Szimultán versennyel népszerűsítik a sakkot

Szimultán versennyel népszerűsítik a sakkot

2015. október 10. 08:30

Sakk szimultán versenyt rendez október 15-én, csütörtökön 16 órától a Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztálya a József Attila Általános Iskolában. A tanulók a KHTK NB II-es sakkcsapatának első táblás játékosa, Kemény Csaba ellen mérhetik össze tudásukat 30 táblánál. A verseny célja a sakk népszerűsítése a diákság körében. Nevezni a helyszínen, vagy előzetesen Tanács Istvánnál, a KHTK Sakkszakosztályának vezetőjénél lehet a 06/70-337-3354-es számon. A nevezés díjtalan.

Részletek
Biogomba Kupa

Biogomba Kupa

2015. október 9. 12:30

Meghívásos szabadfogású egyéni birkózóversenyt rendez a Kiskunfélegyházi Vasas TK. Birkózó Szakosztálya a Bács-Kiskun Megyei Birkózó Szövetség keretében október 10-én, szombaton 10 órától a Constantinum sportcentrumban. A verseny célja: versenyzési lehetőség nyújtása a legfiatalabb korúak számára, a sportágfejlesztési program lehetőségeinek bővítése, valamint a sportág népszerűsítése.

Részletek
Mintegy ezer gyerek nevezett a lakótelepi futóversenyre

Mintegy ezer gyerek nevezett a lakótelepi futóversenyre

2015. október 8. 17:22

Nagy volt a nyüzsgés október 8-án a Petőfi lakótelepen, ekkor rendezték ugyanis a 31. „Lakótelepi futóversenyt”. Körülbelül ezer gyermek melegített a tereken tanáraik és szüleik közreműködésével, mielőtt a rajtvonalhoz álltak volna. A megmérettetésen a város valamennyi iskolája képviseltette magát. Fábián József főszervező elmondta, hogy a Darvas iskola megalakulását követően indították el ezt a mozgalmat, amely nagyon népszerűvé vált. Eleinte sok szülő is együtt futott gyermekével, ezt azonban a mostani versenyszabályok már nem teszik lehetővé. Éppen ezért jövőre szülő-gyermek kézenfogásos versennyel bővül a program.

Részletek
Búcsúval egybekötött félegyházi rangadó

Búcsúval egybekötött félegyházi rangadó

2015. október 8. 17:30

Hamisíthatatlan megyei II. osztályú városi focirangadót játszanak október 10-én, szombaton 15 órától Kiskunfélegyházán. A Kiskunfélegyházi HTK II. és a Kiskunfélegyházi Vasutas összecsapását a Vasutas pályán rendezik meg. A két csapat jó formában készül a derbire, a 7. helyezett KHTK II. legutóbb Bócsán győzött, míg a Vasutas a Tiszaalpárt verte meg. A találkozó egyben Patyi Zoltán búcsúmeccse, aki ezzel a rangadóval köszön el a játékvezetéstől.

Részletek
Hét góllal zárta a hetet Bócsán a KHTK II.

Hét góllal zárta a hetet Bócsán a KHTK II.

2015. október 4. 20:25

Remekül szerepel idegenben a 2015/16-os szezonban a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztály északi csoportjában. A félegyháziak az utolsó helyezett Bócsa otthonából hozták el a 3 pontot október 4-én. A mérkőzés első félidejében még csak egy gól született, de a második játékrészben további hat gólt ért el a KHTK II., amivel kiütötte ellenfelét. (0-7)

Részletek
Tovább robognak a Mókusok

Tovább robognak a Mókusok

2015. október 4. 10:45

Kiskunhalason is nyerni tudtak október 3-án a Bács- Kiskun megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 4. fordulójában a Kiskunmajsai Mókusok. Gerecs Attila tanítványai jó formában kezdték a szezont. Ezúttal Zsadányi Szilvia, Bagdi Csilla és Dobák Szabina szerezte a győzelmet jelentő gólokat. 3-0-ás sikerükkel a Mókusok a tabella harmadik helyére zárkóztak fel. Három mérkőzésükből kettőt megnyertek, egy találkozót zártak döntetlennel.

Részletek
Megszerezte első győzelmét az Astra

Megszerezte első győzelmét az Astra

2015. október 3. 19:05

Vérbeli rangadóval folytatta a női futsal NB I-es bajnokságot az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely október 3-án a győri Rába ETO-t fogadta a Kész Arénában. A mérkőzés Astra- fölényt hozott, már három gól is volt a különbség, innen kapaszkodott fel az ETO (3-2). Az utolsó percig izgalmas találkozót végül az Astra nyerte 4-2-re, ami egyben a szezonbeli első sikere volt a futsal bajnokságban.

Részletek
Gyors gól döntött a Loki javára

Gyors gól döntött a Loki javára

2015. október 3. 19:35

Fontos három pontot szerzett a megyei II. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas. Az október 3-án megrendezett 8. fordulóban a Loki a Tiszaalpárt látta vendégül. A találkozón mindössze egy gól született. Seres János a 4. percben vette be az alpári kaput, győzelemhez segítve ezzel csapatát. (1-0)

Részletek
Szárnyalnak az asztaliteniszezők

Szárnyalnak az asztaliteniszezők

2015. október 4. 18:40

A 4. fordulót is sikerrel zárta a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola, amely október 3-án az eddig veretlen ceglédi CVSE I. csapatát győzte le a férfi NB I. keleti csoportjában. A párosok során Korponai Zoltán- Pengő Gábor és Erdélyi Szabolcs- Varga Károly is nyert (2-0). Egyéniben Korponai Zoltán és Pengő Gábor négy - négy alkalommal győzött, míg Erdélyi Szabolcs két mérkőzést vívott meg sikerrel (12-6). Az 5. fordulóban a félegyháziak a bajnokesélyesnek kikiáltott DVTK- Volán otthonában lépnek asztalhoz Miskolcon.

Részletek
Ízlett a „csabai kolbász” a kéziseknek

Ízlett a „csabai kolbász” a kéziseknek

2015. október 3. 20:10

Tovább folytatta kiváló szereplését az NBII délkeleti csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. A félegyháziak a 3. fordulóban október 3-án Békéscsabára látogattak, ahol magabiztos játékkal fölényes 39-24-es győzelmet értek el. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, a jól kezdő KHTK a szünetben 19-10-re vezetett. A csapatot jól forgató Miksi István vezetőedző a keret minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra. 15 gólos győzelmével a KHTK százszázalékos maradt a bajnokságban.

Részletek