Barcelonával is megmérkőztek a KHTK lurkói

Barcelonával is megmérkőztek a KHTK lurkói

2015. július 3. 11:20

A Deli Attila utánpótlás labdarúgó tornán vettek részt a Kiskunfélegyházi HTK és a Kiskunmajsa 2003/2004-es születésű gyermekei június 29-én, Dabason. A két egyesület növendékei vegyes csapatot alkottak. A tornán nívós, ismert egyesületek léptek pályára. A Barcelona fiataljai mellett a Ferencváros és a Kecskemét csapata is elindult. A félegyházi és majsai vegyes gárda két győzelemmel kezdett a tornán, majd három vereséggel zárt. A csapat a Barcelonával szemben gól-gazdag találkozón 4-2-re maradt alul.

Részletek
Összetartó „Koppány család”

Összetartó „Koppány család”

2015. július 6. 14:40

A szabadban és a négy fal között heti 2-3 alkalommal edzenek a félegyházi Turul Koppány Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai. Vezetőjükkel, Dinnyés Gyulával 2009 óta használják a korábbi Fürdőszálló épületét, amit a lehetőségeikhez képest karban tartanak és kamerákkal védenek. A versenyszezon nyáron a szabadban zajlik, amelyre az épület udvarában készülnek. Az egyesület 30-32 lelkes tagot számlál. Tábort, toborzót nem hirdetnek, csak elkötelezett kitartással, szorgalommal lehet bekerülni a Koppányok közé.

Részletek
Szezonlevezető szakmai kosártábor

Szezonlevezető szakmai kosártábor

2015. július 4. 18:05

Simon Zoltán és Rádi Dezső edzők június 29-e és július 3-a között szakmai kosárlabdatábort tartottak a tanítványaik részére a Constantinum Sportcentrumában. A 9-től 16 óráig megrendezett foglalkozásokon a 2000-2007 között született gyermekek, összesen 45-en vettek részt. A fiatalok korcsoportokba bontva készség és ügyességfejlesztő gyakorlatokat végeztek. A bajnoki idényt követően inkább a technikai elemek csiszolása, a dobásgyakorlás került előtérbe, mintsem az állóképesség fejlesztése.

Részletek
Hagyományteremtő asztalitenisz verseny

Hagyományteremtő asztalitenisz verseny

2015. július 1. 16:20

A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola első alkalommal rendezi meg a Kalász Kázmér nemzetközi asztalitenisz versenyt szeptember 5-én, szombaton. Az eseménynek a Kész Aréna városi sportcsarnok ad otthont, ahol a tervek szerint 30 asztalnál küzdenek meg egymással a résztvevők. A tornán a felnőttek és az utánpótláskorúak külön kategóriában indulnak el.

Részletek
Könnyedén tanulnak teniszezni a fiatalok

Könnyedén tanulnak teniszezni a fiatalok

2015. július 2. 10:30

Rekedt Zoltán vezetésével idén nyáron is sportnapközit rendeztek a városi strand melletti teniszpályákon. A teniszoktatás kezdő, közép és haladó szinten történik. A legkisebbek szivacslabda, miniütő segítségével ismerkednek a sportág alapjaival, a nagyobbak az ütéstípusokat sajátítják el. A haladók magasabb szintű labdameneteket játszanak, a legjobbak akár versenyezhetnek is a Jövő Bajnokai Diáksport színeiben.

Részletek
Nyáron is edzésben maradnak

Nyáron is edzésben maradnak

2015. július 1. 15:30

A folyamatos edzésben hisznek a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályánál, ahol nem terveztek nyári leállást. A tréningeket a szünetben szabadtéri futóedzésekkel színesítik; a teremben kesztyűzéssel, ugrókötelezéssel válik teljessé a program. A lányok közül Endre Krisztina és Mátrai Klaudia a magyar válogatott edzőtáborában vesz részt, így ők kettőzött erővel készülnek. A tervek szerint Endre Krisztina indul a női junior ökölvívó Európa-bajnokságon, amit augusztusban a Balaton mellett rendeznek meg.

Részletek
Amatőrök ragadtak ütőt

Amatőrök ragadtak ütőt

2015. június 30. 10:00

Június harmadik hétvégéjén 18. alkalommal rendezték meg a városi strand melletti teniszpályákon a Bene György Emlékversenyt amatőr teniszezők részére. Szombaton az egyéni versenyzők, míg vasárnap a párosok mérkőztek meg. Az egyéni verseny döntőjében a horvát származású Boris Gorupec magabiztos játékkal Bársony Zoltán ellen szerezte meg immár a 2. győzelmét. A páros döntőben a félegyházi Dinnyés Gábor, Seres Zsolt páros szoros csatában maradt alul a Tóth László, dr. Ádám Gyula kecskeméti duóval szemben.

Részletek
Nem sokon múlott a dobogó

Nem sokon múlott a dobogó

2015. június 30. 15:15

Negyedik helyet szerezte meg az V. Megyeválogatottak Kézilabda Tornáján a Bács- Kiskun csapata, amelyben a Félegyházi Kézilabda SC négy játékosa: Tóth Róbert, Tasnádi Zsolt, Hatvani Tamás és Pető Patrik is pályára lépett. A törökszentmiklósi tornán legyőzte Szolnok és Zala megye válogatottját a Bács- Kiskun csapata, de Budapest és Veszprém megye legjobbjaival szemben alulmaradt. A tornát Tasnádi Zsolt, a Félegyházi Kézilabda SC játékosai értékelte.

Részletek
Közösségformáló kosárlabdatábor

Közösségformáló kosárlabdatábor

2015. június 25. 10:35

Kezdők, haladók, kicsik és nagyok számára rendezett nyári kosárlabda tábort a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja június 22- 26. között a Constantinum Sportcentrumában, valamint a Mezgé tornatermében. A 6-15 éves diákoknak csoportba bontva Szabó Csaba, Kurucz István, Síber Rita és Nádasdi József tartott tréningeket. A gyerekek a kosárlabdázás alapjainak elsajátítása mellett új barátokat is szerezhettek.

Részletek
Triatlon Diákolimpiai Országos bajnok lett Trungel-Nagy Zalán

Triatlon Diákolimpiai Országos bajnok lett Trungel-Nagy Zalán

2015. június 23. 16:15

A Szeged melletti Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban rendezték meg a Triatlon Diákolimpia Országos Döntőt június 14-én. A félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon Szakosztályának versenyzői iskolákat képviselve indultak el a megmérettetésen és szereztek értékes pontokat, helyezéseket. Az eredményeket összegezve 4 érmes egyéni helyezés és egy oklevél lett a sportolók elismerése, a diákolimpián az első hat helyezettet díjazták. Minden félegyházi versenyző „A” kategóriában indult.

Részletek