Diákolimpián úsztak a fiatalok

Diákolimpián úsztak a fiatalok

2016. január 29. 10:25

A félegyházi uszodában rendezték meg január 27-én az úszók városi diákolimpiai döntőjét, amelyen az általános- és középiskolás tanulók indultak el. Az alsós tanulók A és B kategóriában álltak rajthoz, a legjobbak között igazolt versenyzők is részt vehettek. A harmadik korcsoporttól fölfelé már csak a B kategóriások, az egyesületi keretek között nem versenyzők nevezhettek. A legjobbak a megyei döntőben folytatják, amit február 10-én Kecskeméten tartanak meg.

Részletek
Korondon jártak a félegyházi birkózók

Korondon jártak a félegyházi birkózók

2016. január 28. 07:30

Ismét nagyszerűen sikerült az a korondi kirándulás, amelyen a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói - közülük hatan a kunszállási csoportból - vettek részt január 22-e és 26-a között erdélyi testvértelepülésünkön. Korond szülöttjének emlékére idén már XVI. alkalommal rendeztek szabadfogású emlékversenyt az utódok. A nagyszerű birkózó, Lőrincz Márton 1936-ban szerzett olimpiai bajnoki címet hazánknak.

Részletek
Út a címvédés felé

Út a címvédés felé

2016. január 27. 12:00

A Győri ETO-val került szembe a női futsal Magyar Kupa elődöntőjében a kiírás címvédője, az Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. A nőknél első alkalommal rendeznek négyes döntőt, amelynek helyszíne ezúttal a gyöngyösi városi sportcsarnok lesz február 20-án és 21-én. Az elődöntő másik ágán a bajnokság első két helyezettje, a Tolna-Mözs és a Hajdúböszörményi TE találkozik, így arra is van esély, hogy megismétlődjön a tavalyi finálé. 2015-ben a kupadöntőt az Astra nyerte 5-2-re a Hajdúböszörmény ellen a Kiskunfélegyházi Kész Arénában.

Részletek
Korondon jártak a sakkozók

Korondon jártak a sakkozók

2016. január 27. 10:45

A baráti kapcsolatok ápolása jegyében a birkózók mellett a félegyházi sakkozók is ellátogattak városunk testvértelepülésére, Korondra január 22-én és 23-án. A felnőtt sakkozók minden évben felváltva rendezik meg versenyeiket, az év eleji tornának hagyományosan Korond ad otthont. A „sóvidéki sakkcsatán” ezúttal hat-hat korondi és félegyházi versenyző vett részt. A tornát a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a félegyházi Seres László nyerte meg 10 ponttal. Mögötte a második helyen a korondi Szente Kálmán végzett 9 és fél ponttal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ugyancsak egy félegyházi, Horváth Zoltán kapaszkodott fel, aki 8 pontot szerzett.

Részletek
Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelem, egy vereség

2016. január 25. 18:30

Idegenben játszott az elmúlt hétvégén a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) csapata. Jászberényben egy győzelmet arattak, második játékukban viszont kikaptak a keceli gárdától.

Részletek
Új vezetőedző irányítja a KHTK együttesét

Új vezetőedző irányítja a KHTK együttesét

2016. január 23. 13:15

A téli szünetben jelentős változások történtek a megyei I. osztály éllovasánál. Az elmúlt három év sikeres játékos-edzője, Némedi Norbert visszatért Kecskemétre, és a KLC vezetőedzője lett. Január18-tól, Szabó István irányítja a Kiskunfélegyházi HTK szakmai munkáját, aki korábban megfordult a legmagasabb osztályban is, így a Kecskeméti TE és a Paks csapatánál, továbbá NB-II-ben Cegléden is. Szabó Istvánt kérdeztük, hogyan halad a munka új klubjánál.

Részletek
Mozdulj Félegyháza Squash Kupa

Mozdulj Félegyháza Squash Kupa

2016. február 9. 09:30

Fallabda versenyt rendez a kiskunfélegyházi fallabda pályán a Mozdulj Félegyháza SE február 13-án, szombaton 9 órától. Nevezési határidő: február 11-e csütörtök, 21 óra. Nevezéseket maximum 40 főig tudnak elfogadni, ezért jelentkezésnél az időrendet veszik figyelembe.

Részletek
Erősödő sakkbarátság

Erősödő sakkbarátság

2016. január 20. 14:30

Közös karácsonyi egyéni sakkversenyt rendezett a négy éve működő Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület. A találkozót a kiskunfélegyházi szakosztály részéről Rácz István szervezte meg a sakkbarátság erősítése, valamint a fiatalok sakktudásának fejlődése érdekében. A félegyháziak öt, míg a Pusztaszeri Sakkbarátok nyolc játékossal képviseltették magukat a versenyen.

Részletek
Gyerekek rúgták a bőrt Mélykúton

Gyerekek rúgták a bőrt Mélykúton

2016. január 22. 09:00

A négy csapatos megyei futsal bajnokság 2. fordulóját rendezték meg január közepén Mélykúton, amelyen a Félegyházi Térségi Sportiskola U11-es korosztályú növendékei is pályára léptek. A fiatalok szép eredményeket elérve a Kelebiát 14-0-ra győzték le, majd 5-3-ra nyertek a Szilády RFC ellen. Egyedül a bajaiak ellen szenvedtek vereséget. A félegyháziak az első fordulóban ugyancsak e két csapatot verték meg a mezgé tornatermében. A sportiskolások 2006-os korosztálya az U11-es bajnokság C csoportjában 2005-ös korú csapatok ellen versenyez a jövőre készülve, a mérkőzések a tapasztalatszerzést szolgálják.

Részletek
Szentesen jártak a vízilabdázó gyerekek

Szentesen jártak a vízilabdázó gyerekek

2016. január 21. 09:00

A Vidék Bajnokság gyerek IV. korcsoportjának 2. fordulóját tartották meg január 16-án, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sportegyesület Szentesen szerepelt a Kék csoporton belül. A félegyháziak a Csongrád, a Gyula, a Szentes II. és az Octopus Búvár ellen játszottak. A legszorosabb mérkőzésükön a házigazdákkal szemben 9-5 arányban maradtak alul.

Részletek