Sikerek a diáksportban, elismerték eredményességét

Sikerek a diáksportban, elismerték eredményességét

2016. október 24. 11:30

Hosszú évek pedagógiai, testnevelői, edzői munkáját ismerték el Rekedt-Nagy Zoltánnak, aki a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésen a „Bács-Kiskun Megye Sport Díjat” vehette át október 21-én. Rekedt-Nagy Zoltán 20 éve dolgozik testnevelőként Kiskunfélegyházán, korábban a Bankfalui Általános Iskolában, 8 éve pedig a József Attila Általános Iskolában tanít. A díjjal elsősorban testnevelői munkásságát, az atlétika, illetve a tenisz terén diákokkal elért eredményeit köszönték meg.

Részletek
Az ötös szám bűvöletében

Az ötös szám bűvöletében

2016. október 22. 18:15

Öt gólt szerezve zsinórban ötödik győzelmét aratta a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgó csapata a megyei I. osztályban. Korán eldöntötték a mérkőzést a félegyháziak, a vendég keceliek hiába szépítettek az első félidő közepén, ennek ellenére nem kerülték el a nagy vereséget (5-1). A Bácsalmás vereségét és a Baja szabadnapját kihasználva a KHTK feljebb lépett az ötödik helyről a tabellán, a Tiszakécske mögött hat ponttal lemaradva a harmadik helyen áll.

Részletek
Gyors gólváltás után nyert a KHTK II.

Gyors gólváltás után nyert a KHTK II.

2016. október 22. 17:40

Izsákon szerezte meg a három pontot a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában. Az élmezőnyhöz tartozó félegyháziaknak dobogós reményeik életben tartásához szükségük volt a győzelemre. Ennek megfelelően már a 8. percben előnybe kerültek Valkovics Gábor góljával, az izsákiak azonban két percen belül válaszoltak (1-1). Mozgalmas első tíz percet követően ismét a félegyháziak jutottak előnyhöz, Magony László találatára már nem érkezett hazai válasz, sőt az 52. percben Bagi Ferenc góljával végleg eldőlt a mérkőzés (3-1). A KHTK II. győzelmével megőrizte 5. helyét a bajnoki tabellán.

Részletek
Öt gól esett Hetényegyházán

Öt gól esett Hetényegyházán

2016. október 22. 17:15

Továbbra sem szerezte meg első pontját a megyei II. osztály 2016/17-es szezonjában a Kiskunfélegyházi Vasutas labdarúgó csapata. A félegyháziak ezúttal Hetényegyházán kaptak ki 5-0-ra. Mindössze 21. percig őrizték meg kapujukat a góltól, ekkor Lantos Henrik talált a hálóba, öt perccel később Kovács József növelte kettőre a hazai előnyt (2-0). A fordulás után Lantos Henrik a második gólját is megszerezte, majd a hajrában a mesterhármas is összejött neki. Mellette Kenderes Zsolt vette be a Vasutas kapuját (5-0). Tizenegy fordulót követően a Hetényegyháza hatodik, míg a Vasutas az utolsó a bajnokságban.

Részletek
Egy gól döntött

Egy gól döntött

2016. október 22. 13:45

Szoros mérkőzésen minimális különbséggel maradtak alul a Kiskunmajsai Mókusok a női megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában október 22-én. A Mókusok hazai környezetben a Kiskunhalasi FC-t fogadták, a csapatokat a találkozót megelőzően csupán egy pont választotta el egymástól. Feljebb zárkózniuk végül a kiskunhalasiaknak sikerült, a második félidőben Csamangó Dóra révén a mérkőzés egyetlen gólját szerezték, ami három pontot ért számukra. A halasiak átmenetileg a vezetést is átvettek a tabellán, a Mókusok maradtak az 5. pozícióban. Osztopáni Mihály tanítványaira egy találkozó vár még ősszel, október 29-én 14 órakor a Bajai LSE-t fogadják.

Részletek
Kisakkozzák magukat

Kisakkozzák magukat

2016. október 21. 12:30

Záráshoz közeledik a Lakiteleki Népfőiskolán a Kárpát-Medencében Sakkozó magyarok XXI. Találkozója. A 29 versenyző és a kisérők az ország különböző területeiről, Tiszán-innen és Dunán-túlról, Budapestről valamint határontúlról, a Felvidékről-, Kárpátaljáról- és a Délvidékről érkeztek - tájékoztatta szerkesztőségünket Seres László, a világtalálkozó programvezetője.

Részletek
Duatlon Országos Ranglista és Print Amatőr Kupa

Duatlon Országos Ranglista és Print Amatőr Kupa

2016. október 20. 14:30

Október 8-án, Dejtáronm, a Börzsöny lábánál rendezték meg a dutalon versenyévad utolsó ranglista számát. Az itt elért eredmények alapján az Országos Ranglista sorrendje is kialakult. A futópályán már emelkedőkkel és lejtőkkel küzdöttek a versenyzők, de a kerékpáros pálya sem kímélte az alföldi viszonyokhoz szokott kerékpárosokat. A több körből kialakított pályán izgalmas futamok zajlottak. A félegyházi versenyzők kiválóan helyt álltak a kihívásokkal teli pályán - tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László, a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub vezetője.

Részletek
A félegyházi Kádár Kitti is megméreti magát az EB-n

A félegyházi Kádár Kitti is megméreti magát az EB-n

2016. október 20. 08:30

Október 22-23-án rendezik meg az ultrafutók 24 órás Európa-bajnokságát Albiban, Franciaországban. A magyar válogatott színeiben kilenc ultrafutó vesz részt az eseményen, négy férfi és öt nő. A Magyar Atlétikai Szövetség által kijelölt válogatottban a férfi mezőnyben Mazur Béla, Csécsei Zoltán, Zahorán János, Belej-Fekete Bálint, míg a női versenyben Makai Viktória, Vágó Boglárka, Lubics Szilvia, Elek Dóra Zsuzsanna és a kiskunfélegyházi Kádár Kitti áll rajthoz.

Részletek
Gól nélküli döntetlen az Akasztó ellen

Gól nélküli döntetlen az Akasztó ellen

2016. október 18. 09:50

Értékes egy pontot szereztek hazai pályán a Kiskunmajsai Mókusok a női megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában október 16-án. A vendégként pályára lépő Akasztói Focisuli SE a találkozót megelőzően minden alkalommal győzött. Hibátlan mérlegük megszakadt a Mókusok ellen, egyszer sem zördült meg a háló. A Mókusok eddigi négy mérkőzésükből kettőt megnyertek és az Akasztó elleni döntetlen mellett csupán egyszer hagyták el vesztesen a játékteret. Osztopáni Mihály tanítványai 7 ponttal az 5. helyen állnak a tabellán.

Részletek
EB bronzérem Szumoban

EB bronzérem Szumoban

2016. október 17. 18:00

A németországi Brandenburgban rendezték októberben a Szumo Európa bajnokságot. A női mezőny 60 kg-os súlycsoportjában a félegyházi Rekedt-Nagy Réka is szőnyegre lépett. Egyéniben egy vereséget követően három győzelemmel megszerezte a bronzérmet, mellette csapatban a dobogó második fokára állhatott fel. Réka a Móra Ferenc Gimnázium 9. osztályos tanulója. Edzői: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András és Kapitány István.

Részletek