Megvédeni nehezebb

Megvédeni nehezebb

2015. június 4. 15:25

Minden idők egyik legerősebb bajnoksága végén léphetett fel ismét a női futsal NBI trónjára az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely a bajnokság mellett a magyar kupában is címet védett. Az együttesnek zsinórban háromszor sikerült aranyérmet szereznie, amivel beírta magát a sportág történelmébe. Címet védeni mindig is nehezebb, ezt vallja Dombó János az együttes vezetőedzője, hiszen trónkövetelőkből egyik szezonban sincs hiány. A vezetőedző feladata sokrétű. A motiváció fenntartása mellett csapatot is épít. A hosszú távú sikerességhez fontos a fiatal játékosok beépítése, felfedezése.

Részletek
A csodában még bízhatnak a focisták

A csodában még bízhatnak a focisták

2015. június 4. 11:00

Május 6-án zárul a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. A tabella második helyén álló Kiskunfélegyházi HTK szombaton 17 órakor az utolsó helyezett Hartát fogadja. Papírforma szerint nagy gólarányú félegyházi győzelemre lehet számítani, így méltóképpen búcsúzhat a KHTK szurkolóitól. Az együttesnek matematikailag még a bajnoki cím megnyerésére is van esélye, de ehhez a listavezető Híd SC-nek vereséget kellene szenvednie Kiskunhalason. A Honvéd Sporttelepre sok szurkolót várnak, akik a tervek szerint élőben követhetik nyomon az eredmények alakulását. A megyei I. osztályú mérkőzés szünetében a KHTK II. megyei II. osztályú csapata ünnepélyes keretek között veszi át a harmadik helyért járó bronzérmeket.

Részletek
Kádár Kitti az „Ultrabalatonon” is hozta formáját

Kádár Kitti az „Ultrabalatonon” is hozta formáját

2015. június 3. 16:35

Mindössze egy körös versenyen, de a Balaton körül kellett körbefutniuk, vagy kerékpározniuk a 2015-ös „Ulrabalatonon” elindulóknak május 29-31. között. A félegyházi Kádár Kitti kiválóan szerepelve, 27 óra 41 perc alatt teljesítette futva a 220 kilométeres távot, amivel a nők között negyedik, összetettben huszadik lett. Kitti jelentősen, 3 és fél órával megjavította a tavalyi eredményét. A maratoni versenyen kísérők segítették.

Részletek
Közel kétszázan rúgták a bőrt (Eredményekkel)

Közel kétszázan rúgták a bőrt (Eredményekkel)

2015. június 3. 14:40

Tizenhat felnőtt és öt gyermekcsapat részvételével rendezték meg a III. Utcák és Terek bajnokságot Kiskunfélegyházán, a Bulls pályán május 30-án. Az esemény a város egyik legnagyobb amatőr kispályás focibajnokságának számít. A napsütötte időjárás kedvezett a versenynek, amelyre rekord létszámú csapat nevezett. A felnőttek között a „10 Ronin”, a gyermekeknél a „Bajnokok” győztek.

Részletek
Országos másodikok a bugaci focista leányok

Országos másodikok a bugaci focista leányok

2015. június 3. 11:50

A bugaci labdarúgó utánpótlás élet hatalmas sikert ért el az OTP Bozsik Intézményi Program keretein belül az MLSZ telki edzőközpontjában. A Rigó József Általános Iskola leánycsapata Tholt János edző vezérletével országos második helyet szerezett a IV. korcsoportos tanévzáró labdarúgó tornán. A versenyen a bugaci leányok 16 csapat közül kapott gól és vesztes mérkőzés nélkül lettek ezüstérmesek május 30-án.

