Kosárlabda táborba várják a diákokat

Kosárlabda táborba várják a diákokat

2015. június 11. 14:00

Nyári kosárlabda tábort rendeznek június 22- 26. között a 6-14 éves diákok részére a Constantinum Sportcentrumában. A gyerekekkel több csoportban, korosztályonként foglalkoznak az oktatók. A tábor célja a kosárlabdázás megszerettetése, a sportág alapjainak megismertetése.

Részletek
Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

2015. június 11. 09:35

A felnőtt csapat Magyar Kupa és NBI-es sikere után az Astra U17-es együttese is a csúcsra ért, megnyerte a korosztályos női futsal NBI-et. A döntőt Üllőn a városi sportcsarnokban rendezték meg május 31-én. Az Astra a négyes döntőben a Gyulai Amazonokat, a Veresegyházát és a Tolna- Mözst múlta felül.

Részletek
Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

2015. június 10. 17:20

Csapadékelvezető csatornával kiépített, gumiborítással ellátott, újjávarázsolt kosárlabdapályát adtak át június 10-én a Szent Benedek Iskola udvarán. Az eseményen Hardi Titusz bencés atya, az iskola főigazgatója áldotta meg és avatta fel a pályát. A felújítás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO pályázat keretében valósult meg. A beruházás, felújítás költsége összesen meghaladta a 23 millió forintot, amelyből a közvetlen támogatás összege 16 282 557 forint volt, a 30 %-os önerőt pedig az intézmény biztosította.

Részletek
Nemes csatában győztek

Nemes csatában győztek

2015. június 9. 17:20

„Őszinte legyek? Nem hittem el!”- ilyen és ehhez hasonló szavakkal jöttek le a pályáról a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgói, akik az eredmények kedvező alakulása miatt az utolsó pillanatokban szerezték meg a bajnoki címet a megyei I. osztályban. Az aranyérmet követően az ünneplés sem maradt el, bár a váratlan siker miatt pezsgőkkel sem készültek a focisták. Ezt végül a helyi büfé segítségével megoldották. A lefújást követően az izgalmakról Némedi Norbert vezetőedző és Busa Imre szakosztályvezető nyilatkozott.

Részletek
Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

2015. június 9. 11:30

Az FC Budapest meghívására Czinege Eszter és Kanyó János a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláskorú focistái Gerecs Attila edzővel részt vettek az EuroPoussins Pleudihen, Európa legnagyobb utánpótlás tornáján. Az esemény színvonalát jellemzi, hogy Európa legjobb 48 csapata is elindította utánpótlását (többek között a Juventus, a Chelsea, a Porto, a Monaco, a Roma és a Liverpool). A félegyházi játékosok fantasztikus élményekkel, tapasztalatokkal tértek haza. A budapesti szakvezetés Kanyó Jánost (KHTK) nevezte meg csapata legjobbjának.

Részletek
Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

2015. június 9. 09:30

Újabb ranglista versenyt vettek sikerrel a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon Szakosztályának tagjai, akik két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek június 6-án az Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Versenyen Fonyódon. A szervezők a Balaton déli oldalán, a fonyódi kikötő közvetlen szomszédságában alakítottak ki versenyközpontot. Az úszást a Balatonban tartották meg, a kerékpárszakasz a 7-es úton és a település emelkedőkben gazdag részén zajlott. A futást sok fordítóval a part sík területén teljesítették az indulók.

Részletek
Megérdemelt aranysiker

Megérdemelt aranysiker

2015. június 9. 08:00

Első helyet szerzett a megyei U13-as fiú bajnokságban a Jövő Bajnokai DSE. Az együttes hazai pályán a Constantinum Sportcentrumában zárta a szezont a Kecel és a SZEDEÁK "B" ellen június 7-én. Simon Zoltán edző tanítványai az idényben végig remekelve 9 győzelem mellett mindössze egyszer kaptak ki.

Részletek
Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

2015. június 9. 15:00

Tömörkényen versenyzett a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület Sakk Szakosztálya a közelmúltban. Bács-Kiskun és Csongrád megyei vetélytársaiknál jobban vezényelve hadseregüket, a Retkes Péter, Lantos Pál, Szekeres János, Rácz István és Gulyás Réka alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított. De nem csak csapatversenyben diadalmaskodott a félegyházi gárda. Egyéniben Retkes Péter az első, Szekeres János a negyedik, Rácz István az ötödik helyezést érte el.

Részletek
Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

2015. június 8. 15:35

Június 7-én tartották meg a Szegedi Szittyák a 10. trianoni íjászversenyüket. Az esemény megnyitója nemzeti lelkeket simogató megemlékezéssel kezdődött. Az összegyűlt 100 íjásznak nem csak a célokkal, hanem a rekkenő meleggel is meg kellett küzdeniük. 20 célon 2D, 3D és a trianoni kastély ablakainak belövése, eltalálása alapján derült ki, hogy kik a legjobbak. A Turul Koppány Íjászai kis csoporttal érkeztek. Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Horváth Katica, Szeibert Imre, Kis János, Elekes Lali, Bense László és Dinnyés Gyula.

Részletek
Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

2015. június 8. 15:10

A város általános- és középiskolás diákjainak rendezett horgászversenyt a hét végén a Kiskunság Sporthorgász Egyesület. A versenyre nyolc háromfős csapat nevezett. Az általános iskolások versenyében a Darvas József iskola csapata gyűjtötte a legtöbb halat. Második helyen a Platán iskola, a harmadikon a Dózsa iskola végzett. A középiskolások közül a Kossuth Lajos Szakiskola horgászcsapata bizonyult a legjobbnak, maguk mögé utasítva a Szent Benedek Szakiskola és a Móra Ferenc Gimnázium csapatát. (Fotók: Hajdu Ferenc)

Részletek