Félegyháza is csatlakozott a Születés Hete rendezvénysorozathoz

Félegyháza is csatlakozott a Születés Hete rendezvénysorozathoz

2015. május 5. 19:30

Idén tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. Kiskunfélegyháza a városi könyvtár Baba-mama klubjának kibővített foglalkozásával kapcsolódott a programhoz. Május 5-én a Betűbölcsi résztvevői több előadást is meghallgathattak. A várandós- és kisgyermekes anyukákat gyermekorvos és védőnők látták el szakmai tanácsokkal. A szülők megismerkedhettek a babamasszázs jótékony hatásaival éppúgy, mint azzal, hogy milyen szerepe lehet a zenének a magzati-, és kisgyermek korban.

Részletek
Figyelem és oltalom születéstől kamaszkorig

Figyelem és oltalom születéstől kamaszkorig

2015. május 6. 07:30

10 területi és 6 iskolavédőnő dolgozik Félegyházán a várandósok, az édesanyák, a kisebb és nagyobb gyermekek testi és lelki egészsége felett őrködve. A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat 2013. január 1-jétől az önkormányzat külön intézménye – tudtuk meg Tarjányi Gabriella intézményvezetőtől.

Részletek
Vannak, akik már ballagás előtt megkapták bizonyítványukat

Vannak, akik már ballagás előtt megkapták bizonyítványukat

2015. május 5. 14:30

Kreininger Krisztina és Aczél Anett Alíz, a Közgazdasági Szakközépiskola diákjai már a ballagás előtt befejezhették tanulmányaikat, nem kell részt venniük a záróvizsgákon. Mindketten megkapták vállalkozói- és bérügyintézői oklevelüket, ugyanis Krisztina az első, Anett pedig az ötödik helyezett lett az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Részletek
Zöldjárat

Zöldjárat

2015. május 9. 09:00

Május 18-án ismét zöldjárat indul Kiskunfélegyháza belterületén. A szolgáltató lágyszárú zöldhulladékot átlátszó zsákban, legfeljebb 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket pedig legfeljebb 80 cm-es hosszúságban, kevésbé összekötve kéri kihelyezni a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére, az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületeken, május 11. és 17. között.

Részletek
Hulladékgyűjtés Pünkösdkor

Hulladékgyűjtés Pünkösdkor

2015. május 15. 07:30

Az ünnep miatt május 25-én, Pünkösd hétfőn csak a szelektív hulladékgyűjtést (sárga fedelű edényzet) végzi a Csongrádi Víz és Kommunális Kft. A május 25-én, hétfőn esedékes kommunális hulladékgyűjtést a VSZKSZ május 26-án, kedden végzi el.

Részletek
Kezdés: 6-kor

Kezdés: 6-kor

2015. május 5. 10:00

Május 18-ától reggel 6 órakor kezdi meg a szolgáltató a lakossági kommunális hulladék elszállítását. Ezért a VSZKSZ arra kérik a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő edényzetet ennek megfelelően, tehát reggel 6 óráig helyezzék ki a megszokott gyűjtőhelyre.

Részletek
Köszönöm, hogy megosztod az életed velem

Köszönöm, hogy megosztod az életed velem

2015. május 4. 21:05

Hatvan év boldog házasság után Módos Mihály és felesége, Módos Mihályné Tajti Mária megerősítette kapcsolatukat a városházán. A jegygyűrűk is felkerültek az ujjakra, és újra fogadalmat is mondtak, melyben így fogalmaztak: „Sorsunk egybe forr, együtt megyünk tovább az Élet viharában, Te vigyázol reám. Köszönöm, hogy szeretsz, s hogy hiszel nekem, hogy megosztod az életed velem!”

Részletek
Ballag már a vén diák...

Ballag már a vén diák...

2015. május 4. 11:30

Május 2-án, szombaton ballagtak el a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményében a végzős osztályok diákjai. Az esős időjárás miatt a ballagás nem a megszokott szép környezetben, hanem az iskola folyosóján zajlott. A 116 végzős diák mindegyike az osztályfőnökétől kapta meg a ballagó tarisznyát. Minden végzős diáknak sikeres vizsgákat kívánunk!

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. május 4. 14:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek