Baján jártak a félegyházi úszók

Baján jártak a félegyházi úszók

2015. december 3. 13:30

Múlt hétvégén két, komoly hagyományokkal rendelkező úszóversenyen vett részt a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület. A versenyre Csehország, Románia és Magyarország ifjú úszói állhattak a rajtkőre. Összesen 26 egyesület 347 tagja nevezett a XIII. Halászlé Kupa Nemzetközi Úszóversenyre, melyet Baján, a Városi Uszodában rendeztek meg.

Részletek
Négy KHTK játékos szerepelt a megyei labdarúgó válogatottban

Négy KHTK játékos szerepelt a megyei labdarúgó válogatottban

2015. december 2. 16:30

Az elmúlt hétvégén, november 28-29-én rendezték a megyei válogatottak tornáját öt megyei válogatott részvételével. A Kiskunfélegyházi HTK együtteséből négy játékos került be a keretbe, akik közül Valkai Tamás (védő) minden mérkőzésen, Palásti Sándor (középpályás) csapatkapitány és Tóth Péter (kapus) három mérkőzésen kezdőként játszottak Vanó Sándor vezetőedző együttesében. Mizsei Adrián, egy mérkőzésen kapott lehetőséget. Bács megye válogatottja nagyszerűen szerepelt, és bejutott az országos döntőbe, amit december 5-6-án rendeznek Pomázon. A sikeres szereplésről Tóth Pétert, a KHTK és a megyei válogatott kapusát kérdeztük.

Részletek
Bizonyított a  Bács-Kiskun megyei labdarúgó válogatott

Bizonyított a Bács-Kiskun megyei labdarúgó válogatott

2015. november 30. 15:30

50%-osra sikerült a Bács-Kiskun megyei válogatott szombati eredménye. Csongrádot simán verték, Pest megyétől viszont kikaptak. Vasárnap magabiztos sikerrel kezdte a napot a Bács megyei válogatott Jász-Nagykun-Szolnok ellen, majd nagy csatában 1 -0-ra győzték le a békésieket.

Részletek
Elvitték a kettő pontot

Elvitték a kettő pontot

2015. november 29. 20:20

Nem sikerült pontot szereznie a Félegyházi Kézilabda SC megyei női csapatának a bajnokság 10. fordulójában. Az alsóházban tanyázó félegyháziak a középmezőnyhöz tartozó Nemesnádudvari NKSZE-t fogadták. A mérkőzés első félidejében mindössze 5 hazai gól született, amivel jelentős hátrányba került az együttes. A különbség a második játékrészben sem csökkent, így a vendégek szerezték meg a győzelmet (16-27). A Félegyházi Kézilabda SC legeredményesebb játékosa ezúttal Tarjányi Petra volt, aki hatszor zörgette meg az ellenfél hálóját.

Részletek
Döntetlen a rangadón

Döntetlen a rangadón

2015. november 29. 19:25

Az előző szezon két meghatározó együttese, a Hajdúböszörményi TE és az Astra Kiskunfélegyházi Bulls csapott össze a női futsal NB I első fordulójából elhalasztott mérkőzésén, november 29-én. A gólokban bővelkedő találkozón már a 8. másodpercben vezetést szerzett az Astra Szabó Boglárka góljával, de előnyét nem tudta megtartani, a szünet előtt a hazaiak megfordították az állást (2-1). Ezt követően ismét az Astra percei következtek, Gál Tímea két gólt lőtt, majd Dikanová Dominika is betalált (2-4). Hiába került kétgólos előnybe az Astra a hajdúböszörményiek nem adták fel és az összecsapás hajrájában kiegyenlítettek (4-4). A félegyháziak izgalmas mérkőzésen értékes egy pontot szereztek.

Részletek
Két és fél pontot szereztek a sakkozók

Két és fél pontot szereztek a sakkozók

2015. november 29. 16:55

Élre ugrott az Orosházi SE sakkcsapata az NB II Tóth László csoportjának 5. fordulójában. Az Orosháza ellenfele a Félegyháza-Csongrád volt, amely mindössze két és fél pontot gyűjtött esélyesebb ellenfelével szemben. A félegyháziak közül egyedül Cs. Kovács László nyerte meg partiját, Kemény Csaba, Karsai István és Szekeres Sebestyén egyaránt döntetlent ért el. A bajnokságot az Orosházi SE vezeti 39 és fél ponttal, a félegyháziak 22 egységgel a 11. helyen állak.

Részletek
Nagyot küzdöttek a kosárcsapatok

Nagyot küzdöttek a kosárcsapatok

2015. december 2. 09:00

A Félegyházi Térségi Sportiskola kadett, női és junior együttese is pályára lépett a bajnokság soros fordulójában. A kadett "B" csapat több újonccal a keretben elsősorban tapasztalatot szerzett, míg a nők a megyei felnőtt bajnokságban megnyerték első mérkőzésüket. A junior korúak a csoport második Egert fogadták, akikkel szemben a második félidőben maradtak alul.

Részletek
Tíz meccses győzelmi sorozatban a kézisek

Tíz meccses győzelmi sorozatban a kézisek

2015. november 28. 20:55

A Makói KC sem tudta megállítani a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatát az NB II dél-keleti csoportjának 10. fordulójában. A listavezető félegyháziak újabb rangadót nyertek meg, ezúttal a negyedik helyezett Makót verték idegenben. Szünetben már 17-13-ra vezettek és a négy gólos előnyt a találkozó végéig megtartották (32-28). A Kiskunfélegyházi HTK zsinórban a tizedik mérkőzésén győzött és hibátlan mérleggel, maximális pontszámmal a bajnokság élén áll. A 2015-ös esztendőből már csak egy forduló van hátra. A félegyháziak december 6-án, vasárnap 18 órakor a második helyezett Kunszentmártont fogadják a Kész Arénában.

Részletek
Félegyházi derbi az U18-as korosztályban

Félegyházi derbi az U18-as korosztályban

2015. november 28. 19:05

A 3. fordulóval folytatódott az U18-as leány futsal bajnokság november 28-án, a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A keleti csoportban két félegyházi csapat, az Astra Kiskunfélegyházi Bulls és a Kiskunfélegyházi Mókusok is szerepel. Mellettük a Debreceni EAC és a St. Mihály FC Sportegyesület tagja a négy fős mezőnynek. A játéknapot az Astra három győzelemmel, a Mókusok két sikerrel zárták. A két együttes összecsapását 5-1-re az Astra nyerte. A bajnokságot nyolc győzelemmel az Astra vezeti, a Mókusok a második helyen állnak.

Részletek
Makóra utaznak a kézilabdázók

Makóra utaznak a kézilabdázók

2015. november 27. 14:00

Igazi presztízs rangadó vár a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabda csapatára, amely november 28-án a Makói KC vendégeként lép pályára az NB II-es bajnokság 10. fordulójában. A két együttes minden évben parázs mérkőzést játszik. A találkozó esélyesei a listavezető félegyháziak, akikre nem vár könnyű feladat a negyedik helyezett Makó otthonában. A KHTK sorozatban kilenc találkozót nyert meg és egy győzelemmel újabb riválisát szakítaná le a bajnoki versenyfutásban. Az őszi szezonból ezen kívül már csak egy forduló lesz hátra. A félegyháziak december 6-án hazai környezetben zárják a 2015-ös esztendőt.

Részletek