Szoros vereségek a tenisz csapatbajnokságban

Szoros vereségek a tenisz csapatbajnokságban

2016. szeptember 12. 09:00

Felemás eredményeket ért el a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub az őszi szezon férfi II. osztályának D csoportjában. A hatcsapatos bajnokságban a negyedik helyről várták a szeptembert a félegyháziak. Első mérkőzésükön 6-3-as sikert értek el a még nyeretlen PTTE-Top Ten TC otthonában, ezt követően a Match Point TC ellen döntő szettben maradtak alul 5-4-re hazai pályán. A folytatásban sem kedvezett a szerencse a félegyháziaknak, szeptember 10-én az Ábris Pro Open ellen a győzelemre is megvolt az esélyük, de a végjátékban minimális különbséggel ugyancsak vereséget szenvedtek (4-5). A bajnokságot a Halasi TC ellen folytatták hazai pályán. Az alapszakasz zárásaként szeptember 18-án a TSZSK Gyula otthonába látogatnak.

Részletek
Sokan ragadtak íjat a Parkerdőben

Sokan ragadtak íjat a Parkerdőben

2016. szeptember 15. 16:30

Több mint 160 íjász gyűlt össze a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület 32. versenyére szeptember 11-én a félegyházi Parkerdőben. A megmérettetés egyben a Történelmi DAR VS 2016-os döntőjének számított. Az íjászokat Dinnyés Gyula egyesületi elnök és Kapus Krisztián önkormányzati képviselő köszöntötte. A díjakat a verseny végén dr. Faragó Zsolt, Kiskunfélegyháza jegyzője, valamint Kóródi Ferenc, a FREDDO Kft. vezetője adja át. A lebonyolítás értelmében a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is 21 célállomás várt a résztvevőkre. A díjazás kategóriák, korcsoportok és nemek szerint történt.

Részletek
Döntetlen a rangadón - videóval

Döntetlen a rangadón - videóval

2016. szeptember 10. 20:35

Kevés helyzetet és gól nélküli döntetlent hozott a Kiskunfélegyházi HTK-Tiszakécske VSE összecsapás a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójának rangadóján. A mérkőzésre sok félegyházi, valamint vendég szurkoló kilátogatott. Feszült hangulatban telt a találkozó, a KHTK meg nem adott gólig, míg a Tiszakécske kapufáig jutott.

Részletek
Vereség leány serdülő kézilabdában

Vereség leány serdülő kézilabdában

2016. szeptember 11. 13:10

Nagy vereségbe szaladt bele hazai pályán a Dél-100 Kiskunfélegyháza leány serdülő kézilabda csapata az OSB leány G csoportjának nyitófordulójában. Az idénynyitón a tápiószentmártoni Aranyszarvas SE-t látták vendégül a Kész Arénában szeptember 10-én. Sok hibával játszottak a félegyházaik, támadásban kevés veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. Az együttes mindkét gólját Tasnádi Petra szerezte, a vendégek legeredményesebb játékosa Homonnai Nikoletta 17 gólig jutott. (2-42)

Részletek
Régi-új edző a Mókusok élén

Régi-új edző a Mókusok élén

2016. szeptember 11. 12:20

Győzelemmel kezdtek a Kiskunmajsai Mókusok a Bács-Kiskun megyei női 2/3-ad pályás bajnokságban. A tavalyi bronzérmes csapat vezetését Gerecs Attilától Osztopáni Mihály vette át. Az első körben Mórahalomra látogattak a Mókusok, ahol Dobák Szabina duplájával 2-0-ra nyertek szeptember 10-én. Az őszi szezon hét fordulóból áll, a tervek szerint október végén zárul.

Részletek
Mintegy harmincan ültek asztalhoz - eredményekkel

Mintegy harmincan ültek asztalhoz - eredményekkel

2016. szeptember 9. 11:10

A „Pince 72” Sakk Klub és a Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztályának szervezésében 6. alkalommal rendezték meg a Ludas Matyi amatőr sakkversenyt szeptember 9-én a Művelődési Központban. Kiskunfélegyháza székelyföldi testvértelepüléséről, Korondról ezúttal nem érkeztek sakkozók, de a szokatlan péntek délelőtti időpont ellenére több fiatal iskolás nevezett. Az is biztossá vált, hogy új győztest avatnak, a tavalyi nyertes Karsai István nem ült a táblák mögé.

Részletek
Hajrá Piroska, hajrá Krisztina!

Hajrá Piroska, hajrá Krisztina!

2016. szeptember 9. 06:00

Csontos Piroskának, és egy másik félegyházi származású parasportolónak, Lőrincz Krisztinának is szurkolhatunk a jelenleg Rióban zajló Paralimipán. Csontos Piroska szeptember 12-én, hétfőn kezdi meg szereplését a világversenyen. Magyar idő szerint 22.50-kor a 400 méteres futás előfutamában indul. Lőrincz Krisztina Budapesten a 13. kerületben él, szülei és családja Kiskunfélegyházán lakik. A kerekesszékes sportoló egypárevezősként képviseli hazánkat az ötkarikás játékokon. Első megmérettetésére szeptember 9-én, pénteken, magyar idő szerint 13.30-kor kerül sor. Alábbiakban a félegyházi sportolók versenyeinek időpontjai olvashatók, a zárójelben lévő jelenti a brazil időszámítást.

Részletek
Rangadón szurkolhatunk a KHTK-nak

Rangadón szurkolhatunk a KHTK-nak

2016. szeptember 8. 11:00

Az előző szezonban emlékezetes párharcot vívott a Kiskunfélegyházi HTK és a Tiszakécske VSE a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság elsőségéért. A versenyfutásból végül a félegyháziak kerültek ki győztesen, ősszel 3-2-re legyőzték riválisukat, tavasszal pedig bajnoki címet ünnepelhettek Tiszakécskén. A rivalizálás a 2016/17-es szezonban tovább folytatódhat, a párharc első felvonását szeptember 10-én, szombaton 16:30-tól a Honvéd Sporttelepen rendezik meg. Mindkét együttes jó formában várja a rangadót, a KHTK legutóbbi két mérkőzését megnyerve már az ötödik a tabellán, míg a Tiszakécske pontveszteség nélkül a második pozíciót foglalja el. A félegyháziak esetleges győzelemmel pontszámban utolérhetik riválisukat.

Részletek
Tíz emberrel nyert a KHTK

Tíz emberrel nyert a KHTK

2016. szeptember 4. 18:50

Győzelemmel hangolt a Tiszakécske elleni mérkőzésre a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság címvédője, a Kiskunfélegyházi HTK. A félegyháziak zsinórban második győzelmüket aratták, szeptember 4-én az Akasztó otthonában győztek 2-0-ra. Vártnál nehezebben alakult a mérkőzés a KHTK számára, a 35. percben Szabó Attila góljával ugyan előnybe kerültek, de a 45. percben Sándor Lászlót kiállította a bíró, így a második játékrészt emberhátrányban folytatták. Újabb gól már csak egy esett, de azt is a tíz emberrel játszó KHTK szerezte. A 68. percben Palásti Sándor csapatkapitány talált be az akasztói hálóba. A riválisok közül a Kecskemét és a Tiszakécske egyaránt győzött. Szeptember 10-én az eddig százszázalékos Tiszakécskét fogadják a félegyháziak szombaton 16:30-tól a bajnokság rangadóján.

Részletek