Pálmonostori toportyántúrán a Fénypárducok

Pálmonostori toportyántúrán a Fénypárducok

2015. október 22. 08:30

Október 17-én, a Huszka József Hagyományőrző Egyesület Íjásztagozata szervezésében került sor az I. Toportyántúra íjászversenyre. A rossz idő ellenére az ország több településéről - Mindszent, Hódmezővásárhely, Sándorfalva, Mélykút, Kecskemét - gyűltek össze az íjászok. A KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály 11 fővel képviseltette magát a találkozón és öt érmet gyűjtöttek.

Részletek
Pátyon íjaztak a Koppányok

Pátyon íjaztak a Koppányok

2015. október 21. 17:00

Pátyra utaztak az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászok a Dongó Anita, Szólya Imre, Szeibert Nóra, Szeibert Imre összetételű csapattal. A félegyháziak nagyszerűen teljesítettek a világbajnokokkal tűzdelt mezőnyben. A rossz időjárás ellenére rajtuk kívül sokan megmérettették magukat a közeli lovardában.

Részletek
Egyéni rapid sakkverseny Kiskunhalason

Egyéni rapid sakkverseny Kiskunhalason

2015. október 21. 17:30

A verseny célja a bajnoki cím- és helyezések eldöntése, valamint a sportbarátság ápolása. Az október 23-i versenyt - kiskunfélegyházi versenyzők részvételével - svájci-rendszerben, 7 fordulóban, 15-15 perces játékidőkkel rendezik meg. A tervezett program: FIDE Rapid OPEN és Amatőr verseny. A helyezések megállapítása a több szerzett pont, azonosság esetén egymás-elleni eredmény, Buchholz-, Berger- és Sonneborn számítás szerint történik. Teljes egyezőségnél a díjazott helyekért villámparti következhet. Az I. helyezett elnyeri a „Csipke Hotel Rapid Sakkbajnoka 2015” címet, s vele a fődíjat.

Részletek
Egert ostromolták a félegyházi junior kosarasok

Egert ostromolták a félegyházi junior kosarasok

2015. október 20. 13:30

A bajnokság második mérkőzésén, Egerben egy rutinos, fizikailag erős csapattal játszott a Félegyházi TSI U18-as csapata október 18-án. A hazaiak magassági fölényüket kihasználva sok védő és támadó lepattanót szereztek, amiből könnyű kosarakat dobtak. A teljes csapattal játszó félegyházi fiúk helyenként jól játszva, végig küzdötték a mérkőzést, megnehezítve az ellenfél dolgát.

Részletek
Nem termett sok babér megyei kézilabdában

Nem termett sok babér megyei kézilabdában

2015. október 20. 10:35

Mindkét megyei kézilabda csapat vereséget szenvedett október 18-án a bajnokság soros fordulójában. A Félegyházi Kézilabda SC női együttese Kecskeméten szerepelt, ahol szoros első félidőt követően 23-16-ra maradt alul. A férfiak ezzel egy időben Csávolyon léptek parkettre. A nyeretlen csapatok találkozóját a Csávoly nyerte 30-23-ra, amivel a félegyháziak elé került a tabellán.

Részletek
Rangadón ikszeltek a Mókusok

Rangadón ikszeltek a Mókusok

2015. október 19. 15:25

Az első helyezett Kiskunhalasi FC-t fogadták a Kiskunmajsai Mókusok október 18-án a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 6. fordulójában. A veretlen csapatok találkozóján helyzeteket igen, gólokat nem láthatott a publikum. A pontosztozkodással a halasiak az élen maradtak, a Mókusok a harmadik helyet foglalják el a bajnokságban.

Részletek
Íjászok vetélkedtek Pálmonostorán

Íjászok vetélkedtek Pálmonostorán

2015. október 19. 13:30

Október 17-én, Pálmonostorán rendezte meg első íjászversenyét a Huszka József Hagyományőrző Egyesület. A kedvezőtlen időjárás ellenére a környező településekről 50 íjász mérkőzött meg egymással a húsz - köztük mozgó - célon.

Részletek
Értékes 5 pont Röszkén

Értékes 5 pont Röszkén

2015. október 18. 19:20

Jól szerepelt Röszkén az NBII-es sakk csapatbajnokság 3. fordulójában a Félegyháza- Csongrád október 18-án. Elsősorban az első táblákon gyűjtöttek értékes pontokat. Karsai István, Cs. Kovács László és Nagy József megnyerte partiját. Kemény Csaba, Szekeres Sebestyén, Tóth Kázmér és Tanács István pedig remizett. A félegyháziak három kört követően 14 ponttal a hetedik helyen állnak a bajnokságban.

Részletek
Halason is átrobogtak a KHTK kézisei

Halason is átrobogtak a KHTK kézisei

2015. október 19. 14:55

Előzetesen nem várt, nagy küzdelmet hozott a kiskunhalasi kézisek vendégjátéka Félegyházán az NBII délkeleti csoportjának 5. fordulójában. A négy győzelemmel rajtoló Kiskunfélegyházi HTK a mérkőzés első félidejében jelentős hátrányba került, majd fokozatosan átvette az irányítást. A második félidő közepére 4-5 gólos előnyt építettek ki a félegyháziak, amit a találkozó végéig megtartottak. Ha nehezen is, de legyőzték a Halast, így továbbra is hibátlanok a bajnokságban. (31-27)

Részletek