Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

2016. szeptember 19. 10:00

Végig vezetve, magabiztos 30-24-es sikerrel rajtolt hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának első fordulójában a Kész Arénában. Az előző szezonban ezüstérmet szerző félegyháziak a negyedik helyezett Köröstarcsát múlták felül. Kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók, a KHTK összeszedetten játszva a második félidő közepére eldöntötte a mérkőzést.

Részletek
Izgalmas hajrában nyert a KHTK II.

Izgalmas hajrában nyert a KHTK II.

2016. szeptember 19. 09:00

Könnyed győzelemnek indult, végül nem várt fordulatokkal, de itthon tartotta a három pontot a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 6. fordulójában. A Pálmonostorát látták vendégül a félegyháziak, a szünetben már két góllal vezettek, de a megtáltosodott vendégek visszajöttek a mérkőzésbe és a csereként beálló Kádár Tamás hajrábeli két találata kellett a KHTK II. győzelméhez. A találkozót mindkét csapat 10-10 emberrel fejezte be. A félegyháziak hat fordulót követően továbbra is holtversenyben vezetik a tabellát.

Részletek
Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna

Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna

2016. szeptember 23. 14:30

Több mint egy éve, 2015 júliusában nevezték ki Simon Zoltánt a Kész Aréna Városi Sportcsarnok sportszervezőjének. Tapasztalatai alapján a helyi, kisebb rendezvények mellett fontosak az országos hírű, nagyobb volumenű sportesemények, hosszú távon azokkal lehet a Kész Arénába csalogatni a szurkolókat. Ennek felépítése idő és pénzigényes, a nagyobb rendezvények megvalósításánál továbbra is hátrányt jelent a profi sportolóknak megfelelő szálláshelyek hiánya Kiskunfélegyházán.

Részletek
A védekezés továbbra sem megy

A védekezés továbbra sem megy

2016. szeptember 18. 20:00

Továbbra is pont nélkül áll a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi Vasutas. Ezúttal a középcsapatnak számító Jakabszállás otthonában szaladtak bele egy nyolcasba szeptember 18-án, az idény 6. fordulójában (8-2). A félegyháziak 6 meccs alatt 37 gólt kaptak és egyedüli pontnélküliként sereghajtók. A szünetben már négygólos hátrányba kerültek, majd Kovács József és Kulmann Attila góljaival némileg ugyan felzárkóztak (5-2), de így sem kerülték el a nagyarányú vereséget. (8-2)

Részletek
A nők győztek, a férfiak kikaptak az idénynyitón

A nők győztek, a férfiak kikaptak az idénynyitón

2016. szeptember 18. 09:00

Mindkét megyei felnőtt kézilabda csapat megkezdte szereplését a 2016/17-es szezonban szeptember 17-én. Elsőként a nők léptek pályára a Kész Arénában, ahol a Miklós KC-t fogadták. Tavalyi sikerét megismételve most is győzött a Félegyházi Kézilabda SC, a szünetben még 11-7-es vesztésre állt, de a második félidőben rendezve védekezését, fokozatosan átvette az irányítást, végül magabiztos 5 gólos győzelmet aratott (19-14). A férfiakra sokkal nehezebb ellenfél várt, a tavalyi bajnok Kiskunmajsát látták vendégül. A mérkőzés szorosan alakult, izgalmas végjátékot láthatott a félegyházi publikum. 20-20-as állás után az utolsó 10 perc a vendégeknek sikerült jobban, gyors gólváltásból kerültek ki győztesen. Hiába próbálkoztak az utolsó percekben nyitott védekezéssel a félegyháziak, ez sem volt elég a pontszerzéshez (29-32).

