Májusra kész lehet a motocross pálya

Májusra kész lehet a motocross pálya

2015. december 19. 09:00

Több éves engedélyeztetési huzavona után zöld utat kapott a félegyházi motocross pálya, így minden akadály elhárult a pálya kiépítése, használata elöl. A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület vezetője, Szabó János elmondta, terveik szerint tavaszra kiépítik a pályát és május elsején a parkerdei rendezvényhez kapcsolódva regionális versenyt is lebonyolítanak.

Részletek
Gloriett kupán rúgták a bőrt

Gloriett kupán rúgták a bőrt

2015. december 17. 18:45

Több korosztállyal képviselte Kiskunfélegyházát a Félegyházi Térségi Sportiskola a hagyományos Gloriett Karácsony Kupán. A tornán jól szerepeltek a félegyházi focisták, a 2005-ös korosztály többek között az Újpesti TE legyőzésével második lett. A 2006-os születésűek és a 2007-es korosztály szoros csatában negyedik helyen végzett.

Részletek
Megköszönték a sportszervezetek éves munkáját

Megköszönték a sportszervezetek éves munkáját

2015. december 18. 09:00

Emléklapot vehettek át és pezsgős koccintásra gyűltek össze a félegyházi sportegyesületek, sportszervezetek vezetői december 17-én a városháza dísztermében. A vendégeket Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte. A sportágak képviselői külön-külön számoltak be a 2015-ös eredményeikről. A tervek szerint 2016-ban tovább bővülhet a TAO-t felajánló cégek száma, az ebből származó sporttámogatás a következő évben elérheti akár a 100 millió forintot.

Részletek
Elkezdődött a vízilabda bajnokság

Elkezdődött a vízilabda bajnokság

2015. december 17. 11:00

A Kiskunfélegyházi Vízilabda Sportegyesület mindkét csapata elkezdte a szezont december első felében. A vidék bajnokság IV. korcsoportjában a gyerekek Békéscsabára utaztak, ahol többek között a Szentes ellen szoros mérkőzést játszva maradtak alul, emellett legyőzték a Hódmezővásárhelyt. A vidék bajnokság gyermek II. korcsoportjában a félegyháziak Nagyváradon szerepeltek, ahol győzelemmel rajtoltak az Octopus legyőzésével.

Részletek
A Batthyány iskola diákjai nyerték a Móra Kupát

A Batthyány iskola diákjai nyerték a Móra Kupát

2015. december 17. 09:00

A mindig izgalmas és sok esetben kiszámíthatatlan Móra Kupa kiskapus teremlabdarúgó tornát rendezték meg december 16-án a Móra Ferenc Gimnázium tornatermében. Az egyedi, speciális szabályok keretében négyfős csapatok játszottak kiskapukra. A terem adottságait kihasználva a labda folyamatosan játékban volt, bárhonnét visszapattanhatott. Emellett ügyelni kellett arra is, hogy csak akkor számított érvényesnek a találat, ha a támadó csapat minden játékosa az ellenfél térfelén tartózkodott. A szabályokhoz legjobban a Batthyány iskola diákjai alkalmazkodtak, akik végig kiválóan futballozva, kapott gól nélkül nyerték meg a kupát.

Részletek
Pakson jártak a serdülő kézisek

Pakson jártak a serdülő kézisek

2015. december 15. 12:10

Pakson folytatódott a Keszi Géza Megyei Serdülő Bajnokság, amelynek keretében négy csapat: a Paksi KSE, a Kiskunmajsai KC, a Kiskunfélegyházi HTK és a Tiszakécske VSE mérte össze tudását. A december 13-án megrendezett forduló hazai fölényt hozott, a paksiak mindhárom találkozójukat megnyerték, amivel a tabella élére álltak. A Kiskunfélegyházi HTK ugyancsak szépen szerepelt, egyedül a Pakstól kapott ki, a Kiskunmajsát és a Tiszakécskét legyőzte.

Részletek
Bronzérmes félegyházi birkózók Segesváron

Bronzérmes félegyházi birkózók Segesváron

2015. december 16. 13:30

Az idei évben is Segesvárra utaztak a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói, hogy versenyezzenek és találkozzanak erdélyi sportbarátaikkal, ápolva a kiváló kapcsolatokat. A VII. alkalommal rendezett Vár Kupára 11 egyesület 172 versenyzője nevezett, közöttük 11 félegyházi lány és fiú birkózó. A kis csapat Székelyudvarhely mögött a 3. helyen végzett.

Részletek
Luca-napi íjászverseny

Luca-napi íjászverseny

2015. december 15. 09:30

December 13-án, Békéscsabán rendeztek terem-íjászversenyt, melyre mintegy 210 versenyző érkezett. A Koppányok Kiskunfélegyházát 7 fővel képviselték Keserű Szilvia, Csáki Laura, Horváth Katica, Szeibert Imre, Tóth Mihály, Kiss János és Dinnyés Gyula személyében.

Részletek
Második helyen végzett a megyei sakkcsapat

Második helyen végzett a megyei sakkcsapat

2015. december 14. 10:50

Sok év szünet után négy csapat részvételével rendezték meg újra a megyei sakkcsapat bajnokságot, amelyben a Kiskunfélegyházi HTK II. mellett a kecskeméti Tóth László SE III., a Kalocsai SE és a Lajosmizsei SK is elindult. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, három fordulót követően a papírformát igazolva az NBI/B-s Kecskemét fiók együttese végzett az első helyen 19 és fél ponttal. A KHTK II. a Kalocsát legyőzve második lett 15 ponttal.

Részletek
Kis pályán, nagy szívvel - Bódi Tivadarnéra emlékeztek

Kis pályán, nagy szívvel - Bódi Tivadarnéra emlékeztek

2015. december 15. 14:40

Több éves szünet után újra megrendezték az "Éva néni kupát", amellyel Bódi Tivadarnéra, a Közgazdasági Szakközépiskola legendás testnevelőjére emlékeztek december 14-én. A közgé tornatermében a városi középiskolák leány kosárcsapatai gyűltek össze és mérték össze erejüket, tudásukat. A pályát jól ismerő közgések izgalmas mérkőzéseket játszva végül otthon tartották a kupát.

Részletek