Mintegy kétszázan ragadtak íjat

Mintegy kétszázan ragadtak íjat

2016. február 28. 19:50

Méltóképpen ünnepelte meg a 30. jubileumi íjászversenyét a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület, amely február 28-án rendezte meg nagysikerű teremíjász-versenyét a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A megmérettetésen nemcsak a dél-alföldi régió legjobb egyesületei, tagjai vettek részt, országszerte mintegy 30 egyesület képviseltette magát mintegy 200 íjásszal. A legfiatalabb induló 8 éves, míg a legidősebb 70 éves volt. A versenyen 25 lőállás és több mint 70 cél várt a résztvevőkre.

Részletek
Győzelemmel rajtolt a KHTK II.

Győzelemmel rajtolt a KHTK II.

2016. február 27. 17:55

Az őszi 5-4-es sikerhez hasonlóan a tavaszi első fordulóban is legyőzte a Helvéciát a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában. A mérkőzést a rossz pályaviszonyok miatt a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban rendezték meg, így csak papíron voltak pályaválasztók a félegyháziak. A találkozón Borsi Sándor góljával korán vezetést szerzett a KHTK II., amire a vendégek a 35. percben válaszoltak (1-1). Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen marad az állás, de négy perccel a lefújás előtt Borsi Sándor belőtte második gólját, amivel három ponthoz segítette csapatát. (2-1)

Részletek
Hat góllal nyitott a Vasutas - videóval

Hat góllal nyitott a Vasutas - videóval

2016. február 28. 12:00

Nem lőtt gólt, csak kapott, 6-0-ára kikapott hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi első, 16. fordulójában. A félegyháziakat a tiszakécskeiek páholták az évadnyitón február 27-én. Ősszel némi meglepetésre a Vasutas nyert 2-1-re, most sikerült visszavágniuk a kécskeieknek.

Részletek
Hajszálon múlt a továbbjutás

Hajszálon múlt a továbbjutás

2016. február 27. 14:20

Színvonalas tornának adott otthont Kiskunfélegyháza február 24-én, a B33-as kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A legmesszebbre az általános iskolás fiúk versenyében a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola "Kutyaütők" nevű csapata jutott, amely novemberben megnyerte a megyei döntőt, most pedig a legjobb négy közé került. A csapat közel állt az országos döntőhöz, de az elődöntőben minimális különbséggel alulmaradt. (Együttes tagjai: Bozóki Márton, Zsigó Barnabás, Gémes Kristóf, Paksi Zsolt, Luchmann Péter testnevelő és Simon Zoltán felkészítő edző.)

Részletek
Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

Nemzetközi Jégkorong Torna Kiskőrösön

2016. február 24. 14:15

Már negyedik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön a Classic Winter Nemzetközi Jégkorong Tornát a HC Kiskőrös szervezésében Szekeres Károly elnök, valamint László Károly koordinálásával. A Rajz Attila jégpályán február 26-án pénteken, 27-én, valamint 28-án vasárnap ahol 4 ország csapatai küzdenek meg egymással.

Részletek
Darvas-Lánchíd Kupa

Darvas-Lánchíd Kupa

2016. február 22. 18:00

28. alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Általános Iskola a nagy múltra visszatekintő Darvas-Lánchíd Kupát február 13-án. Az atlétika versenyen részt vettek Bács-Kiskun Megye valamennyi általános iskolájának tanulói, köztük a Darvas iskola diákjai is, akik szép eredményeket értek el.

Részletek
Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

Új tehetségfejlesztő programot indított az MLSZ

2016. február 22. 16:15

Új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), tehetségközpontokat alakít ki a szervezet a 12-14 éves fiatalok képzésére. A cél az, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai egységes, minőségi képzést kapjanak, így megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.

Részletek
Cegléden is nyertek az asztaliteniszezők

Cegléden is nyertek az asztaliteniszezők

2016. február 22. 10:00

Fölényes, 15-3-as győzelmet ért el a CVSE I. otthonában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola, amely megőrizte második helyét és továbbra is üldözi a miskolci DVTK - Volánt az NB I. keleti csoportjában. Az együttes ezúttal Medjugorac Marko, Erdélyi Szabolcs, Korponai Zoltán és Pengő Gábor négyessel kezdett - velük mind a két páros játékot megnyerte. Az egyéni mérkőzések során Erdélyi Szabolcs legyőzhetetlennek bizonyult, de a többiek is csupán egy-egy partit veszítettek. A bajnokságban mindössze egy vereségük van a félegyháziaknak és élhetnek a visszavágás lehetőségével, a következő fordulóban ugyanis a listavezető diósgyőrieket fogadják. A csapatok között két pont csupán a különbség, így izgalmas bajnoki hajrára van kilátás.

Részletek
Kupagyőzelemmel "farsangoltak" az U11-es focisták

Kupagyőzelemmel "farsangoltak" az U11-es focisták

2016. február 22. 09:00

Elhódították a Farsangi Kupát Csongrádon a Félegyházi Térségi Sportiskola U11-es növendékei, akik minden találkozójukat megnyerték az öt csapatos labdarúgó tornán. A gyerekek jeleskedtek a góllövésben, négy mérkőzésen tizennyolcszor zörgették meg az ellenfelek hálóját, emellett mindössze két találatot kaptak. A legjobb kapusnak Zsígó Lászlót választották, a gólkirály Móczár Zalán lett, mindketten a Félegyházi Térségi Sportiskola játékosai.

Részletek
Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

Kupagyőztes az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

2016. február 21. 16:45

Sporttörténelmet írva, zsinórban negyedik alkalommal nyerte meg a futsal Magyar Kupát az Astra-Élios Kiskunfélegyházi Bulls. A gyöngyösi döntőben a Hajdúböszörménnyel került szembe az Astra és a tavalyi fináléhoz hasonlóan most is legyőzte riválisát. A hajdúböszörményiek korán vezetést szereztek, amire az Astra hat góllal válaszolt. (6-1)

Részletek