Tavaszi hangversenyt adtak a Zenebarátok

Tavaszi hangversenyt adtak a Zenebarátok

2022. május 15. 16:00

Tavaszi hangversenyt tartott a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusa a Móra Ferenc Művelődési Központban május 14-én, szombaton. A vidám, jó hangulatú esten közreműködött még a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar. A repertoárban többek között Bárdos Lajos-szerzemények, olasz egyházi dalok és több musicalsláger is felcsendült.

Részletek
Legendás sportolókról a sportcsarnokban

Legendás sportolókról a sportcsarnokban

2022. május 9. 10:00

A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok vezetőségének rendkívül fontos célkitűzése, hogy Félegyháza lakossága megismerje a helyi legendás olimpikonok, sportolók és edzők életútját. Ehhez leginkább a pedagógusok segítségét kérik, akik a testnevelés órák keretében, időpont egyeztetést követően ellátogathatnak a létesítménybe és informatív előadást hallgathatnak meg a neves elődökről.

Részletek
A tavasz első hangjai a Petőfi-téren

A tavasz első hangjai a Petőfi-téren

2022. április 15. 14:00

A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében méltó módon köszöntötték a tavaszt a Petőfi-téren április 14-én, délután. Az iskola pedagógusa, Benedek Péter és növendékei előadásában hallhatott a közönség népdalokat, mesezenéket, filmzenéket, könnyűzenei átiratokat és klasszikus nyitányokat is. A jó hangulatú kamarakoncerten Kis-Fekete Vilmos köszöntötte a megjelenteket és nem feledkezett meg az éppen azon a napon ünneplő születésnaposokról sem.

Részletek
Kolo 10 címmel, tárlat nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban

Kolo 10 címmel, tárlat nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban

2022. április 13. 16:30

Kolozsvári Sándor halálának 10. évfordulója alkalmából Kolo 10 címmel kiállítás nyílt az alkotó munkáiból a Móra Ferenc Művelődési Központban. Mindezeket megelőzve, 17 órakor az intézmény munkatársai és egykori művésztársak, barátok helyezték el Kolozsvári Sándor sírjánál az emlékezés virágait.

Részletek
Költészet napi Villon előadás

Költészet napi Villon előadás

2022. április 14. 10:00

François Villon életéről szóló előadással ünnepelte meg a Móra Ferenc Gimnázium a költészet napját április 12-én. A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban bemutatott színdarabban az iskola pedagógusai és diákjai együtt játszották el a reneszánsz költészet kiválóságának életét zenével, tánccal, énekkel fűszerezve. A megjelenteket dr. Kása Zsuzsanna iskolaigazgató és Kovács András 11. osztályos diák köszöntötte.

Részletek
Könyvtársarok – Ökohét

Könyvtársarok – Ökohét

2022. április 17. 16:00

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – így szól a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 52 évvel ezelőtt 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató kezdeményezésére 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. A diák ma már az alternatív energiaforrások világhírű szakértője.

Részletek
A magyar költészet napja

A magyar költészet napja

2022. április 11. 13:30

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.

Részletek