Nyolc általános iskola tanulói mérték össze tudásukat a Darvas Kupán

Nyolc általános iskola tanulói mérték össze tudásukat a Darvas Kupán

2016. október 1. 13:15

Négy korcsoportban nyolc általános iskola diákjai vettek részt az idei Darvas Kupán szeptember végén. A tanulók 60 és 800 méteres síkfutásban, távolugrásban és 4 x 200 méteres váltóban álltak rajthoz. Az időjárás kedvezett az atlétikai versenynek, amely a hagyományokhoz híven ezúttal is városi válogatónak számított. A legjobban teljesítők részt vehetnek a Mészáros Gyula Atlétikai versenyen, amit október 8-án, szombaton rendeznek meg a Darvas Általános Iskolában.

Részletek
Besenyszögön és Szegeden íjaztak

Besenyszögön és Szegeden íjaztak

2016. szeptember 28. 16:30

Két versenyen is részt vettek a Turul Koppányok Hagyományőrző Egyesület íjászai az elmúlt hétvégén. Besenyszögön és Szegeden is bizonyították ügyességüket.

Részletek
Újabb mérföldkőhöz érkezett Csontos Piroska pályafutása

Újabb mérföldkőhöz érkezett Csontos Piroska pályafutása

2016. szeptember 30. 13:30

Még csak 22 éves, de évek óta jelentős eredményeket ér el atlétikában Csontos Piroska. Sportpályafutása megkoronázásaként a 2016-os riói paralimpián két számban, 400 méteres síkfutásban és távolugrásban indult el T-20-as, illetve F20-as kategóriában. A paralimpiai részvételt többéves felkészülés előzte meg, edzője Kornokovics Györgyi 6 éve tréningezi Csontos Piroskát, a kemény edzések eredményeképpen Piró egyéni legjobbját nyújtva, legjobb magyarként 59.41 másodperces idővel hatodik lett 400 méteren, távolugrásban 4 és fél méterrel a 8. helyet szerezte meg.

Részletek
Három érmet szereztek az Országos Magyar Bajnokságon

Három érmet szereztek az Országos Magyar Bajnokságon

2016. szeptember 27. 09:00

Kiválóan teljesítettek a szeptemberi Serdülő Országos Magyar Bajnokságon a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának bokszolói. A kaposvári korosztályos bajnokin 47 szakosztály 155 versenyzője ragadott kesztyűt. A legfényesebb érmet Lőrincz Róbert érte el, 38 és fél kilogrammban magyar bajnok lett a 14 fős mezőnyben. 52 kilogrammban Provics Gergő 12 induló közül harmadik lett, míg Rácz Alex a 68 kilogrammos súlycsoportban ugyancsak bronzérmet szerzett a 13 fős mezőnyben. Mihály János szakosztályvezető tanítványai legközelebb az októberi Junior Magyar Bajnokságon lépnek ringbe.

Részletek
Tiszaalpáron nyertek, Halason kikaptak

Tiszaalpáron nyertek, Halason kikaptak

2016. szeptember 26. 14:05

Idegenben folytatták bajnoki szereplésüket a Dél-100 Kiskunfélegyháza megyei felnőtt kézilabda csapatai. A 2. fordulóban a nők Kiskunhalasra a KB Autoteam SE otthonába látogattak szeptember 25-én. A találkozó esélyesének a hazai csapat számított, a félegyháziak elsősorban védekezésben nem tudtak lépést tartani a halasiakkal (47-20). A Dél-100 Kiskunfélegyháza legeredményesebb játékosai Barna Claudia és Gácsi-Kiss Gerda 5-5 gólt szerzett. A férfiak ugyancsak idegenben Tiszaalpáron vendégeskedtek, ahol megszerezték első győzelmüket a bajnokságban. A találkozót már az első félidőben eldöntötték, amikor is 18-9-es előnyre tettek szert. A játék képe a későbbiek során sem változott, a félegyháziak magabiztosan 33-18-ra nyertek.

Részletek
Megszórták a Makói KC-t a kézisek

Megszórták a Makói KC-t a kézisek

2016. szeptember 26. 07:30

Egy félidő alatt eldöntve a mérkőzést magabiztos győzelmet aratott Makón a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának 2. fordulójában. A félegyháziak a Köröstarcsa megverését követően a Makói KC-nak sem adtak esélyt a pontszerzésre. A szünetben már 20-14-re vezettek és a különbség a második félidőben sem csökkent (33-26). Értékes két pontot szerezve a P&P KHTK hibátlan mérleggel holtversenyben a tabella élén áll. A csapat legközelebb október 2-án, vasárnap 17 órától a Kondorosi KK-t fogadja a Kész Arénában.

Részletek
Négy és fél ponttal kezdett a sakkcsapat

Négy és fél ponttal kezdett a sakkcsapat

2016. szeptember 25. 19:05

Első mérkőzését játszotta az NB II. Tóth László csoportjának 2016/17-es szezonjában a Félegyháza-Csongrád sakkcsapata szeptember 25-én. A nyitó fordulóban a kecskeméti TÁKISZ SE játékosai látogattak Kiskunfélegyházára. Tizenkét táblán hét parti döntetlenre végződött, a félegyháziak közül egyedül a második táblán játszó Gyugyi Péter nyert, négy mérkőzés kecskeméti sikerrel zárult. A félegyháziak 4 és fél pontot szerezve a 8. helyről folytatják a bajnokságot.

Részletek
Tisztes helytállás a Szekszárd ellen

Tisztes helytállás a Szekszárd ellen

2016. szeptember 25. 20:10

Fiatal és a női futsal NB I-ben debütáló játékosokkal állt fel a Szekszárdi Football Club ellen az Astra Kiskunfélegyházi Bulls a bajnokság 2. fordulójában szeptember 25-én. A Kész Aréna megrendezett mérkőzés izgalmas csatát hozott, az Astra újoncai a vezetést is megszerezték és az utolsó percig szorosan tartották az állást erős riválisukkal szemben. (2-3)

Részletek
Bronzérmet szereztek az U12-es kosarasok

Bronzérmet szereztek az U12-es kosarasok

2016. szeptember 26. 14:35

Négycsapatos nemzetközi kosárlabda tornának adott otthont szeptember 25-én a Constantinum Sportcentrum, ahol a Félegyházi Térségi Sportiskola mellett a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia és két szerb (KK Backa Topola, KK Somborska Akademija) korosztályos csapat vett részt. A félegyháziak mindkét szerb együttes ellen pályára léptek. Az elődöntőben a KK Somborska Akademija ellen vereséget szenvedtek, míg a bronzmérkőzést 63-48-ra megnyerték a KK Backa Topola ellen. A tornán a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia szerezte meg a győzelmet.

Részletek
Továbbra is pont nélkül

Továbbra is pont nélkül

2016. szeptember 25. 18:15

Ezúttal sem szerzett pontot hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutas, amely szeptember 25-én a Tiszakécske VSE második számú csapatát látta vendégül a megyei II. osztályban. Mind támadásban, mind pedig védekezésben alulmaradtak a félegyháziak, csupán a 36. percig őrizték meg kapujukat a góltól. A szünetben már kétgólos hátrányban voltak, végül 6-0-ás vereségbe szaladtak bele hazai pályán. A Vasutas egyedüli csapatként továbbra is pont nélkül áll, így sereghajtó a bajnokságban.

Részletek