A sportolási lehetőségekkel, az egyesületek munkájával ismerkedtek a fiatalok

A sportolási lehetőségekkel, az egyesületek munkájával ismerkedtek a fiatalok

2016. február 16. 11:45

A sportoló diákok elmondhatják, hogy mit is jelent számukra egy közösséghez, a csapathoz való tartozás. Elmondhatják, hogy nemcsak az edzések nehézségét jelenti a sportolás, hanem életre szóló kötődést, a barátságot, valamint a sport, a sportág szeretetét. Ezt az életérzést a félegyházi sportoló fiatalok több mint 1200 társukkal osztották meg február 16-án a „Sportolj velünk!” rendezvényen a sportcsarnokban és a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornatermében.

Részletek
Nyert parti nélkül zártak a sakkozók

Nyert parti nélkül zártak a sakkozók

2016. február 16. 16:00

Három és fél pontot szereztek a Tóth László SE II. otthonában a Félegyháza-Csongrád sakkozói az NB II. Tóth László csoportjának 7. fordulójában. A február 14-i játéknapon győzelmet nem, döntetlent és fél pontokat gyűjtöttek a sakkozók. Az első három táblán Kemény Csaba, Karsai István és Szekeres Sebestyén remizett, míg a hátsó táblákon Palásti Ferenc, Nagy József, Bankós Henrietta és Hideg Gergő Benedek ugyancsak döntetlent ért el. Hét fordulót követően az együttes 29 és fél ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban.

Részletek
Tornagyőzelem Szlovákiában

Tornagyőzelem Szlovákiában

2016. február 16. 10:00

Magyarország mellett Szlovákiába is nyerni jár az Astra női csapata, amely negyedik alkalommal hódította el a szlovákiai Iodica-Kupát. A lányok ötödik alkalommal méretették meg magukat a tornán, amit ezúttal is kiválóan szerveztek meg. Az első nap a csoportmérkőzéseket rendezték meg, majd a döntőben a szlovák bajnok Union Nové Zámky várt az Astrára. A mérkőzést végig magabiztosan irányította a magyar csapat és megérdemelten nyerte el a kupát. A lefújást követően két különdíjat is kiérdemeltek a lányok. A torna legjobbjának Nagy Anettet választották, míg a legszebb játékos Kókány Regina lett.

Részletek
Műfüves labdarúgópálya épül Lakitelken

Műfüves labdarúgópálya épül Lakitelken

2016. február 16. 11:00

Kézilabda méretű műfüves labdarúgó- és teniszpálya fog megvalósulni hamarosan. Az egyesület pályázott az MLSZ-hez 20X40 méteres műfüves labdarúgó pályára és nyert. A beruházás közel harmincöt millió forintba kerül. Mivel az új pálya a két salakos teniszpálya helyére kerül, el kellett bontani a kerítést. Szombaton délelőtt az egyesület vezetősége hozzálátott a kerítés bontásához. Csatlakozott hozzájuk két szurkolói is, akik Kecskeméten élnek.

Részletek
Arany- és ezüstérmesek a félegyházi tornászlányok

Arany- és ezüstérmesek a félegyházi tornászlányok

2016. február 15. 13:30

Szegváron rendezték meg a 26. Forray Máté országos meghívásos emlékversenyt, amelyen 61 csapat vett részt. A népes mezőnyben a Félegyházi Térségi Sportiskola tornászlányai I. korcsoportban a dobogó legfelső fokára állhattak fel, megismételve ezzel tavalyi sikerüket - tájékoztatta szerkesztőségünket Juhász Tamás edző.

Részletek
Győzelem a Barátság Kupán

Győzelem a Barátság Kupán

2016. február 15. 09:00

Torna sikerrel zárta a romániai Nagyszentmiklóson megrendezett Barátság Kupát az NBII tavaszi rajtjára készülő Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdacsapata. A versenyen négy együttes vett részt. A házigazdák mellett a Makói KC, valamint a szerbiai Ada játékosai léptek pályára. A félegyháziak szoros mérkőzéseket vívva elsőként a makóiakat győzték le 32-28-ra, majd a Nagyszentmiklóst múlták felül 33-30 arányban. A Barátság Kupa gólkirályi címét Fodor Tamás, a KHTK játékosa szerezte meg. A félegyháziak február 20-án kezdik az NBII-es bajnokságot. Szombaton 12 órától a XVI. kerületi KMSE-t fogadják a Constantinum Sportcentrumában.

Részletek
Jól sikerült a főpróba - rangadót nyert az Astra

Jól sikerült a főpróba - rangadót nyert az Astra

2016. február 14. 19:05

Az első helyezett Hajdúböszörmény skalpját begyűjtve hangolt a női futsal Magyar Kupa négyes döntőjére a címvédő Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls. Az alapszakaszbeli mérkőzésen 4-3-as Astra-siker született a budapesti Kruj István Sportcsarnokban. A találkozó több fordulatot is tartogatott, a vezetést a hajdúböszörményiek szerezték meg, de az első félidőben Király Bianka és Gál Tímea góljaival fordított az Astra (2-1). A második játékrészben a vendégek kétszer is kiegyenlítettek, de 3-3 után Nagy Anett találatára már nem érkezett hajdúböszörményi válasz. Az eddigi éllovas vendégek második vereségük szenvedték el a bajnokságban, az Astra továbbra is negyedik a tabellán.

Részletek
 Mókus-siker Akasztón

Mókus-siker Akasztón

2016. február 14. 20:35

Elhozták a kupát a Kiskunmajsai Mókusok Akasztóról, ahol a II. Di Angelo női teremtornát rendezték meg február 14-én. A Valentin-napi verseny szerencsét hozott a Mókusoknak; a Kalocsai Méhecskéket 2-0-ra, a Sziládyt 5-1-re, míg a házigazda Akasztó A csapatát 2-1-re győzték le. Egyedül az Akasztó B ellen szenvedtek vereséget. A torna gólkirálynője a Mókusok játékosa, Bezsenyi Zsuzsanna lett.

Részletek
Folytatódott az U17-es futsal bajnokság

Folytatódott az U17-es futsal bajnokság

2016. február 14. 14:45

A Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg az U17-es futsal bajnokság közép csoportjának 7. fordulóját február 14-én, amelyen a Félegyházi Térségi Sportiskola korosztályos csapata is pályára lépett. Az együttes a listavezető Airnergy FC-vel szemben 7-3-ra maradt alul, majd szoros találkozón a Magyar Máltai Sz. SE-től is kikapott 3-2-re. Utolsó találkozójukon a félegyháziak fölényes 10-1-es győzelmet arattak a Kastélydombi SE ellen és 19 ponttal a harmadik helyen állnak a a bajnokságban.

Részletek
Kötelező győzelmek – félgőzzel

Kötelező győzelmek – félgőzzel

2016. február 16. 09:00

Két sikerrel kezdett a Félegyházi Térségi Sportiskola U14-es fiú kosárcsapata a regionális serdülőbajnokság alapszakaszának első fordulójában február 14-én a Kész Arénában. A két hónapos téli pihenő során a fiúk kiestek a tétmeccsek ritmusától, de a felkészülésük jól sikerült, amit az eredmények is igazolnak. Simon Zoltán vezetőedző értékelésében elmondta, az együttestől nagyobb koncentrációt vár a közeljövőben, ami szükséges a további jó eredmények eléréséhez. A csapat két győzelmének köszönhetően a legfelső „A” csoportba került, amelynek küzdelmeit március második felében tartják.

Részletek