Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

Játékos formában tanulnak teniszezni a gyerekek

2016. július 9. 12:30

Heti turnusokban az alapoktól kezdve ügyességi, fejlesztő gyakorlatokkal oktatják teniszezni a gyermekeket Rekedt Zoltán vezetésével a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A tenisztáborban 4-5 éves kortól a Magyar Tenisz Szövetség Play and Stay programjának segítségével ismerkednek meg a sportággal a fiatalok. Megtanulni nehéz, de az alapok, ütésformák elsajátítására elegendő egy hét. A táborban Rekedt Zoltán mellett Fricska Martin és Bertalan Márta segédkezik, utóbbi úszásoktatást is tart a legkisebbeknek. A strandolás mellett a KHTK Ökölvívó Szakosztályának segítségével a boksszal is megismerkednek a táborozók, heti két alkalommal az ökölvívó terembe is ellátogatnak.

Részletek
Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

Horvát-magyar barátság - félegyházi teniszsikerrel

2016. július 5. 11:30

Hagyományteremtő céllal, immár ötödik alkalommal ragadtak teniszütőt Kiskunfélegyháza és Oroslavje legjobbjai július 2-án, a strand melletti teniszpályákon. A horvát-magyar teniszbarátság a Félegyházán élő Boris Gorupecnek, illetve a helyi teniszezőknek köszönhető. Ennek jegyében rendszeresek a csatározások a két település játékosai között. Ezúttal nyolc egyéni és négy páros mérkőzést bonyolítottak le. A félegyháziak, javítva az "örök mérlegen", második alkalommal győzték le Oroslavje teniszezőit, a szoros verseny csupán a párosokat követően dőlt el 7:5-re a hazai csapat javára. A színvonalas torna visszavágóját július 9-én, Horvátországban rendezik meg.

Részletek
XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB

XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB

2016. június 30. 11:30

Baján rendezték meg június 25-én és 26-án a nagy létszámú, XI. Mogyi Triatlon Versenyt és Sprint Országos Bajnokságot. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője kiváló eredményt ért el a Sprint Országos Bajnokságon. A második nap az utánpótlás versenyszámok között - gyermek és serdülő kategóriában - a Tiszaújvárosban megrendezendő Európa Kupa Gálára lehetett kvalifikálni. Az úszást a Sugovicában rendezték. A kerékpárosoknak technikás, sok kanyarral és emelkedőkkel kialakított pályát alakítottak ki, ahol több kört kellett teljesíteniük. A futást a töltésen és a Sugovica partján rendezték. A depót 200 m hosszon a Halászparton alakították ki a rendezők. A futóklubból két versenyző indulási jogot szerzett a július 10-i Európa Kupa Gálára.

Részletek
Senior úszósikerek Csongrádon

Senior úszósikerek Csongrádon

2016. június 29. 17:30

Kilenc arany, egy ezüst és két bronzérmet nyertek a Kiskun-Vizi és Szabadidő Sportegyesület úszói a junius 25-én 26-án megrendezett X. Csongrádi Országos Szenior Úszóversenyen.

Részletek
Bene György emléke előtt adóztak

Bene György emléke előtt adóztak

2016. június 27. 17:30

Hagyományosan, immár 19. alkalommal rendezték meg a Bene György teniszversenyt június 25-én és 26-án a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A kétnapos torna során helyi amatőrök egyéniben és párosban mérték össze tudásukat. Ezúttal 16 egyéni, és 13 páros ragadott teniszütőt. Bene György, a félegyházi teniszéletben jelentős szerepet töltött be, amatőrként közösségformáló, szerető ember volt. 1997-ben verseny közben veszítette életét a pályán. Családja és barátai ezt követően alapították meg a nevéhez kapcsolódó emlékversenyt. A győztesek nevei hagyományosan a pálya mellett felállított márványtáblára kerülnek fel.

Részletek
Játszva tanultak kosarazni a gyerekek

Játszva tanultak kosarazni a gyerekek

2016. június 24. 13:30

Több mint 50 gyermek részvételével idén is megszervezte nyári kosárlabda táborát a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja (KKC) és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI). Június 20-a és 24-e között egyesületi edzők bevonásával játékos formában ismerkedtek meg a fiatalok a kosárlabdával. Az alapképességek fejlesztése mellett ügyességi gyakorlatokkal csiszolták meglévő tudásukat. A tábor jellegéből adódóan a tréningek mellett játékos foglalkozásokra, strandolásra is jutott idő.

Részletek
Európa legjobbjai versengtek Matkópusztán

Európa legjobbjai versengtek Matkópusztán

2016. június 23. 11:40

Erős mezőny gyűlt össze június 16-a és 19-e között a Kecskemét-Matkópuszta repülőtéren a műrepülősök Korona Kupájának soros fordulóján. A házigazda magyarok mellett további 9 ország legjobbjai három kategóriában (F3J Fly-Off), (F5J Fly-Off), (F5J-400) mérkőztek meg. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket (108 fő), a kánikulában szoros verseny alakult ki.

Részletek
Gyulán zárult a IV. korcsoportos gyermekbajnokság

Gyulán zárult a IV. korcsoportos gyermekbajnokság

2016. június 21. 15:30

Véget ért a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „kék” csoportjának alapszakasza, amelynek 6. fordulóját Gyulán rendezték meg június 10-e és 12-e között. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület öt mérkőzést játszott, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club ellen szoros csatában 6-8-ra maradt alul. Ezt követően a csoportelső Csongrád és a második helyen végző Gyula elleni találkozó következett, a félegyháziak tisztesen helytállva a Gyula ellen 10 gólt szerezve szálltak ki a vízből (10-21), a csongrádiaktól fölényesen kikaptak (2-25). A zárónapon az Octopus (6-12) és a Szentes (6-10) várt a fiatalokra. A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a meccsnap után a 6. helyen fejezte be a csoportot.

Részletek
Három érem Rákoskeresztúron

Három érem Rákoskeresztúron

2016. június 21. 18:00

Nyolc fővel képviselték Kiskunfélegyházát a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai a Rákosmenti Turul Szittyák nyári versenysorozatának első versenyén. A kellemes hangulatú találkozón, harminc célt kellett leküzdeni az íjászoknak. A mintegy száz fős mezőnyben egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek a Fénypárducok.

Részletek
A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny

A sportág népszerűsítése jegyében telt a II. Kalász Kázmér emlékverseny

2016. június 20. 12:05

Közel 80 fő ragadott ütőt a II. Kalász Kázmér emlékversenyen június 18-án és 19-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornát hagyományteremtő céllal a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola valósította meg. A lebonyolítás segítségével lehetőségük nyílt az amatőröknek Extraligás és NB-s játékosok ellen asztalhoz állniuk, a felnőttek mellett utánpótláskorúak is részt vettek a tornán. A kétnapos rendezvény a sportág népszerűsítése mellett az összetartást is szolgálta.

Részletek