Bravúros Mórás sikerek

Bravúros Mórás sikerek

2014. december 12. 07:30

A Móra Ferenc Gimnázium sok-sok évre visszanyúló rendkívül sikeres „hagyománya” a „Beszélni nehéz” diákkörének országos Péchy Blanka versenyeken való eredményes részvétele.

Részletek
Fél évszázada végeztek

Fél évszázada végeztek

2014. december 11. 16:00

Különleges élményben volt részük a kiskunfélegyházi Haleszi Általános Iskola egykori diákjainak. Ötven év eltelte után ismét az öreg alma materben találkozhattak.

Részletek
A vízkészletek védelme a gazdák feladata is

A vízkészletek védelme a gazdák feladata is

2014. december 11. 15:00

Az elmúlt éveben Kiskunfélegyháza külterületének egy részét is nitrát-érzékeny földterületté nyilvánították. Ezeken a földeken a vízkészletek védelme miatt szigorodtak a gazdálkodás szabályai. A szabályozás részleteiről Csányi György tartott előadást december 11-én a Mezőgazdasági Szakiskolában a gazdálkodóknak és leendő gazdáknak.

Részletek
Épül? Épül...

Épül? Épül...

2014. december 11. 14:00

Építik a jégpályát a könyvtár mögötti parkolóban. Tegnap kicserélték az átázott alapot, szintezték a talajt. Ma már felkerült a fedőréteg, megkezdődött a csőhálózat felszerelése. A korisok 22-én vehetik birtokba a pályát. A kivitelezők és a működtetők szerint plusz 15 fokig tudják biztosítani a használható jégfelületet. Ennek köszönhetően valószínű, hogy még február elején is lehet csuszingálni.

Részletek