Ismét aktivizálódik a félegyházi Vöröskereszt

Ismét aktivizálódik a félegyházi Vöröskereszt

2015. május 13. 18:30

Nyílt napot szervezett a Vöröskereszt világnapjához kapcsolódóan a félegyházi szervezet május 9-én új székhelyén, az Innovációs Központban. Az ingyenes egészségügyi szűréssel, vérnyomás- és koleszterinszint méréssel egybekötött rendezvényen Mindszenti Lászlóné a Vöröskereszt megalakulásáról és a helyi szervezet korábbi munkájáról tájékoztatta az érdeklődőket. Dr. Sinkó Melinda, a februárban kinevezett új vezető az elkövetkező időszak lehetőségeiről, programjairól adott tájékoztatást.

Részletek
Halló! Itt a múlt beszél!

Halló! Itt a múlt beszél!

2015. május 12. 15:00

Egy különleges kiállítás nyílt a Kiskun Múzeumban május 9-én „Hív a múlt” címmel. A tárlókban és posztamenseken elhelyezett polgári- és hadászati célra használt telefonok és telefonközpontok bemutatják a távközlés kezdeti korszakát. Akik a hét végéig ellátogatnak a múzeumba megláthatják, hogy ükapáink, nagyapáink milyen eszközökkel kommunikáltak az okos telefonok megjelenése előtt.

Részletek
A selymesiek ünnepeltek, a baromfiudvar lakói szomorkodtak

A selymesiek ünnepeltek, a baromfiudvar lakói szomorkodtak

2015. május 11. 14:00

Nagykanállal ettek a selymesiek a hét végén. Volt is miből, hiszen a kakaspörkölt főzőversenyen minden eddiginél több, közel húsz bogrács alatt lobogott a láng. A rendezvény természetesen nem csupán a főzőmesterek vetélkedéséről szólt. Sokkal inkább arról, hogy a külterületi városrész lakóinak találkozási, barátkozási lehetőséget biztosítson, ahol megbeszélik ügyes-bajos dolgaikat. A rendezvényhez természetesen hozzátartozik a finom vacsora éppúgy, mint a táncmulatság.

Részletek
Új nevet kap a Darvas iskola

Új nevet kap a Darvas iskola

2015. május 10. 07:30

Megváltozik a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola neve. Erre egy évek óta életben lévő jogszabály miatt, a KLIK döntése alapján kerül sor – tudtuk meg Csányi József polgármestertől, aki hangsúlyozta: mint ahogyan a Kiskunfélegyházai Tankerület, úgy az önkormányzat is csak a napokban értesült a változtatási igényről.

Részletek
Az adóhivatal munkatársai segítenek a bevallásban

Az adóhivatal munkatársai segítenek a bevallásban

2015. május 11. 07:30

Kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei Adóigazgatósága május 12-én, kedden 9-től 17 óráig a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az adóhivatal munkatársai segítséget nyújtanak a személyi jövedelemadó-bevallás elkészítésében. Szakemberek közreműködésével és számítógép segítségével ellenőrizhetőek az adatok, az esetleges hibák javíthatóak. Kérik, hogy a kitöltött személyi jövedelemadó-bevallást és a 2014. évi jövedelmet alátámasztó igazolást vigyék magukkal.

Részletek