Gerecs Attila a Mókusok új edzője

Gerecs Attila a Mókusok új edzője

2015. augusztus 11. 11:55

Kiválóan szerepeltek a Kiskunmajsai Mókusok tavasszal a Bács- Kiskun megyei női keresztfélpályás bajnokságban. Szoros csatában a harmadik helyet szerezték meg. Az idény lezárultával Zsadányi Szilvia és Rigó Tamás Gerecs Attilát kérte fel a vezetőedzői posztra, aki elvállalta a feladatot. A csapat heti két edzéssel Kiskunfélegyházán készül és az előttük álló szezonban is a dobogót célozza meg. A bajnokság kiírása a 2015/16-os idényben megváltozott, az eddigi keresztfélpálya helyett háromnegyed pályán játszanak a csapatok.

Részletek
Napi két edzéssel készülnek az asztalitenisz táborban

Napi két edzéssel készülnek az asztalitenisz táborban

2015. augusztus 8. 18:45

Augusztus 7-én hivatalosan is megnyitották a hagyományos nemzetközi asztalitenisz tábort Kiskunfélegyházán, a Kész Arénában. Az augusztus 15-ig tartó táborban a 2003-2005 között született tehetséges fiatalok vesznek részt. Közel 40 hazai és 30 külföldi újonc tanulhat a legjobb edzőktől.

Részletek
Megerősített kerettel várják a bajnoki rajtot

Megerősített kerettel várják a bajnoki rajtot

2015. augusztus 7. 15:15

Bő egy hónappal az NBII-es kézilabda bajnokság megkezdése előtt kialakult, körvonalazódik az előző szezonban ezüstérmes Kiskunfélegyházi HTK játékoskerete. A csapathoz öt új játékos érkezett az NBII-es Algyőtől és további hárman a Pick Szeged ifjúsági együttesétől. A gárdában kettős igazolással három játékos szerepel az NBI/B-s Algyő csapatából. A keret fiatalodott, bővült, erősödött, így minimális elvárás a dobogó megszerzése.

Részletek
Kezdődik az asztalitenisz tábor

Kezdődik az asztalitenisz tábor

2015. augusztus 7. 11:30

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nemzetközi asztalitenisz tábornak ad otthont Kiskunfélegyháza. A tábort augusztus 8- 15. között rendezik meg a Kész Arénában, amelyen Európa és a térség legjobb fiataljai vesznek részt. Az előző évhez képest több, közel 30 magyarországi és 25-28 külföldi tehetség oktatását végzik a felállított 30 asztalnál. A foglalkozásokat magyar és külföldi edzők felügyelik. A tábor célja a tehetségek felfedezése, a játékosok képességeinek fejlesztése. A rendezvény fővédnöke most is Karsai Ferenc, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetője.

Részletek
A KHTK itthon kezd, a Vasutas és a KHTK II. idegenben

A KHTK itthon kezd, a Vasutas és a KHTK II. idegenben

2015. augusztus 6. 17:30

Amint arról már beszámoltunk, augusztus 15-én kezdődik a megyei labdarúgó bajnokság. A megyei I. osztály címvédője, a Kiskunfélegyházi HTK augusztus 15-én szombaton 17 órától a Kiskunmajsát fogadja. A megyei II. osztály északi csoportjában ezúttal is két félegyházi csapat szerepel. A Kiskunfélegyházi Vasutas ugyancsak augusztus 15-én, szombaton 17 órától a Duna Aszfalt TVSE II. otthonába látogat. A Kiskunfélegyházi HTK II. augusztus 16-án, vasárnap 17 órától Helvécián kezdi a szezont. E két együttes október 10-én a 9. fordulóban méri össze erejét a KHTK II. pályaválasztásával.

Részletek
Szeptember 13-án kezdődik a sakkszezon

Szeptember 13-án kezdődik a sakkszezon

2015. augusztus 6. 10:00

A 2014/15-ös bajnokságban elért 10. helyet követően továbbra is az NBII Tóth László csoportjában szerepel a Kiskunfélegyházi HTK sakkcsapata. A 2015/16-os idény szeptember 13-án kezdődik. A Félegyháza- Csongrád néven szereplő együttes elsőként a Karcagi SE-t látja vendégül Kiskunfélegyházán. A 12 csapatból álló bajnokság most is 11 fordulós. A szezon 2016. április 17-én az Újszász otthonában ér véget a félegyháziak számára.

Részletek
Horgászversennyel emlékeznek az évfordulóra

Horgászversennyel emlékeznek az évfordulóra

2015. augusztus 18. 19:00

Az „Alpári Tisza 65. évfordulója alkalmából” horgászversenyt rendeznek augusztus 20-án az Alpári Tiszán. A tervezet szerint gyermek, felnőtt, senior és családi kategóriákban lehet nevezni Tiszaalpáron a Brekeke horgászüzletben, a Hunyadi utca 42. szám alatt, vagy telefonon Varga Zsoltnál, ifjúsági és sportfelelősnél. A verseny a 6:30-as gyülekezőt és a sorsolást követően 8 órától kezdődik és délig tart. Díjazásban részesül a legtöbbet fogó, a legnagyobbat fogó és a legidősebb horgász.

Részletek
Kiskunfélegyházi íjászsikerek Tiszaföldváron és Jászberényben

Kiskunfélegyházi íjászsikerek Tiszaföldváron és Jászberényben

2015. augusztus 5. 14:55

Sikeresen szerepeltek a Fénypárducok és a Félegyházi Íjászok július utolsó hétvégéjén. Tiszaföldváron a 7. Aranyhegyi Íjásztalálkozón 3 fővel vettek részt a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. A nagy hőség ellenére szép számban gyűltek össze a versenyzők, akikről a szervezők hideg ásványvízzel, jeges csokoládéval gondoskodtak.

Részletek
Csongrádon tartották meg a KHTK sakktábort

Csongrádon tartották meg a KHTK sakktábort

2015. augusztus 5. 11:05

A Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztálya idén is megrendezte hagyományos táborát, amelynek ezúttal a Honvéd pálya felújítása miatt nem Kiskunfélegyháza, hanem Csongrád adott otthont. A csongrádi strandfürdő szomszédságában Kemény Csaba vezetésével kétszer öt napos sakktábort tartottak. Az általános iskolás gyermekek 5 fős csoportokban tanulták meg a sakkozás alapismereteit, szabályait. Emellett a játékra is jutott idő. A csongrádi kertvendéglő rendezvényterme mellett az épülethez tartozó kalandpark is szórakozást nyújtott a résztvevőknek. Kemény Csaba sakkoktató munkáját idén Nagy Noémi, Szalkai Noémi és Horváth Ádám, a KHTK csongrádi játékosai segítették.

Részletek