Részletek
Értékes döntetlen a nyitányon

Értékes döntetlen a nyitányon

2016. szeptember 17. 17:50

Rangadóval kezdte a 2016/17-es szezont a női NB I-es futsal bajnokság címvédője az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Dombó János tanítványai a jó erőkből álló Hajdúböszörmény otthonába látogattak szeptember 17-én. Az első forduló izgalmas mérkőzést hozott, az Astra kétszer is vezetett, de a Hajdúböszörmény mindkét alkalommal kiegyenlített (2-2). Az Astra góljait a 11. percben Nagy Anett, valamint a 26. minutumban Halászi Kinga szerezte. A Hajdúböszörmény részéről Pádár Anita duplázott. A kilenc csapatos bajnokság 2. fordulójában az Astra hazai pályán fogadja a Szekszárdi Football Clubot szeptember 25-én vasárnap 16 órától a Kész Arénában.

Részletek
Baján botlott a KHTK

Baján botlott a KHTK

2016. szeptember 17. 18:20

A hullámzóan kezdő Bajai LSE otthonába látogatott szeptember 17-én a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában. A bajaiak több nagyarányú vereséget elszenvedtek a szezon során, Bácsalmáson 6-2-re kaptak ki, míg a Kecskemét ellen hazai pályán maradtak alul 3-0-ra. Ennek ellenére az élmezőnyhöz tartoztak és a KHTK ellen a szebbik arcukat mutatták. A 17. percben kerültek előnybe, amire a második félidő elején Medgyesi László góljával válaszolt ugyan a KHTK, de az utolsó fél óra további két bajai gólt hozott, így a házigazdák némi meglepetésre otthon tartották a három pontot (3-1). A KHTK idénybeli második találkozóját veszítette el és visszacsúszott a középmezőnybe.

Részletek
Több mint 28 kilogrammnyi összfogás kellett az első helyhez

Több mint 28 kilogrammnyi összfogás kellett az első helyhez

2016. szeptember 17. 14:36

Jó hangulatú meghívásos csapatversenyt rendezett a Kiskunsági Horgász Egyesület szeptember 17-én a Lóúsztatónál. A négy és fél órás megmérettetésen 19 csapat vett részt 3 versenyzővel és egy csapatvezetővel. A változékony időjárás mellett sokat számított a horgászhelyek kisorsolása a verseny végkimenetelét tekintve.

Részletek
Paksi Atomerőmű SE nyerte a félegyházi kosárlabda kupát

Paksi Atomerőmű SE nyerte a félegyházi kosárlabda kupát

2016. szeptember 17. 09:00

Szoros első félidő után a hajrában döntötte el a mérkőzést, így megszerezte a győzelmet a paksi Atomerőmű SE a II. Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupán szeptember 16-án. A fináléban a KTE Duna-Aszfaltot múlták felül a paksiak 92-81 arányban. A felkészülési torna második napjára sok félegyházi és kecskeméti szurkoló kilátogatott a Kész Arénába. A döntőt megelőző bronzmeccset némi meglepetésre a budapesti MAFC nyerte 94-89-re a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK ellen. A finálét követően a csapatokat kupával és éremmel díjazták. Az érmeket Fekete-Seres Ildikó, a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályának edzője, valamint Gácsi Kiss Ferenc a Dél-100 képviselője adta át. A kupákat Simon Zoltán főszervezőtől vehették át a csapatok. A torna legjobbjának Kovács Ákost, az Atomerőmű SE játékosát választották.

Részletek
Tiszteletbeli  4. mesterfokozat

Tiszteletbeli  4. mesterfokozat

2016. szeptember 17. 11:30

Szünet nélkül edzett a nyáron is a félegyházi kungfus kemény mag a helyi Leung Ting Wing Tsun iskolában. Vakáció nem lévén, a nyári edzőtáborokon az iskola vezető instruktora, Tihanyi Mihály Si Hing is részt vett. Távollétében Dombovári Henrik helyettes instruktor tartotta a tréningeket, az augusztusi nemzetközi és egyben utolsó edzőtáborba ő és több félegyházi tanítvány is a mesterével tartott.

Részletek