Nehezen, de hozták a kötelezőt

Nehezen, de hozták a kötelezőt

2016. szeptember 24. 20:05

Az erőviszonyok alapján a Kiskunfélegyházi HTK győzelmére lehetett számítani a Harta SE ellen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában szeptember 24-én. A várakozásnak megfelelően egyoldalú mérkőzést láthatott a publikum, számtalan lehetőséget kidolgoztak a félegyháziak, amiből egyet gólra váltottak. A játék képe alapján jóval nagyobb különbség volt a csapatok között. A KHTK értékes három pontot szerezve feljebb kapaszkodott a tabellán.

Részletek
Hibátlanok maradtak a Mókusok

Hibátlanok maradtak a Mókusok

2016. szeptember 24. 18:10

A Mórahalom után a Szilády RFC csapatát is legyőzték a Kiskunmajsai Mókusok, így százszázalékos mérleggel állnak a Bács-Kiskun megyei női bajnokságban. Osztopáni Mihály tanítványai ezúttal 4-2-re múlták felül a Szilárdy RFC-t hazai pályán szeptember 24-én. A szünetben már 3-0-ra vezettek, a fordulás után ugyan némileg szorosabbá vált az állás, de így sem forgott veszélyben a Mókusok győzelme (4-2). A Mókusok legközelebb október elsején az Arany Bácska otthonában lépnek pályára.

Részletek
Győzelemmel zárt a teniszcsapat (eredményekkel)

Győzelemmel zárt a teniszcsapat (eredményekkel)

2016. szeptember 25. 10:00

A következő szezonban is a férfi másodosztályban szerepel a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub, amely 5-4-es gyulai sikerrel fejezte be az őszi szezont. A csapat két győzelem mellett háromszor kapott ki minimális különbséggel 5-4-re szeptemberben, így a férfi II. osztály D csoportjának középmezőnyében zárt. A csoportot a Halasi TC nyerte, rájátszás keretében a C csoport nyertesével a DEAC Sporttal mérkőzhet meg a feljutásért szeptember 25-én.

Részletek
Idegenben nyertek, itthon ikszeltek

Idegenben nyertek, itthon ikszeltek

2016. szeptember 29. 14:30

Az Útfestők - Apagy SE I. otthonában szerezte meg első győzelmét a férfi NB I. keleti csoportjában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola. A bajnokság 2. fordulója szoros csatát hozott, a félegyháziak elsősorban Pengő Gábor és Korponai Zoltán vezetésével idegenben diadalmaskodtak 10-8-ra. A párosok során egy játékot nyertek, egyéniben Pengő Gábor mind a négy mérkőzésén győzött. Korponai Zoltán három találkozót nyert, míg Erdélyi Szabolcs két mérkőzést hozott. A bajnokság 3. fordulójában a félegyháziak itthon fogadták a Gödöllői Egyetemi AC-t, ellenük 9-9-es döntetlenre végeztek szeptember 24-én. Ezúttal is győzött a Korponai - Pengő páros, majd egyéniben mindketten újabb 3-3 játékot nyertek. Mellettük Erdélyi Szabolcs két győztes meccsig jutott, dr. Francia Balázs ezúttal sem szerzett pontot. A csapat veretlenül áll a bajnokságban, egy győzelem mellett két döntetlennel.

Részletek
Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval

Fejlődő horgásztó, több mint 40 versenyző az idényzárón - videóval

2016. szeptember 24. 14:15

Szeptember végén, október elején zárul hagyományosan a versenyszezon a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőparkban. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat szeptember 24-én. A verseny telt házat hozott, 43-an ragadtak horgászbotot. Az első három helyezett 2017-es éves bérletet kapott, az első hatba kerülők, de a dobogóról lecsúszók a Polyák Borászat ajándékcsomagját vehették át és díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2016-os versenyszezont szép eredményekkel zárta a Balog Tanya. Egyre több horgász látogatja a tavat és az egyéb rendezvények száma is tovább gyarapodott.

Részletek
Serdülő fiú győzelem

Serdülő fiú győzelem

2016. szeptember 23. 15:30

A Nemzeti Fiú Serdülő Kosárlabda Bajnokságon vett részt a Félegyházi Térségi Sportiskola csapata Hódmezővásárhelyen. A serdülő csapat első mérkőzésén a fiúk még bizonytalanul játszottak, ennek oka, hogy a korosztályi váltások után, ez a csapat, ebben az összeállításban most játszott először. A félegyháziak második mérkőzésére a játék összerázódott, kitűnő csapatmunkával, szebbnél szebb támadásokat vezettek, ez megmutatkozott a végeredményben is. Edző: Nádasdi József, a csapatot kísérte: Szabó Csaba.

Részletek
Bevették Eger várát

Bevették Eger várát

2016. szeptember 22. 18:30

Történelmi Országos Bajnokságon vettek részt a Turul Koppány Íjászai HE tagjai. Félegyházát öten képviselték az Egerben megtartott versenyen: Keserű Szilvia, Szeibert Imre, ifjú Gulyás László, Gulyás János és Dinnyés Gyula. A megmérettetésre a kvalifikáció teljesítése útján lehetett bejutni. A felújított vár területén 21 célt, különböző nehézségi fokokban kellett leküzdeni.

Részletek
OB-s szombat, kenus vasárnap

OB-s szombat, kenus vasárnap

2016. szeptember 22. 14:30

Az elmúlt hétvégén, két helyszínen Egerben és Cibakházán ragadtak íjat a KHTK - Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Egerben a Történelmi Íjász Országos és Nemzeti Bajnokságon Horváth Anna és Horváth Csenge, Cibakházán pedig a kísérleti jellegű I. Kenus Íjász páros versenyen Vasné Köteles Anita, Csizmár Csaba, Papp Zoltán és Vas Tibor képviselte a szakosztályt.

Részletek
Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán

Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán

2016. szeptember 21. 20:10

A városházán, a városvezetés nevében Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Bense Zoltán képviselő köszöntötték virágcsokorral és ajándékkal Csontos Piroskát és edzőit, Kornokovics Györgyit és Németh Lászlót. Piroska kedden este érkezett haza Rióból, ahol két számban, 400 méteres síkfutásban és távolugrásban állt rajthoz a paralimpián T-20-as kategóriában. A 400 méteres síkfutás döntőjében legjobb magyarként egyéni legjobbját nyújtva, 59.41 másodperces idővel hatodik lett. Távolugrásban 4 és fél méterrel a 8. helyet szerezte meg.

Részletek
Alakulóban az új bunyós egyesület

Alakulóban az új bunyós egyesület

2016. szeptember 21. 15:30

Mintegy öt esztendeje alakította meg boksz- és önvédelmi csoportját Hideg László ökölvívó. Célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen fiataloknak és időseknek a sportolásra, az egészség, az erőnlét megőrzésére. A közelmúltban a Darvas iskola sporttermében kapott lehetőséget a 15 fős sportközösség az edzések megtartására. Hideg László elmondta, hogy a legtöbben hobbiból járnak a heti edzésekre, de többen közülük már a versenysport felé is kacsingatnak. Éppen ezért néhány héten belül egyesületté alakulnak. Véleménye szerint ebből az egyesületből hamarosan országos bajnokok is kikerülhetnek.

Részletek