Megmérettették magukat a sípmesterek

Megmérettették magukat a sípmesterek

2016. január 15. 08:15

Kaposváron rendezték meg a XI. Országos Sípmester Fesztivál, ahol minden megye, köztük Bács-Kiskun megye játékvezetői is képviseltették magukat. A kiírás szerint nem lehetett nevezni azokat a játékvezetőket, akik bármilyen osztályban érvényes igazolással rendelkeztek, így az előző évekhez képest jelentősen átalakult a Bács-megyei keret.

Részletek
Játékvezetők rúgják a bőrt

Játékvezetők rúgják a bőrt

2016. január 29. 14:30

„A játékvezetőnek mindig igaza van, ha nem akkor is”- ezzel a mottóval rendezik meg 8. alkalommal a Boronkay László Emléktornát január 30-án szombaton a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A kispályás versenyt a Bács-Kiskun megyei Játékvezetői Bizottság egykori sípmesteréről, titkáráról, „Laci bácsiról” nevezték el. A tornát a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága szervezi meg azzal a céllal, hogy segítse a sípmesterek felkészülését a téli időszakban. A játékvezetők hat csapatban (Baja, Kalocsa, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza, Kiskőrös, Kecskemét) küzdenek meg egymással, remélhetőleg korrekt bíráskodás mellett.

Részletek
Győzelemmel kezdett az asztalitenisz csapat

Győzelemmel kezdett az asztalitenisz csapat

2016. január 11. 09:00

Szolnokon, a Jászkun Volán Sport Club otthonában szerezte meg újabb győzelmét (12-6) a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola az NB I. keleti csoportjának évnyitó fordulójában. A Korponai Zoltán - Pengő Gábor összetételű páros 3-2-re győzött, ami után Pengő Gábor mind a négy egyéni találkozóját megnyerte. Mellette Korponai Zoltán és Erdélyi Szabolcs három-három sikert ért el, míg Varga Károly egy mérkőzésen nyert. A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola tíz fordulót követően továbbra is második a bajnokságban.

Részletek
Legjobbak között az U12-es kosarasok

Legjobbak között az U12-es kosarasok

2016. január 11. 12:00

Hátrányból felállni sohasem könnyű, tartásukról, küzdeni akarásukról tettek tanúbizonyságot a Félegyházi Térségi Sportiskola U12-es kosaras növendékei a gyermek bajnokság 4. fordulójában. A félegyháziak az utolsó pillanatig küzdve ledolgozták hátrányukat a Bajai NKK csapatával szemben és megfordítva a mérkőzést 64-63-as győzelmet arattak. A siker egyben azt jelenti, hogy az együttes bejutott az „A” csoportba a megye legjobb három gárdája közé.

Részletek
Továbbjutott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

Továbbjutott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls

2016. január 9. 20:45

Sikerrel vette az első akadályt a női futsal Magyar Kupában a címvédő Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Az együttes a második körben kapcsolódott be a kupaküzdelembe, amelynek keretében a másodosztályú Berettyóújfalu otthonába látogatott január 9-én. A két csapat közötti osztálykülönbség a pályán is megmutatkozott, az egyre jobb formába lendülő Astra 6-2-es győzelmet aratott. Az együttesből Godvár Katalin és Dikanová Dominika duplázott és a 2015-ös év legjobb női futsalosának választott Szabó Boglárka is betalált.

Részletek
Csincsák Zolira emlékeztek

Csincsák Zolira emlékeztek

2016. január 10. 19:10

Hat csapat és megannyi jó barát, korábbi csapattárs gyűlt össze a Csincsák Zoltán emlékére szervezett teremlabdarúgó tornára január 9-én, a Kész Arénában. A versenyt megelőzően a résztvevők közösen meglátogatták Csincsák Zoli sírját a Felsőtemetőben, majd a koszorúzást követően baráti mérkőzések kezdődtek a sportcsarnokban. Az eredmény másodlagos volt ezúttal, a tornát közös vacsorával zárták.

Részletek
Itthon szerepeltek az U20-as futsalosok

Itthon szerepeltek az U20-as futsalosok

2016. január 10. 09:00

A Kész Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték meg az U20-as fiú futsal II. osztályú bajnokság közép-nyugati csoportjának 7. fordulóját január 9-én. A Félegyházi Térségi Sportiskola három mérkőzést játszott, a bajnoki éllovas Airnergy FC-vel szemben 8-2-re maradt alul, míg a PAFC-MITRE ellen szoros csatában 3-2-re kikapott. A két összecsapás között a második helyezett Váccal 4-4-es döntetlent játszottak a félegyháziak, akik a negyedik helyet foglalják el a táblázaton.

Részletek
Úszás: lemondott Kiss László szövetségi kapitány

Úszás: lemondott Kiss László szövetségi kapitány

2016. január 7. 17:25

Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya – tájékoztatott róla a Magyar Távirati Iroda. A Prima Primissima-díjas mesteredző bő fél évvel a riói olimpia előtt távozik posztjáról. Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján – indokolta lépését Kiss László.

Részletek