Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

Megérkeztek a gólyák a Szent Benedek Iskolába

2014. augusztus 25. 21:45

A tanév kezdetéig ugyan hátra van még néhány nap, a Szent Benedek Szakképző Iskola leendő első évfolyamos diákjai azonban hétfőn már birtokba vették az intézmény tantermeit, tornatermét és kollégiumát. No persze nem annyira szorgalmasak, hogy máris a matematika, fizika és egyéb tudományok tanulmányozásához kezdjenek. A gólyatáborban három napon keresztül megismerkednek egymással, tanáraikkal és azzal a környezettel, ahol szeptembertől néhány éven keresztül mindennapjaikat töltik.

Részletek
Móra Mártonnéra emlékeztek

Móra Mártonnéra emlékeztek

2014. augusztus 25. 14:30

Szolnokon, a Kőrösi úti római katolikus temetőben emlékeztek meg Móra Mártonné Juhász Anna halálának 90. évfordulójáról a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Emlékbizottság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai augusztus 23-án, szombaton, a Móra Emlékév jegyében.

Részletek
Folyamatos munkában a szárzúzó

Folyamatos munkában a szárzúzó

2014. augusztus 25. 08:55

Szinte megállás nélkül dolgozott a nyár folyamán az a szárzúzó gép, amellyel márciusban gyarapodott a városfenntartó szervezet eszközparkja. Több száz kilométeren tették rendbe a külterületi dűlőutak mentén a csalitos, bokros részeket. Elsősorban a gyűjtőutakra koncentráltak, de jutott energia a kevésbé forgalmas földutak és a tanyabejárók megtisztítására is. A munkálatok az ősz közepéig folytatódnak.

Részletek
Hosszú lesz a gombaszezon

Hosszú lesz a gombaszezon

2014. augusztus 25. 13:30

A meleg idő és a gyakori eső miatt hosszú gombaszezonra számíthatunk idén. Sokan örömmel indulnak el ilyenkor gombát gyűjteni, azonban kellő körültekintés nélkül akár halálos kimenetele is lehet a kellemes kirándulásnak.

Részletek
Hetedik évadját kezdi a Rocktár

Hetedik évadját kezdi a Rocktár

2014. augusztus 31. 08:30

A Rocktár Élőzenei Bázis Kiskunfélegyháza főutcáján, a vasútállomás mellett található az egykori huszárlaktanya és honvédségi raktár termeiben. A koncertklub modern szellemiségben és hangzással, de retro berendezési stílusban nyújt kulturált, elérhető árú élőzenei szórakozást fiatalnak és idősnek egyaránt.

Részletek
Versenyeztek az ápolók

Versenyeztek az ápolók

2014. augusztus 24. 18:00

Bábun mutathatták meg szakmai tudásukat a megye ápolónői a számukra rendezett versenyen. Injekciózták, katéterezték, öltöztették, etették, újraélesztették a műanyag betegeket. A szervezők azt is figyelték, hogyan beszélnek a „páciensekkel”.

Részletek