Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

2015. június 9. 15:00

Tömörkényen versenyzett a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület Sakk Szakosztálya a közelmúltban. Bács-Kiskun és Csongrád megyei vetélytársaiknál jobban vezényelve hadseregüket, a Retkes Péter, Lantos Pál, Szekeres János, Rácz István és Gulyás Réka alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított. De nem csak csapatversenyben diadalmaskodott a félegyházi gárda. Egyéniben Retkes Péter az első, Szekeres János a negyedik, Rácz István az ötödik helyezést érte el.

Részletek
Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

2015. június 8. 15:35

Június 7-én tartották meg a Szegedi Szittyák a 10. trianoni íjászversenyüket. Az esemény megnyitója nemzeti lelkeket simogató megemlékezéssel kezdődött. Az összegyűlt 100 íjásznak nem csak a célokkal, hanem a rekkenő meleggel is meg kellett küzdeniük. 20 célon 2D, 3D és a trianoni kastély ablakainak belövése, eltalálása alapján derült ki, hogy kik a legjobbak. A Turul Koppány Íjászai kis csoporttal érkeztek. Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Horváth Katica, Szeibert Imre, Kis János, Elekes Lali, Bense László és Dinnyés Gyula.

Részletek
Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

2015. június 8. 15:10

A város általános- és középiskolás diákjainak rendezett horgászversenyt a hét végén a Kiskunság Sporthorgász Egyesület. A versenyre nyolc háromfős csapat nevezett. Az általános iskolások versenyében a Darvas József iskola csapata gyűjtötte a legtöbb halat. Második helyen a Platán iskola, a harmadikon a Dózsa iskola végzett. A középiskolások közül a Kossuth Lajos Szakiskola horgászcsapata bizonyult a legjobbnak, maguk mögé utasítva a Szent Benedek Szakiskola és a Móra Ferenc Gimnázium csapatát. (Fotók: Hajdu Ferenc)

Részletek
Átvették bronzérmüket

Átvették bronzérmüket

2015. június 8. 09:40

A Kiskunfélegyházi HTK utolsó találkozójának szünetében hazai publikum előtt kapták meg érmeiket és a harmadik helyért járó kupát a megyei II. osztály északi csoportjában bronzérmet szerző KHTK II. tagjai június 6-án. A díjakat Balla László alpolgármester, dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint Szamosi Endre, sporttanácsnok adta át.

Részletek
Csodák pedig léteznek

Csodák pedig léteznek

2015. június 6. 20:05

Amire talán a legvérmesebb szurkolók, játékosok és csapatvezetők sem számítottak, harmadszorra is megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttesnek erre a záróforduló előtt csupán matematikailag volt esélye, hátránya ugyanis három pont volt a listavezető Híd SC-vel szemben. A félegyháziak teljesítették a kötelezőt, 6-0-ra megverték az utolsó helyezett Hartát, míg a Híd SC némileg váratlanul 4-1-re kikapott Kiskunhalason, amivel a félegyháziak ölébe hullt a bajnoki cím.

Részletek
Kovács Ágnes, Lenkefy Gergely és Csontos Ottó nyert

Kovács Ágnes, Lenkefy Gergely és Csontos Ottó nyert

2015. június 7. 13:35

Nyárindító, szezonzáró versenyt rendeztek június 6-án szombaton, a kiskunfélegyházi fallabda pályán. Az eseményen ezúttal 28-an indultak el. A nők között Kovács Ágnes győzött, megelőzve Bense- Hidli Arankát és Kürti Mártit. A férfi II. kategóriában Lenkefy Gergely állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg a férfi II. csoportot Csontos Ottó nyerte.

Részletek
Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2015. június 5. 17:35

Az előzetes tervet tartva három kategóriában mérkőzhetnek meg a résztevők a Bringabarát Squash Kupán június 6-án szombaton a kiskunfélegyházi fallabda pályán. A verseny 9 órától veszi kezdetét. A nők számára egy, míg a férfiaknak két csoportot alakítottak ki.

Részletek
400 méteren is kvótára hajt

400 méteren is kvótára hajt

2015. június 5. 15:55

A világ idei 2. legjobb eredményét érte el 400 méteres para síkfutásban Csontos Piroska a svájci Nottwill-ben megrendezett nemzetközi Grand Prix versenyen. „Piró” 1:02:16 másodperces idejével a svájci aranyérem mellett kvalifikálta magát a para világbajnokságra, megfutva a kvótához szükséges szintet. Emellett távolugrásban is rendelkezik a világbajnoksághoz szükséges „A” kategóriával, így várhatóan ebben a két számban indulhat el az októberi dohai vb-n. Eredménye elismeréseként június 5-én Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő köszöntötte őt és Németh László klubelnököt a városházán, ahol gratuláltak Piroska teljesítményéhez (Piroska edzője: Kornokovics Györgyi).

Részletek
Lehet még fényesebb

Lehet még fényesebb

2015. június 5. 09:20

Kiváló csapatszellem és folyamatos építkezés. Ez jellemezte az elmúlt évek során az NBII délkeleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapatát. Az együttes a korábbi szezonokban többször is dobogóra állhatott, ez a 2014/15-ös idényben sem volt másként. A KHTK nagy csatában ezüstérmet szerzett. A csapat vezetőedzője, Miksi István szerint még fényesebb érmet szerezhetnek. Ehhez az együttes magjának egyben tartásához és új igazolásokra lesz szükség.

Részletek
Mozgalmas évet zárt az FKSC

Mozgalmas évet zárt az FKSC

2015. június 10. 09:00

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartott a Félegyházi Kézilabda SC eredményeiről az egyesület vezetősége a Kész Arénában. Eszik Bence klubelnök, Tasnádi Zsolt alelnök és Hatvani Tamás elnökségi tag a férfi és a női csapatok értékelése mellett az utánpótlás helyzetét és összefoglalta. A vezetők kiemelték, közös céljuk a Kiskunfélegyházi HTK-val a kézilabda sportág népszerűsítése. Fontosnak tartják a női szakág fejlesztését és a felnőtt férfi együttes tovább vitelét, ahol többek között a KHTK junior csapatából kiöregedő fiataloknak is játéklehetőséget biztosítanak.

Részletek