákra. A címvédés idén elmaradt, a tavalyi győztes Derby nem jutott a legjobb négy közé. A harmadik helyért a szabadszállási Pandur FC küzdött meg a B. Oldallal. A gólzáporos mérkőzést követően büntetőkkel a szabadszállásiak nyertek. A döntőben a Kunszállás a Fortunával csapott össze. Kétszer is előnybe került a Kunszállás, de a rendes játékidő 2-2-vel zárult. Itt is büntetők következtek, számtalan hétméteres kimaradt, a szerencse ezúttal a Kunszállásnak kedvezett, így övék lett a kupa.

Részletek
Döntetlen a rangadón

Döntetlen a rangadón

2019. január 18. 09:00

Az új év első tétmeccsén a KSI SE játékosai ellen léptek asztalhoz a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola tagjai a férfi NB I. keleti csoportjának 10. fordulójában. Mindkét együttes előkelő pozícióból várta az összecsapást, a FASI a Ceglédi VSE I. mögött másodikként szerepelt, a KSI SE pedig a harmadik pozícióban állt. A páros játékok egy-egy hazai és vendég sikert hoztak. Egyéniben Korponai Zoltán és Erdélyi Szabolcs négy partiból három-három játékot nyert, Pengő Gábor kétszer győzött, míg Medvegy Ákos ezúttal nem szerzett pontot. A 9-9-es döntetlennel mindkét együttes megőrizte pozícióját a bajnokságban.

Részletek
Elég csak összenézniük

Elég csak összenézniük

2019. január 12. 16:00

Három korosztályban avattak győztest a 32. alkalommal megrendezett szegedi kispályás labdarúgótornán, a Zengő Alföld Kék Mókus-kupán. Bemutatjuk az első helyezetteket, a sorozat második részében a +35-ösök bajnoka, a Maxx Autó Kft. következik.

Részletek
Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

2019. január 9. 18:00

Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak. Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy következett utánuk.

Részletek
Tapasztalatok, élmények cseréltek gazdát a Sportos élet konferencián

Tapasztalatok, élmények cseréltek gazdát a Sportos élet konferencián

2019. január 10. 09:00

Második alkalommal rendezte meg a Sportos Élet konferenciát a Jogging Plus Futóklub január 8-án Kiskunfélegyházán, a Vállalkozók Ipartestületének székházában. Meghívott vendégként ezúttal Lajtos Márton – korábbi többszörös magyar bajnok maraton és félmaratonfutó, versenyző tartott előadást a szülők, a versenyzők és a trénerek közös kapcsolatáról. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek a versenyzők mindennapjaiba, nehézségeibe. Az utánpótlás-nevelés lépcsőiről Lipták Tamás beszélt, aki a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, korábbi többszörös magyar bajnok triatlon és duatlon sportágakban, U23-as EB 3. helyezett. Őket Boronkay Péter paratriatlonista, paralimpikon, világ- és Európa-bajnok követte. Saját tapasztalatait megosztva mutatta be a sportolói élet kihívásait, küzdelmeit. Végezetül a Jogging Futóklub egyesület elnöke, Németh László mesélte el élményeit, tapasztalatait a 2018-as athéni maratonról, amelyen többedmagával vett részt városunkból. A konferencia védnöke ezúttal is Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere volt. A nagysikerű rendezvénnyel a tervek szerint hagyományt teremt a Jogging Egyesület.

Részletek
Hibátlan az U16-os fiú kosárcsapat

Hibátlan az U16-os fiú kosárcsapat

2019. január 8. 17:00

Nagy fölénnyel, 132-33-ra megnyerte a regionális fiú kadett bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését a SZEDEÁK „B” ellen a Félegyházi TSI kosárcsapata, amivel megőrizte makulátlan mérlegét. Simon Zoltán vezetőedző tanítványai az első negyedben több mint 40 pontot szereztek és később sem csökkentették a tempót. Jutott idő a taktikai elemek gyakorlására és a fiatalabb játékosok is eredményesnek bizonyultak.

Részletek