Alsóházi párharcok a gyermekbajnokságban

Alsóházi párharcok a gyermekbajnokságban

2016. február 27. 18:30

Két mérkőzést rendeztek az U12-es gyermek bajnokság alsóházának 2. fordulójában, amelyen a Félegyházi Térségi Sportiskola növendékei a Bajai Bácska és a Pityke Tigrisek ellen léptek pályára Kész Arénában. A mérleg felemásan sikerült a félegyháziaknak, a jobb erőkből álló bajaiaktól vereséget szenvedtek, míg a „tigriseket” szoros találkozón 58-54-re legyőzték.

Részletek
A férfiak győztek, a nők kikaptak a bajnoki nyitányon

A férfiak győztek, a nők kikaptak a bajnoki nyitányon

2016. február 21. 20:25

Mindkét megyei kézilabdacsapat megkezdte szereplését a tavaszi szezonban február 20-án. A Félegyházi Kézilabda SC női együttese a halasi KB Autoteam SE-t fogadta, míg a férfiak a Paksi KSE ellen léptek pályára a Constantinum Sportcentrumában. A nőkre papíron nehezebb feladat várt, nem is tudták megállítani a bajnoki címre is esélyes halasiakat. A férfiak ki-ki mérkőzésen értékes pontokat szereztek a Paks ellen és felzárkóztak a középmezőnyhöz. A nők a kilencedik, míg a férfiak a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

Részletek
Bejutott a döntőbe az Astra

Bejutott a döntőbe az Astra

2016. február 20. 16:50

Megvédheti címét a Magyar Kupában az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely legyőzte a Győri ETO-t a kiírás elődöntőjében. A másik ágon a Hajdúböszörményi TE került a fináléba a Tolna-Mözs kiverésével, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Astra és a Hajdúböszörmény vív meg a Magyar Kupáért. A finálét az elődöntőkhöz hasonlóan Gyöngyösön rendezik meg február 21-én, vasárnap 13:30-kor. A mérkőzést a Digi Sport 2. felvételről közvetíti.

Részletek
Az önvédelmi sport legjobbjai versengtek a sportcsarnokban

Az önvédelmi sport legjobbjai versengtek a sportcsarnokban

2016. február 23. 12:30

Színvonalas sporteseménynek, az első Kiskun Kupa nemzetközi karate versenynek adott otthon otthont a városi sportcsarnok február 20-án. A megmérettetésen a hazai kyokushin klubok mellett Horvátország, Olaszország, Ukrajna és Ausztria karatésai is képviseltették magukat. A rendezvény a verseny mellett az önvédelmi sport népszerűsítését is szolgálta.

Részletek
Hengerelt a kézilabdacsapat - videóval

Hengerelt a kézilabdacsapat - videóval

2016. február 21. 17:30

Kirobbanó formában, kiütéses győzelemmel kezdte a tavaszi szezont az NB II dél-keleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdacsapata. Nem hagyva esélyt ellenfelének alaposan elpáholta a középmezőnyhöz tartozó XVI. kerületi KMSE együttesét. A szünetben már hét találat volt a különbség, végül közel kétszer annyi gólt dobva 36-19-re nyert a KHTK, amivel a tabella élére állt. A rivális Kunszentmárton megszenvedett Köröstarcsán, de egy találattal győzött, a gólkülönbség azonban már a félegyháziaknak kedvez. Mindkét együttes tizenegy győzelemnél jár és csak egyszer-egyszer veszített.

Részletek
Történelmi Terem Európa Bajnokság

Történelmi Terem Európa Bajnokság

2016. február 22. 16:30

Február 17-én és 18-án rendezte a MÍSZ Történelmi Szakága a Történelmi Terem Európa Bajnokságot, melynek Budapesten a Hungexpo adott helyet. Az első napon 36 célállomás kívánta a talpon maradást. A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai HE tagjai az elvárásoknak megfelelően hozták az eredményeket.

Részletek
Futsal Magyar Kupa: változott a döntők időpontja, korábbi kezdés

Futsal Magyar Kupa: változott a döntők időpontja, korábbi kezdés

2016. február 19. 16:30

A tavalyi kupagyőztes Rába ETO az elődöntőben fő riválisával, az MVFC-Berettyóújfaluval találkozik, a másik ágon a Dunaújváros az FTC-vel mérkőzik meg a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében, Gyöngyösön. A hétvégi programban időpontváltozás történt: a vasárnapi döntők korábban kezdődnek, a női 13.30-kor, míg a férfi 16.15-kor.

Részletek
Útjára indul a kézilabda

Útjára indul a kézilabda

2016. február 19. 11:00

A Constantinum Sportcentrumába várják mostantól a kézilabda sportbarátokat, február 20-án, szombaton folytatódik az NB II-es és a megyei bajnokság. Kiskunfélegyháza mindhárom felnőtt csapata hazai pályán fogadja aktuális ellenfelét. Elsőként 12 órától az NB II dél-keleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK látja vendégül a XVI. Kerületi KMSE férfi csapatát. Nagyszerűen szerepelt a KHTK ősszel, holtversenyben a tabella élén áll, így kötelező győzelemre készül. A felnőtteket 14 órától a juniorok mérkőzése követi, majd a megyei bajnokságban játszó Félegyházi Kézilabda SC együttesei lépnek parkettre. 16 órától a női csapat a halasi KB Autoteam SE-t fogadja, majd 18 órától az FKSC férfi együttese a Paksi KSE-vel mérkőzik meg.

Részletek
Kiskun Kupa karateverseny

Kiskun Kupa karateverseny

2016. február 18. 17:30

Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyt rendeznek február 20-án, szombaton Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban. A verseny fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és shihan Furkó Kálmán, 7 danos mester, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke.

Részletek
Középiskolások mérték össze tudásukat

Középiskolások mérték össze tudásukat

2016. február 19. 09:00

Megannyi lelkes diák öt sportágban mutatta be tudását a középiskolásoknak szervezett atlétikai versenyen február 17-én, a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A tanulókat Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd a Móra Ferenc Gimnázium testnevelője, Kis-Czakó Annamária ismertette a versenykiírást. A diákok 30 méteres sprint futásban, súlylökésben, helyből távolban, magasugrásban és körfutásban álltak rajthoz. Az iskolák csapataiból egy-egy számban négy-négy fő indulhatott, egy diák a futáson kívül két számba nevezhetett.

Részletek