Szimultán sakkverseny Kemény Csabával

Szimultán sakkverseny Kemény Csabával

2015. október 16. 11:00

Izgalmas szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek október 15-én Kemény Csabával, a Kiskunfélegyházi HTK NBII-es sakkcsapatának első táblás játékosával a József Attila Általános Iskolában. A versenyre a Dózsa, a Batthyány és a Platán iskolából is érkeztek tanulók, valamint egy óvodás is szerencsét próbált. Kemény Csaba egyszerre 29 asztalnál játszott, a partikat egy kivételével megnyerte. A legjobb eredményt a fiatalok közül Hideg István Benjámin érte el, aki döntetlent játszott.

Részletek
Diákok százai a mezei futóversenyen

Diákok százai a mezei futóversenyen

2015. október 16. 16:00

Közel 300 gyermek rótta a köröket a vásártéren megrendezett mezei futóversenyen. A Magyar Diáksport Szövetség félegyházi megmérettetésén valamennyi félegyházi iskola képviseltette magát, de érkeztek csapatok a vonzáskörzetből is. Az október 20-án Kecskeméten megrendezésre kerülő megyei döntőben a két legjobb csapat, valamint az egyéni verseny első három helyezettje képviseli Félegyházát, illetve vonzáskörzetét.

Részletek
Szegeden jártak a Koppányok

Szegeden jártak a Koppányok

2015. október 13. 12:00

Október 11-én Szegeden mérték össze tudásukat a Turul Koppány Íjászai HE tagjai a Szegedi Sztáttyák őszi versenyén. A kedvezőtlen időjárás ellenére egy jó hangulatú verseny alakult ki. A fordulóban Csáki Laura gyerek lány kategóriában első, Keserű Szilvia felnőtt nő kategóriában első, Bense László vadászreflex felnőtt kategóriában második, Szeibert Imre második, Kiss János pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Részletek
Elindult a megyei sakkcsapatbajnokság

Elindult a megyei sakkcsapatbajnokság

2015. október 13. 11:00

Hét évet követően újra lebonyolítják a megyei I. osztályú sakkcsapat bajnokságot, aminek 1. fordulóját október 11-én tartották. A bajnokságban négy együttes nyolc-nyolc fővel vesz részt. Az első játéknapon a Kiskunfélegyházi HTK II. 7 és fél pontot szerzett a Lajosmizsei Sakk Kör ellen, míg a Tóth László SE Kecskemét III. 5 és fél pontot gyűjtött a Kalocsai Sport Egyesülettel szemben. A bajnokságban havonta egy fordulót rendeznek. A következő kört november 22-én tartják, amikor is a Kecskemét a Kiskunfélegyházával, míg a Kalocsa a Lajosmizsével találkozik.

Részletek
Szoros meccset nyertek a kosarasok

Szoros meccset nyertek a kosarasok

2015. október 12. 18:40

Október 11-én rajtolt az U12-es régiós fiú kosárlabda bajnokság, amelynek első fordulójában a Félegyházi Térségi Sportiskolára két találkozó várt. Az első mérkőzést a keceli együttes ellen játszották volna a félegyháziak, az összecsapást azonban a keceliek lemondták, így 20-0-ás különbséggel a sportiskolához kerültek a pontok. A második összecsapást már megrendezték. A Félegyházi Térségi Sportiskola a Nagykőrösi Sólymokkal találkozott. A meccsen eladott labdák és pontatlanság jellemezte a félegyháziakat, a hajrá ennek tükrében szorosan alakult. Az együttes nagyot küzdve végül négy ponttal győzött. (46-42)

Részletek
Tovább gyűjtögetnek a Mókusok

Tovább gyűjtögetnek a Mókusok

2015. október 11. 19:05

Őrzik jó formájukat a Kiskunmajsai Mókusok, akik október 10-én a Méhecskék SE Kalocsát győzték le a megyei női 2/3-ad pályás bajnokságban. Az 5. fordulóbeli találkozón sokáig döntetlenre álltak a csapatok, a 62. percben Bagdi Csilla szerezte meg a vezetést a Mókusoknak, majd a 72. percben Szabó Edina Éva növelte kettőre az előnyt, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét (2-0). A Mókusok veretlenül már a 3. helyen állnak a tabellán.

Részletek
Egy pont itthon a megyei kézilabdában

Egy pont itthon a megyei kézilabdában

2015. október 12. 09:00

Egy döntetlent és egy vereséget értek el a Félegyházi Kézilabda SC csapatai október 11-én, a megyei bajnokság 4. fordulójában. A nők a még hibátlan Bácskodot fogadták, akikkel szemben 37-15-re alulmaradtak. A férfiak megszerezték első pontjukat a bajnokságban. A Bácsalmás ellen a második félidőben három gólos hátrányt dolgoztak le és 22-22-re mentették az összecsapást.

Részletek
Élen maradt a KHTK

Élen maradt a KHTK

2015. október 11. 17:20

Megszakadt ugyan a Kiskunfélegyházi HTK győzelmi sorozata, de fontos pontot szerzett a Kalocsa otthonában a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában. A félegyháziak egyik legfőbb riválisukkal ikszeltek és továbbra is vezetik a bajnokságot. A találkozón két gól született, a 75. percben Vuits Viktor révén a hazaiak kerültek előnybe, majd a csereként pályára lépő Némedi Norbert a 84. percben kiegyenlített (1-1). A Kiskunfélegyházi HTK előnye egy pont a Tiszakécskével szemben. A harmadik helyen a Kiskőrös áll 18 egységgel.

Részletek
Köröstarcsán nyertek a KHTK kézisei

Köröstarcsán nyertek a KHTK kézisei

2015. október 11. 10:50

Negyedik mérkőzésén is győzött, így továbbra is hibátlan az NBII délkeleti csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK férfi kézilabdacsapata. A Köröstarcsa otthonában ezúttal 29-21-re diadalmaskodtak, értékes két pontot szerezve. A találkozó félidejében 14-11-re vezettek a félegyháziak, előnyük a második játékrészben még tovább nőtt. A csapatból Berta Róbert és Fodor Tamás Szilveszter 7-7 gólt szerzett, Ignácz Vilmos 5 találatig jutott. A menetelő Kiskunfélegyházi HTK legközelebb október 18-án, vasárnap 17 órától a Kiskunhalast fogadja a Kész Arénában.

Részletek
Utolsó percben bukott pontokat az Astra

Utolsó percben bukott pontokat az Astra

2015. október 10. 18:55

Kétgólos előnyben is volt, végül 3-3-as döntetlen játszott Miskolcon a DVTK- Vénusz otthonában az Astra Kiskunfélegyházi Bulls a női futsal NB I 5. fordulójában. A találkozón Rondzik Júlia és Nagy Anett gólpárbaját láthatta a publikum, mindketten mesterhármasig jutottak. Nagy Anett révén a szünetben egy góllal, a 26. percben már két találattal vezetett az Astra, de a miskolciak a 32. percre kiegyenlítették az állást (2-2). Szintén a 32. percben Nagy Anett újra előnyhöz juttatta csapatát, de 40 másodperccel a lefújás előtt Rondzik Júlia góljával a DVTK- Vénusz ismét egalizált, amivel pontot mentett. (3-3)

Részletek