Részletek
Magyar és osztrák bajnok lett Kocsis Marcell

Magyar és osztrák bajnok lett Kocsis Marcell

2015. június 2. 19:25

Mozgalmas májust zárt a félegyháziak ifjú uszonyos úszója Kocsis Marcell, ugyanis három nagy versenyen is rajthoz állt csapatával a Bácsvíz KVSC-vel. Elsőként Kecskeméten a II. Fiatal Uszonyos Úszók Világtalálkozóján indult el. Marcell 2 bronzérmet szerzett 50 és 100 uszonyos gyors úszásban, majd rá két hétre az Ifjúsági- Felnőtt Országos Bajnokságon is részt vett Egerben, ahol 2 országos címet nyert. 4x200-as váltóban és 4x100-as váltóban állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. Ráadásul mindkettőt új országos csúccsal abszolválta a csapat, amit 2005 óta nem sikerült senkinek felülmúlnia. Váltóban a felnőttek között is szerepelt, nem is akárhogyan, ugyanis harmadikként végzett. Ezen felül még 2 egyéni bronzot is el tudott hozni 50 és 100 uszonyos gyorsúszásból. A májust Ausztria fővárosában Bécsben megrendezett Osztrák Nyílt Országos Bajnokság koronázta meg, ahonnét 12 éremmel tért haza. Ötszörös Osztrák Országos bajnok lett, 5 ezüst és 2 bronzérem került a nyakába.

Részletek
Megszépül a sportcsarnok parkettája

Megszépül a sportcsarnok parkettája

2015. június 9. 07:30

Felújítási, karbantartási munkálatok miatt előreláthatólag június 10-e és július 26-a között a Kész Aréna városi sportcsarnok zárva tart. Erről tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt a Félegyházi Térségi Sportiskola vezetése. A közleményben benne áll, hogy a felújítás elsősorban a küzdőtér csiszolását, újralakkozását, játékterek újrafestését foglalja magába. Az egyéb karbantartási feladatok ezzel párhuzamosan, folyamatosan történnek majd.

Részletek
Kiváló eredményt értek el a József Attila iskola atlétái

Kiváló eredményt értek el a József Attila iskola atlétái

2015. június 2. 12:35

A József Attila Általános Iskola hárompróba és négypróba csapatai nagyszerűen szerepeltek a Székesfehérváron megrendezett II. és III. korcsoportos Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjében. A Május 28-29-én megtartott versenyen a megyei döntők után az ország 24 legjobb csapata vehetett részt. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola három csapata egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet nyerve az iskola hagyományaihoz méltó sikert ért el.

Részletek
Ragyogó tornászeredmény

Ragyogó tornászeredmény

2015. június 1. 19:10

A szorgalom és a kitartó munka ismét meghozta az eredményt a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai DSE Tornaszakosztályának versenyzői számára, akik három korosztályban vettek részt május végén az országos Zsebibaba Budapest és Vidék egyéni bajnokságon. A megmérettetésnek a tornászok szentélye, a Tornacsarnok adott otthont a Népstadion kertben. A legfiatalabbak között „Vidék Bajnok” lett Palásti Enikő, míg Szabó Róza a dobogó második fokára állhatott fel. A 2005-2006-ban születettek versenyén Gombás Bora vehette át az első helyezettnek járó aranyérmet, míg Siber Szófia a III. korcsoportban győzedelmeskedett. Felkészítő edző: Juhász Tamás

Részletek
Teljesítették az elvárást

Teljesítették az elvárást

2015. június 12. 13:40

Szoros csatában a 10. helyet szerezte meg a Kiskunfélegyházi HTK sakkcsapata az NBII Tóth László csoportjának 2014/15-ös szezonjában. A bajnokságnak az előző évekhez képest erősebb játékosokkal vághatott neki az együttes, ami az eredményen is meglátszódott. Tanács István, a sakkszakosztály vezetője szerint teljesítették az elvárást, a feljebb lépéshez ugyanis nagyobb költségvetésre lenne szükség. A sakkcsapatban az idény során a félegyháziak mellett magyarkanizsai, csongrádi és halasi játékosok is asztalhoz ültek.

Részletek