Kezdődik az asztalitenisz tábor

Kezdődik az asztalitenisz tábor

2015. augusztus 7. 11:30

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nemzetközi asztalitenisz tábornak ad otthont Kiskunfélegyháza. A tábort augusztus 8- 15. között rendezik meg a Kész Arénában, amelyen Európa és a térség legjobb fiataljai vesznek részt. Az előző évhez képest több, közel 30 magyarországi és 25-28 külföldi tehetség oktatását végzik a felállított 30 asztalnál. A foglalkozásokat magyar és külföldi edzők felügyelik. A tábor célja a tehetségek felfedezése, a játékosok képességeinek fejlesztése. A rendezvény fővédnöke most is Karsai Ferenc, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetője.

Részletek
A KHTK itthon kezd, a Vasutas és a KHTK II. idegenben

A KHTK itthon kezd, a Vasutas és a KHTK II. idegenben

2015. augusztus 6. 17:30

Amint arról már beszámoltunk, augusztus 15-én kezdődik a megyei labdarúgó bajnokság. A megyei I. osztály címvédője, a Kiskunfélegyházi HTK augusztus 15-én szombaton 17 órától a Kiskunmajsát fogadja. A megyei II. osztály északi csoportjában ezúttal is két félegyházi csapat szerepel. A Kiskunfélegyházi Vasutas ugyancsak augusztus 15-én, szombaton 17 órától a Duna Aszfalt TVSE II. otthonába látogat. A Kiskunfélegyházi HTK II. augusztus 16-án, vasárnap 17 órától Helvécián kezdi a szezont. E két együttes október 10-én a 9. fordulóban méri össze erejét a KHTK II. pályaválasztásával.

Részletek
Szeptember 13-án kezdődik a sakkszezon

Szeptember 13-án kezdődik a sakkszezon

2015. augusztus 6. 10:00

A 2014/15-ös bajnokságban elért 10. helyet követően továbbra is az NBII Tóth László csoportjában szerepel a Kiskunfélegyházi HTK sakkcsapata. A 2015/16-os idény szeptember 13-án kezdődik. A Félegyháza- Csongrád néven szereplő együttes elsőként a Karcagi SE-t látja vendégül Kiskunfélegyházán. A 12 csapatból álló bajnokság most is 11 fordulós. A szezon 2016. április 17-én az Újszász otthonában ér véget a félegyháziak számára.

Részletek
Horgászversennyel emlékeznek az évfordulóra

Horgászversennyel emlékeznek az évfordulóra

2015. augusztus 18. 19:00

Az „Alpári Tisza 65. évfordulója alkalmából” horgászversenyt rendeznek augusztus 20-án az Alpári Tiszán. A tervezet szerint gyermek, felnőtt, senior és családi kategóriákban lehet nevezni Tiszaalpáron a Brekeke horgászüzletben, a Hunyadi utca 42. szám alatt, vagy telefonon Varga Zsoltnál, ifjúsági és sportfelelősnél. A verseny a 6:30-as gyülekezőt és a sorsolást követően 8 órától kezdődik és délig tart. Díjazásban részesül a legtöbbet fogó, a legnagyobbat fogó és a legidősebb horgász.

Részletek
Kiskunfélegyházi íjászsikerek Tiszaföldváron és Jászberényben

Kiskunfélegyházi íjászsikerek Tiszaföldváron és Jászberényben

2015. augusztus 5. 14:55

Sikeresen szerepeltek a Fénypárducok és a Félegyházi Íjászok július utolsó hétvégéjén. Tiszaföldváron a 7. Aranyhegyi Íjásztalálkozón 3 fővel vettek részt a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. A nagy hőség ellenére szép számban gyűltek össze a versenyzők, akikről a szervezők hideg ásványvízzel, jeges csokoládéval gondoskodtak.

Részletek
Csongrádon tartották meg a KHTK sakktábort

Csongrádon tartották meg a KHTK sakktábort

2015. augusztus 5. 11:05

A Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztálya idén is megrendezte hagyományos táborát, amelynek ezúttal a Honvéd pálya felújítása miatt nem Kiskunfélegyháza, hanem Csongrád adott otthont. A csongrádi strandfürdő szomszédságában Kemény Csaba vezetésével kétszer öt napos sakktábort tartottak. Az általános iskolás gyermekek 5 fős csoportokban tanulták meg a sakkozás alapismereteit, szabályait. Emellett a játékra is jutott idő. A csongrádi kertvendéglő rendezvényterme mellett az épülethez tartozó kalandpark is szórakozást nyújtott a résztvevőknek. Kemény Csaba sakkoktató munkáját idén Nagy Noémi, Szalkai Noémi és Horváth Ádám, a KHTK csongrádi játékosai segítették.

Részletek
Félegyházi sikerek a triatlon országos bajnokságon

Félegyházi sikerek a triatlon országos bajnokságon

2015. augusztus 4. 15:30

Fadd-Domboriban rendezték meg augusztus elsején a XXXI. SporTolna Triatlon Fesztivál Országos Bajnokságot, ahol a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon szakosztályának tagjai technikai elemekben gazdag pályán versenyezhettek. Az úszást a Duna holtágán az evezős pályán tartották meg. A kerékpáros pálya kevés emelkedővel, több éles fordítóval volt kialakítva. A futást többféle futófelülettel, szintkülönbségekkel és kanyarokkal tarkították. Az elmúlt 31 évben az egyik legrangosabb Triatlon eseménnyé nőtte ki magát a rendezvény. Közel 800 versenyző állt rajthoz. Itt lehetett kvalifikálni a gyermek és serdülő korosztályoknak 2015. augusztus 9-én Tiszaújvárosban megrendezésre kerülő Európa Kupa Gálára, ahol a ranglista legjobb 16 helyezettjei indulhatnak el. A félegyházi versenyzők kimagaslóan teljesítve két érmet szereztek, a legjobb hat között pedig öten értek célba. Az Európa Kupa Gálára Fricska Anna kvalifikálta magát gyermek korosztályban.

Részletek
 Két versenyen szerepeltek a Koppányok

Két versenyen szerepeltek a Koppányok

2015. augusztus 4. 14:40

Negyedik állomásához érkezett a DAR 2015-ös évi versenysorozata Kétegyházán, ahol 140 íjász gyűlt össze az ősi történelmi parkban, hogy eldöntsék augusztus elsején ki a legjobb. A helyszínen egyszerre két tornát bonyolítottak le, a DAR VS 4. fordulója mellett nemzetközi Turul Kupát is tartottak.

Részletek