OB-s szombat, kenus vasárnap

OB-s szombat, kenus vasárnap

2016. szeptember 22. 14:30

Az elmúlt hétvégén, két helyszínen Egerben és Cibakházán ragadtak íjat a KHTK - Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. Egerben a Történelmi Íjász Országos és Nemzeti Bajnokságon Horváth Anna és Horváth Csenge, Cibakházán pedig a kísérleti jellegű I. Kenus Íjász páros versenyen Vasné Köteles Anita, Csizmár Csaba, Papp Zoltán és Vas Tibor képviselte a szakosztályt.

Részletek
Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán

Paralimpikonunkat, Csontos Piroskát és edzőit köszöntötték a városházán

2016. szeptember 21. 20:10

A városházán, a városvezetés nevében Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Bense Zoltán képviselő köszöntötték virágcsokorral és ajándékkal Csontos Piroskát és edzőit, Kornokovics Györgyit és Németh Lászlót. Piroska kedden este érkezett haza Rióból, ahol két számban, 400 méteres síkfutásban és távolugrásban állt rajthoz a paralimpián T-20-as kategóriában. A 400 méteres síkfutás döntőjében legjobb magyarként egyéni legjobbját nyújtva, 59.41 másodperces idővel hatodik lett. Távolugrásban 4 és fél méterrel a 8. helyet szerezte meg.

Részletek
Alakulóban az új bunyós egyesület

Alakulóban az új bunyós egyesület

2016. szeptember 21. 15:30

Mintegy öt esztendeje alakította meg boksz- és önvédelmi csoportját Hideg László ökölvívó. Célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen fiataloknak és időseknek a sportolásra, az egészség, az erőnlét megőrzésére. A közelmúltban a Darvas iskola sporttermében kapott lehetőséget a 15 fős sportközösség az edzések megtartására. Hideg László elmondta, hogy a legtöbben hobbiból járnak a heti edzésekre, de többen közülük már a versenysport felé is kacsingatnak. Éppen ezért néhány héten belül egyesületté alakulnak. Véleménye szerint ebből az egyesületből hamarosan országos bajnokok is kikerülhetnek.

Részletek
Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

Győzelem az NB II-es nyitányon - videóval

2016. szeptember 19. 10:00

Végig vezetve, magabiztos 30-24-es sikerrel rajtolt hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának első fordulójában a Kész Arénában. Az előző szezonban ezüstérmet szerző félegyháziak a negyedik helyezett Köröstarcsát múlták felül. Kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók, a KHTK összeszedetten játszva a második félidő közepére eldöntötte a mérkőzést.

Részletek
Izgalmas hajrában nyert a KHTK II.

Izgalmas hajrában nyert a KHTK II.

2016. szeptember 19. 09:00

Könnyed győzelemnek indult, végül nem várt fordulatokkal, de itthon tartotta a három pontot a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 6. fordulójában. A Pálmonostorát látták vendégül a félegyháziak, a szünetben már két góllal vezettek, de a megtáltosodott vendégek visszajöttek a mérkőzésbe és a csereként beálló Kádár Tamás hajrábeli két találata kellett a KHTK II. győzelméhez. A találkozót mindkét csapat 10-10 emberrel fejezte be. A félegyháziak hat fordulót követően továbbra is holtversenyben vezetik a tabellát.

Részletek
Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna

Országos hírű rendezvényekkel tölthető meg a Kész Aréna

2016. szeptember 23. 14:30

Több mint egy éve, 2015 júliusában nevezték ki Simon Zoltánt a Kész Aréna Városi Sportcsarnok sportszervezőjének. Tapasztalatai alapján a helyi, kisebb rendezvények mellett fontosak az országos hírű, nagyobb volumenű sportesemények, hosszú távon azokkal lehet a Kész Arénába csalogatni a szurkolókat. Ennek felépítése idő és pénzigényes, a nagyobb rendezvények megvalósításánál továbbra is hátrányt jelent a profi sportolóknak megfelelő szálláshelyek hiánya Kiskunfélegyházán.

Részletek
A védekezés továbbra sem megy

A védekezés továbbra sem megy

2016. szeptember 18. 20:00

Továbbra is pont nélkül áll a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi Vasutas. Ezúttal a középcsapatnak számító Jakabszállás otthonában szaladtak bele egy nyolcasba szeptember 18-án, az idény 6. fordulójában (8-2). A félegyháziak 6 meccs alatt 37 gólt kaptak és egyedüli pontnélküliként sereghajtók. A szünetben már négygólos hátrányba kerültek, majd Kovács József és Kulmann Attila góljaival némileg ugyan felzárkóztak (5-2), de így sem kerülték el a nagyarányú vereséget. (8-2)

Részletek
A nők győztek, a férfiak kikaptak az idénynyitón

A nők győztek, a férfiak kikaptak az idénynyitón

2016. szeptember 18. 09:00

Mindkét megyei felnőtt kézilabda csapat megkezdte szereplését a 2016/17-es szezonban szeptember 17-én. Elsőként a nők léptek pályára a Kész Arénában, ahol a Miklós KC-t fogadták. Tavalyi sikerét megismételve most is győzött a Félegyházi Kézilabda SC, a szünetben még 11-7-es vesztésre állt, de a második félidőben rendezve védekezését, fokozatosan átvette az irányítást, végül magabiztos 5 gólos győzelmet aratott (19-14). A férfiakra sokkal nehezebb ellenfél várt, a tavalyi bajnok Kiskunmajsát látták vendégül. A mérkőzés szorosan alakult, izgalmas végjátékot láthatott a félegyházi publikum. 20-20-as állás után az utolsó 10 perc a vendégeknek sikerült jobban, gyors gólváltásból kerültek ki győztesen. Hiába próbálkoztak az utolsó percekben nyitott védekezéssel a félegyháziak, ez sem volt elég a pontszerzéshez (29-32).

Részletek
Értékes döntetlen a nyitányon

Értékes döntetlen a nyitányon

2016. szeptember 17. 17:50

Rangadóval kezdte a 2016/17-es szezont a női NB I-es futsal bajnokság címvédője az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Dombó János tanítványai a jó erőkből álló Hajdúböszörmény otthonába látogattak szeptember 17-én. Az első forduló izgalmas mérkőzést hozott, az Astra kétszer is vezetett, de a Hajdúböszörmény mindkét alkalommal kiegyenlített (2-2). Az Astra góljait a 11. percben Nagy Anett, valamint a 26. minutumban Halászi Kinga szerezte. A Hajdúböszörmény részéről Pádár Anita duplázott. A kilenc csapatos bajnokság 2. fordulójában az Astra hazai pályán fogadja a Szekszárdi Football Clubot szeptember 25-én vasárnap 16 órától a Kész Arénában.

Részletek
Baján botlott a KHTK

Baján botlott a KHTK

2016. szeptember 17. 18:20

A hullámzóan kezdő Bajai LSE otthonába látogatott szeptember 17-én a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában. A bajaiak több nagyarányú vereséget elszenvedtek a szezon során, Bácsalmáson 6-2-re kaptak ki, míg a Kecskemét ellen hazai pályán maradtak alul 3-0-ra. Ennek ellenére az élmezőnyhöz tartoztak és a KHTK ellen a szebbik arcukat mutatták. A 17. percben kerültek előnybe, amire a második félidő elején Medgyesi László góljával válaszolt ugyan a KHTK, de az utolsó fél óra további két bajai gólt hozott, így a házigazdák némi meglepetésre otthon tartották a három pontot (3-1). A KHTK idénybeli második találkozóját veszítette el és visszacsúszott a középmezőnybe.

Részletek