Bene György emléke előtt adóztak

Bene György emléke előtt adóztak

2016. június 27. 17:30

Hagyományosan, immár 19. alkalommal rendezték meg a Bene György teniszversenyt június 25-én és 26-án a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A kétnapos torna során helyi amatőrök egyéniben és párosban mérték össze tudásukat. Ezúttal 16 egyéni, és 13 páros ragadott teniszütőt. Bene György, a félegyházi teniszéletben jelentős szerepet töltött be, amatőrként közösségformáló, szerető ember volt. 1997-ben verseny közben veszítette életét a pályán. Családja és barátai ezt követően alapították meg a nevéhez kapcsolódó emlékversenyt. A győztesek nevei hagyományosan a pálya mellett felállított márványtáblára kerülnek fel.

Részletek
Játszva tanultak kosarazni a gyerekek

Játszva tanultak kosarazni a gyerekek

2016. június 24. 13:30

Több mint 50 gyermek részvételével idén is megszervezte nyári kosárlabda táborát a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja (KKC) és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI). Június 20-a és 24-e között egyesületi edzők bevonásával játékos formában ismerkedtek meg a fiatalok a kosárlabdával. Az alapképességek fejlesztése mellett ügyességi gyakorlatokkal csiszolták meglévő tudásukat. A tábor jellegéből adódóan a tréningek mellett játékos foglalkozásokra, strandolásra is jutott idő.

Részletek
Európa legjobbjai versengtek Matkópusztán

Európa legjobbjai versengtek Matkópusztán

2016. június 23. 11:40

Erős mezőny gyűlt össze június 16-a és 19-e között a Kecskemét-Matkópuszta repülőtéren a műrepülősök Korona Kupájának soros fordulóján. A házigazda magyarok mellett további 9 ország legjobbjai három kategóriában (F3J Fly-Off), (F5J Fly-Off), (F5J-400) mérkőztek meg. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket (108 fő), a kánikulában szoros verseny alakult ki.

Részletek
Gyulán zárult a IV. korcsoportos gyermekbajnokság

Gyulán zárult a IV. korcsoportos gyermekbajnokság

2016. június 21. 15:30

Véget ért a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „kék” csoportjának alapszakasza, amelynek 6. fordulóját Gyulán rendezték meg június 10-e és 12-e között. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület öt mérkőzést játszott, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club ellen szoros csatában 6-8-ra maradt alul. Ezt követően a csoportelső Csongrád és a második helyen végző Gyula elleni találkozó következett, a félegyháziak tisztesen helytállva a Gyula ellen 10 gólt szerezve szálltak ki a vízből (10-21), a csongrádiaktól fölényesen kikaptak (2-25). A zárónapon az Octopus (6-12) és a Szentes (6-10) várt a fiatalokra. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a meccsnap után a 6. helyen fejezte be a csoportot.

Részletek
Három érem Rákoskeresztúron

Három érem Rákoskeresztúron

2016. június 21. 18:00

Nyolc fővel képviselték Kiskunfélegyházát a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai a Rákosmenti Turul Szittyák nyári versenysorozatának első versenyén. A kellemes hangulatú találkozón, harminc célt kellett leküzdeni az íjászoknak. A mintegy száz fős mezőnyben egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek a Fénypárducok.

Részletek
A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny

A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny

2016. június 20. 12:05

Közel 80 fő ragadott ütőt a II. Kalász Kázmér emlékversenyen június 18-án és 19-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornát hagyományteremtő céllal a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola valósította meg. A lebonyolítás segítségével lehetőségük nyílt az amatőröknek Extraligás és NB-s játékosok ellen asztalhoz állniuk, a felnőttek mellett utánpótláskorúak is részt vettek a tornán. A kétnapos rendezvény a sportág népszerűsítése mellett az összetartást is szolgálta.

Részletek
Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny - Fonyód

Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny - Fonyód

2016. június 15. 17:00

Országos Ranglista Versenyen vettek részt az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlonistái a Balatonon. 14 versenyző ált rajthoz az igen erős mezőnyben. Az úszást a Balatonban rendezték, ahol az erős szél miatt a hullámzással is meg kellett küzdeniük. A kerékpáros pályát a Várhegy oldalában és a 7-es úton alakították ki, ahol felfelé és lefelé menetek, éles kanyarok tették technikássá a köröket. A futópályára is jutott emelkedő. A félegyházi versenyzők a változatos terepen kiválóan helyt tudtak állni és két alkalommal a dobogó legfelső fokát is elfoglalhatták. 

Részletek
Fair Play Cup - országos döntő

Fair Play Cup - országos döntő

2016. június 14. 12:30

Az ország középiskolás csapatai az elmúlt három évben színvonalas mérkőzéseket játszottak a Coca-Cola CUP keretei között, az egész idényt felölelő bajnokságba az ország minden részéről neveztek együttesek. A sorozat idén is elindult, immár Fair Play Cup néven, a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Részletek
Hetényegyházán versenyeztek a Koppányok

Hetényegyházán versenyeztek a Koppányok

2016. június 14. 14:30

A Történelmi DAR VS 2016 harmadik állomását rendezték meg Hetényegyházán a HISZE történelmi íjászai. A megmérettetésre mintegy 120 versenyző érkezett, köztük 14-en képviselték a Turul Koppányok csapatát. Köszöntőt mondott Molnár Pál önkormányzati képviselő, majd Kalmár József a Hetényegyháza történelmi íjászok vezére ismertette a verseny szabályait. Ezúttal 21 db 2D-2,5D-3D célokon kellett bizonyítani, ki a legjobb.

Részletek
Két arany Szegeden

Két arany Szegeden

2016. június 13. 15:30

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a TriaNON-i emlékversenyt Szegeden a Szegedi Szittyák a Rabi majorban. A 20 célos versenyhez sajnos nem volt kegyes az időjárás, ami sokakat elijesztett az íjászattól. A kezdeti rossz idő ellenére körülbelül ötvenen ragadtak íjat a megmérettetésen.

Részletek