Támadnak a pollenek

Támadnak a pollenek

2015. július 23. 13:20

Hamarosan cudar idők jönnek az allergiásokra, kezdődik a parlagfűszezon. A járási hivatalok már ellenőrzik, hogy mindenki eleget tett-e irtási kötelezettségének.

Részletek
Döntős Kecskemét az Európa Ifjúsági Fővárosa címért

Döntős Kecskemét az Európa Ifjúsági Fővárosa címért

2015. július 23. 10:20

Kecskemét immár döntős a 2018-as Európa Ifjúsági Fővárosa címért folytatott európai versenyben. A kezdeti húsz induló között az első alkalommal induló magyar város 15 másik pályázót maga mögé utasítva mérheti össze ifjúságbarát szemléletét, koncepcióját, programjavaslatait és főképpen európai fiatalos perspektíváját a portugál Cascais-sal, a brit Manchesterrel, az olasz Perugiával, valamint a vajdasági Újvidék városával. A pályázat második, kiegészített verzióit az Európai Ifjúsági Fórum elvárásai szerint június 28-án nyújtotta be Kecskemét.

Részletek
Szúnyogirtás Félegyházán

Szúnyogirtás Félegyházán

2015. augusztus 16. 07:30

Ismét szúnyogirtás lesz Kiskunfélegyházán augusztus 16-án, vasárnap, napnyugta előtt. A felhasznált vegyszer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással.

Részletek
A legjobb barátaim a lovak

A legjobb barátaim a lovak

2015. július 24. 07:30

"Nem szeretem a várost, a nagy nyüzsgést, a sok autót. Imádok a tanyán lenni simogatni a lovakat, a teheneket, játszani a kutyákkal. A legjobb barátaim a lovak és az oktatómat is nagyon szeretem. Járok ide lovagolni, de táborban először vagyok, és nagyon jó". Így nyilatkozott Vidéki Blanka, az Albus Unicornis Lovarda nyári táborának egyik résztvevője. Blanka azt is elárulta, hogy lovász szeretne lenni.

Részletek
Növényvédelmi permetezés

Növényvédelmi permetezés

2015. július 30. 07:30

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a város belterületén elvégzik a vadgesztenye- és platánfák növényvédelmi permetezését.

Részletek
A szeretet határtalan

A szeretet határtalan

2015. július 22. 11:30

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő döntése alapján sokadik alkalommal sikerült eljuttatni adományokat Kárpátaljára a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kiskunfélegyházi csoportjának július elején.

Részletek