Békéscsabán folytatódott a gyermekbajnokság

Békéscsabán folytatódott a gyermekbajnokság

2016. március 4. 09:00

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub otthonába rendezték meg a Vidék Bajnokság gyermek II. korcsoportjának 3. fordulóját, amelyen a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület csapata is vízre szállt. A félegyháziak ezúttal is két mérkőzést játszottak, az Aqua SE ellen 25-10-re maradtak alul, míg a Kolozsvártól gól gazdag találkozón 21-14-re kikaptak. A bajnokságot továbbra is a Csabai Csirkefogók vezetik százszázalékos mérleggel, a félegyháziak 3 ponttal az ötödik helyen állnak. A gyermek bajnokság következő fordulóját május 7-én Kiskunfélegyházán tartják meg.

Részletek
Bejutott az országos úszódöntőbe Vörös Luca és Faragó Dorka

Bejutott az országos úszódöntőbe Vörös Luca és Faragó Dorka

2016. március 3. 11:30

Februárban rendezték meg a 2015/2016. tanév Bács-Kiskun Megyei Úszás Diákolimpia megyei döntőjét Kecskeméten. A népes mezőnyben a városi döntőből bejutott diákok képviselték Kiskunfélegyházát. Országos döntőbe jutott Vörös Luca (Szent Benedek Gimnázium és Szakiskola) 100 méter mellúszásban és 100 m hátúszásban, valamint Faragó Dorka (Móra Ferenc Gimnázium) 100 m gyorsúszásban.

Részletek
Bajnoki formában Astra

Bajnoki formában Astra

2016. március 2. 10:00

Megőrizte lendületét a női futsal NB I-ben a Magyar Kupát megnyerő Astra-Elios Kiskunfélegyházi Bulls, amely az alapszakasz 15. fordulójában 9-2-re legyőzte a salgótarjáni Skorpiókat. A mérkőzést ezúttal Budapesten a Soroksári Sportcsarnokban rendezték meg március elsején. A két csapat legutóbbi találkozóját 9-0-ra az Astra nyerte és most is hasonló különbség alakult ki. A gólok sorát Szabó Nóra nyitotta az 5. percben, majd az első félidőben Godvár Katalin, Gál Tímea és Dikanová Dominika is betalált (4-0). A fordulás után rövid időre felzárkóztak a salgótarjániak (4-2), de az Astra ismét ritmust váltott és elsősorban Dikanová Dominika mesterhármasának köszönhetően kiütötte ellenfelét (9-2). A bajnoki győzelem sokat jelenthet az Astrának, amely beérte a Győri ETO-t a tabellán. Legközelebb e két csapat egymás ellen játszik Győrben március 5-én.

Részletek
Három és fél pont a Makó ellen

Három és fél pont a Makó ellen

2016. március 2. 09:00

A középmezőnyhöz tartozó ASS - Makói SVSE II. játékosaival ültek asztalhoz a Félegyháza - Csongrád sakkozói a NB II. Tóth László csoportjának 8. fordulójában. A makóiak magasabban rangsorolt tagokból álltak, így a félegyháziaknak egy céljuk lehetett, a minél több pontszerzés. Az első táblán Kemény Csaba sikerrel vette az akadályt, Restás Péter ellen megnyerte partiját. Rajta kívül Nagy József győzedelmeskedett, míg Szekeres Sebestyén, Kelemen Sándor és Nagy Noémi döntetlent ért el. A félegyháziak három és fél pontot gyűjtöttek és továbbra is a 11. helyen állnak a Röszkei SK-t megelőzve.

Részletek
Sikeres volt a Classic Winter Kiskőrösön

Sikeres volt a Classic Winter Kiskőrösön

2016. március 2. 11:30

Negyedik alkalommal rendezte meg a HC Kiskőrös a Classic Winter Nemzetközi Jégkorong Tornát a Rajz Attila Jégpályán. Szekeres Károly egyesületi elnök és László Károly, a mintegy 10 fős segítő stábbal február 26-a és 28-a között 8 csapat mérkőzését koordinálta, valamint a többszáz fős közönségről gondoskodott profi szinten.

Részletek
Nyertek a riválisok

Nyertek a riválisok

2016. február 28. 18:10

A riválisok nyertek, a bajnokcsapat Kiskunfélegyházi HTK mérkőzését később pótolják a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Előzetesen Kiskunmajsán játszottak volna a félegyháziak, de a találkozót egy későbbi időpontra halasztották. A Kiskunfélegyházi HTK ellenfelei kivétel nélkül győztek a tavaszi nyitófordulóban. A Tiszakécske 4-1-re megverte az Akasztót és egy pontra megközelítette a félegyháziakat a tabella élén. A harmadik helyezett Kalocsa Kecelen győzött, míg a negyedik Kecskemét Kunszállásról hozta el a három pontot. A KHTK a 17. fordulóban (március 6-án vasárnap) pályaválasztóként a Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban játszik műfüvön, ahol a Kiskőröst fogadja.

Részletek
Pont nélkül zártak a megyei csapatok

Pont nélkül zártak a megyei csapatok

2016. február 28. 17:40

Idegenben léptek pályára február 27-én a Félegyházi Kézilabda SC felnőtt női és férfi csapatai a megyei bajnokság soros fordulójában. A nők ahhoz a Jánoshalmához látogattak, akiket az ősz folyamán 19-15-re legyőztek. Most fordítottan alakult az eredmény, a gólszegény találkozón 18-14-es jánoshalmi siker született. A férfiakra nehéz ellenfél várt a 13. fordulóban. A Tiszakécskétől ősszel is kikaptak és most sem tudtak szoros mérkőzést játszani (12-25). A félegyházi együttes elsősorban a második félidőben szerepelt rosszul, amikor is összesen 3 gólt dobott.

Részletek
Újkígyóson nyert az NB II-es kézicsapat

Újkígyóson nyert az NB II-es kézicsapat

2016. február 28. 12:40

Tovább folytatódott a bajnoki címért folyó versenyfutás az NB II dél-keleti csoportjában. A listavezető félegyháziak Újkígyósról hozták el a kettő pontot, míg az ugyancsak 24 pontos Kunszentmárton a Kiskunhalast győzte le 39-29-re a 13. fordulóban. A KHTK végig irányította a mérkőzést, az első félidőben mindössze 7 gólt kapott 17 ellenében és a tíz gólos különbséget a második játékrészben is megtartotta, sőt tovább növelte (34-22). Miksi István tanítványai az őszi 31-23-as győzelemhez hasonlóan most is megverték az Újkígyóst. A csapatból Fodor Tamás bizonyult a legeredményesebbnek 7 góljával, őt Ignácz Vilmos és Szélpál András követte 5-5 találattal. Az együttes legközelebb március 5-én, szombaton 19 órától a Békéscsabát fogadja a Constantinum Sportcentrumban.

Részletek
Mintegy kétszázan ragadtak íjat

Mintegy kétszázan ragadtak íjat

2016. február 28. 19:50

Méltóképpen ünnepelte meg a 30. jubileumi íjászversenyét a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület, amely február 28-án rendezte meg nagysikerű teremíjász-versenyét a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A megmérettetésen nemcsak a dél-alföldi régió legjobb egyesületei, tagjai vettek részt, országszerte mintegy 30 egyesület képviseltette magát mintegy 200 íjásszal. A legfiatalabb induló 8 éves, míg a legidősebb 70 éves volt. A versenyen 25 lőállás és több mint 70 cél várt a résztvevőkre.

Részletek