Falnak csapódott egy autó Kiskunfélegyházán

Falnak csapódott egy autó Kiskunfélegyházán

2015. november 14. 11:45

Lesodródott az úttestről és falnak csapódott egy személyautó szombat délelőtt Kiskunfélegyházán, a Csanyi úton. A balesethez perceken belül kiérkeztek a város hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járművet, beszorult vezetőjét pedig feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Részletek
Foci télen-nyáron a műfüves pályán

Foci télen-nyáron a műfüves pályán

2015. november 14. 19:30

Toporzékolva, lelkesen várták a fiatalok, hogy birtokba vehessék november 13-án a Honvéd sporttelepen megépült műfüves pályát. Miután Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és Réczi László, a körzet önkormányzati képviselője ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, azonnal elárasztották a játékteret. Az új létesítmény első labdarúgó tornáját a Dózsa iskolások nyerték, második helyen Batthyány iskola labdarúgói végeztek, a bronzérmet a József Attila iskola ifjú reménységei vehették át.

Részletek
PADMA tanulmányi ösztöndíjprogram karácsonyra

PADMA tanulmányi ösztöndíjprogram karácsonyra

2015. november 14. 11:40

Jelentős érdeklődés kíséri a középiskolások körében azt a tanulmányi ösztöndíjprogramot, amit a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) hirdetett meg. Pályázni a Magyarországon vagy a Kárpát-medencében jelenleg középfokú oktatási iskolai képzésében (gimnázium, szakközépiskola) résztvevő 11., 12., 13-os diákok tudnak december 1-jéig. Akik sikeres pályázatot nyújtanak be, még karácsony előtt megkapják az ösztöndíj bruttó 45.000 forintos összegét.

Részletek
A nagy iskolaépítőre, Klebelsberg Kunóra emlékeztek a könyvtárban

A nagy iskolaépítőre, Klebelsberg Kunóra emlékeztek a könyvtárban

2015. november 20. 16:10

„A legnagyobb álmú magyar kultuszminiszter”, Klebelsberg Kunó születésnapi portréját vázolta fel előadásában Tóth Istvánné a Közgazdasági Szakközépiskola tanára a városi könyvtárban október 12-én. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciójának tagja az egykori kultuszminiszter munkásságának félegyházi eredményeit is ismertette.

Részletek
64 éve adták át Kiskunfélegyházán a Centenáriumi Díszkutat

64 éve adták át Kiskunfélegyházán a Centenáriumi Díszkutat

2015. november 24. 08:30

Nevéhez méltóan a díszkutat 1948-ban szerették volna felavatni, de a kivitelező - id. Bozóki István - anyaghiányra és az időjárásra hivatkozva nem tudta tartani a határidőt. Az 1950 novemberében elkészült alkotást az átvételi bizottság nem vette át. A javítások után a díszkutat 1951. november 24-én már átvették, de az ünnepélyes felavatás - érthetően - elmaradt. (Forrás: Urbán Miklósné: Nevezetes épületek, szobrok, emléktáblák, emlékművek egyéb építmények Kiskunfélegyházán - Kiskunfélegyháza, 2005.)

Részletek
Közmeghallgatást tartottak Kiskunfélegyházán

Közmeghallgatást tartottak Kiskunfélegyházán

2015. november 13. 09:05

Közmeghallgatást tartott november 12-én, csütörtökön Kiskunfélegyháza képviselő-testülete. Az idevonatkozó törvény értelmében a közmeghallgatás célja, hogy a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői ilyenkor közvetlenül a képviselő-testülethez intézhessék kérdéseiket, tehessék meg javaslataikat. A helyi közügyek közé a törvény alapvetően a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátásával, valamint a helyi önkormányzás és a lakosság közötti együttműködés szervezeti, személyi és anyagi feltételeinek megteremtésével kapcsolatos kérdéseket sorolja. Közmeghallgatást évente legalább egyszer, előre meghirdetett időpontban kell tartani, és ilyenkor a testületi ülés tartására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. A közmeghallgatáson elhangzottakról jegyzőkönyv készül, a felmerült kérdések előadói írásban is választ kapnak.

Részletek
Üzenet a toronygömbben

Üzenet a toronygömbben

2015. november 15. 07:30

Az újonnan betelepült Félegyháza lakosai már 1744-ben elkezdték gyűjteni a különböző pénzadományokat egy kőtemplom építésére, melyet elkészülte után 1761-ben szentelt fel a váci püspök Sarlós Boldogasszony tiszteletére.

Részletek
Téli üzemmódba váltott a közútkezelő

Téli üzemmódba váltott a közútkezelő

2015. november 13. 08:25

November elejétől téli üzemmódban dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei – közölte a társaság. A Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság – a többi megyei igazgatóságunkhoz hasonlóan – 2015. november 2. és 2016. március 15. között az időjárás függvényében 24 órás folyamatos ügyeleti szolgálatot tart fenn.

Részletek
Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap

Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap

2015. november 12. 15:30

Közlekedésbiztonsági Nyílt Napot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a közúti járművek őszi-téli közlekedésére való felkészítésének jegyében november 13-án, pénteken 10 és 15 óra között Kiskunfélegyházán a TESCO áruház parkolójában valamint november 14-én, szombaton 8 és 12 óra között Kecskeméten, a Szent István körút. 19/a. alatt és Baján, a Nagy István u. 40. szám alatti vizsgáló állomásain.

Részletek