Paksi Atomerőmű SE nyerte a félegyházi kosárlabda kupát

Paksi Atomerőmű SE nyerte a félegyházi kosárlabda kupát

2016. szeptember 17. 09:00

Szoros első félidő után a hajrában döntötte el a mérkőzést, így megszerezte a győzelmet a paksi Atomerőmű SE a II. Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupán szeptember 16-án. A fináléban a KTE Duna-Aszfaltot múlták felül a paksiak 92-81 arányban. A felkészülési torna második napjára sok félegyházi és kecskeméti szurkoló kilátogatott a Kész Arénába. A döntőt megelőző bronzmeccset némi meglepetésre a budapesti MAFC nyerte 94-89-re a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK ellen. A finálét követően a csapatokat kupával és éremmel díjazták. Az érmeket Fekete-Seres Ildikó, a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályának edzője, valamint Gácsi Kiss Ferenc a Dél-100 képviselője adta át. A kupákat Simon Zoltán főszervezőtől vehették át a csapatok. A torna legjobbjának Kovács Ákost, az Atomerőmű SE játékosát választották.

Részletek
Tiszteletbeli  4. mesterfokozat

Tiszteletbeli  4. mesterfokozat

2016. szeptember 17. 11:30

Szünet nélkül edzett a nyáron is a félegyházi kungfus kemény mag a helyi Leung Ting Wing Tsun iskolában. Vakáció nem lévén, a nyári edzőtáborokon az iskola vezető instruktora, Tihanyi Mihály Si Hing is részt vett. Távollétében Dombovári Henrik helyettes instruktor tartotta a tréningeket, az augusztusi nemzetközi és egyben utolsó edzőtáborba ő és több félegyházi tanítvány is a mesterével tartott.

Részletek
Nem lesz címvédés a kosárlabda kupán

Nem lesz címvédés a kosárlabda kupán

2016. szeptember 16. 08:30

Négy NB I-es csapat részvételével második alkalommal rendezték meg a Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupát a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A kétnapos verseny első napja színvonalas, izgalmas mérkőzéseket hozott szeptember 15-én. A tavalyi finálé már az első elődöntőben megismétlődött, a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK címvédőként nem tudta legyőzni a paksi Atomerőmű SE-t, szoros végjátékban az utolsó negyedben maradt alul 77-72-re. A másik elődöntőben a KTE-Duna Aszfalt lesöpörte a budapesti MAFC csapatát, fölényes 93-58-as győzelmet aratott. A bajnokságot megelőző felkészülési tornára sok félegyházi szurkoló kilátogatott és várhatóan a péntek (szeptember 16.) délutáni bronzmérkőzést, illetve a döntőt még többen figyelemmel kísérik. A SZEDEÁK - MAFC bronzmérkőzést 16:45-kor, míg az Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt döntőt 18:30-kor rendezik meg.

Részletek
Kosárkupa az Arénában

Kosárkupa az Arénában

2016. szeptember 14. 15:30

NBI-es férfi felkészülési kosárlabda kupát szervez a Félegyházi Pékség szeptember 15-én és 16-án a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. Csütrörtökön 16.30-kor az Atomerőmű SE csapata mérkőzik meg az SZTE-Szedeák gárdájával, majd 18.30-tól a KTE-Duna Aszfalt csap össze a MAFC együttesével. Pénteken délután fél 5-kor a harmadik helyért folyik a mérkőzés, míg fél 7-től a döntőre kerül sor. 18 év alatt a belépés díjtalan.

Részletek
Felkészülési tornát nyertek a serdülő lányok

Felkészülési tornát nyertek a serdülő lányok

2016. szeptember 13. 12:30

Felkészülési tornán vettek részt a Félegyházi Térségi Sportiskola serdülő lányai Kecskeméten az elmúlt hétvégén. A vendéglátók az első negyedben meglepték a vendég félegyháziakat, de szerencsére fokozatosan tudták javítani a támadójátékukat, és alkalmazni is tudták az addig tanult elemeket. Minden játékos kitett magáért, így a védekezés rendezett és stabil volt. A második mérkőzés ritmusát elég nehezen találták meg a pontosan dobó szolnokiak ellen. A harmadik játékrészben kis előnyre is szert tettek, ami az utolsó negyed végére majdnem kevés lett.

Részletek
Döntős Csontos Piroska a 400 méteres síkfutásban

Döntős Csontos Piroska a 400 méteres síkfutásban

2016. szeptember 12. 23:30

Bejutott a keddi női 400 méteres síkfutás döntőjébe Csontos Piroska a riói paralimpián. A kiskunfélegyházi versenyző az előfutamban ugyan a 4. helyen végzett, az 1:00:03-as idejével indulhat a végső megmérettetésen. Biacsi Ilona 1:00:49-cel, míg Keresztesi Erika 1:00:73-mal szintén bekerült a döntőbe, így három magyar versenyző is rajthoz állhat. A döntőt magyar idő szerint kedden 22.46-kor rendezik.

Részletek
Hősies küzdelmek az ország legjobbjai ellen

Hősies küzdelmek az ország legjobbjai ellen

2016. szeptember 12. 16:10

Újabb mérföldkőhöz érkezett a félegyházi kosárlabda az elmúlt hétvégén városunkban. Az ország legjobb tíz kadet csapatából három vendégeskedett Félegyházán a kiemelt bajnokság selejtezőjének első fordulójában. A verseny célja tisztességesen helyt állni a legjobbak ellen, tanulni tőlük a játék minden szegmensében. A pénteki sportorvosi vizsgálat során 3 félegyházi játékos nem kapta meg a játékengedélyt, ami még inkább sújtotta a csapatot. A fiúk hősiesen küzdöttek az U16-ös válogatottak ellen. A hatalmas különbségű vereségek ellenére dicséret illet minden FTSI játékost, hiszen ellenfeleink más szisztémában működnek. A harmadik meccsük 3. negyedét sikerült „egálra” hozni, ami hatalmas részsiker számunkra.

Részletek
Kiállítás és két büntető a városi derbin

Kiállítás és két büntető a városi derbin

2016. szeptember 11. 20:00

Eseménydúsan és fölényes KHTK II. győzelemmel zárult a félegyházi derbi a Kiskunfélegyházi Vasutas otthonában szeptember 11-én. A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójának helyi rangadóján a vendég Kiskunfélegyházi HTK II. számított esélyesnek, a papírformát igazolva 6-0-ra legyőzte a Kiskunfélegyházi Vasutas. A Lokinak büntetőből sem sikerült szépítenie, a KHTK II. emberhátrányban is tovább növelte előnyét. A bajnokságot a KHTK II. vezeti, a Vasutas pont nélkül az utolsó helyen áll.

Részletek