Tovább javította egyéni csúcsát Csontos Piroska

Tovább javította egyéni csúcsát Csontos Piroska

2015. június 16. 12:00

A svájci Nottwill-ben elért kiváló eredménye után az olaszországi Grossetoban megrendezett atlétikai Grand Prix versenyen is megállíthatatlannak bizonyult Csontos Piroska. Piró fantasztikus teljesítménnyel tovább javította egyéni eredményét 400 méteres síkfutásban, mindössze öt századdal lemaradva a világcsúcstartó ukrán futó mögött 1:00:54 perces országos csúccsal másodikként ért célba. Eredménye azért is figyelemre méltó, mert néhány héttel ezelőtt Svájcban még 1:02:16-os idővel szerezte meg az aranyérmet és a kvótát a para világbajnokságra. Az eredménye folyamatosan javul és ha így folytatja, akkor a világbajnokságon is esélyese lehet a számnak.

Részletek
Sok hal akadt horogra

Sok hal akadt horogra

2015. június 16. 16:40

A hagyományoknak megfelelően nyárindító páros horgászversenyt rendeztek június 13-án, a Balog Tanyán. A kétszer négyórás megmérettetésre a tavalyinál több, összesen 17 csapat nevezett. A páros egyik tagja úszóval a másik fenekező készséggel horgászhatott. Az időjárás kedvezett a halfogáshoz, míg az előző évben 243,5 kilót, addig idén 382,62 kilót fogtak ki. A versenyt Csákvári Róbert és ifj. Dienes Károly párosa nyerte 40,89 kilogrammal.

Részletek
Diákolimpián remekelt Kocsis Marcell

Diákolimpián remekelt Kocsis Marcell

2015. június 12. 19:25

Gyöngyösön rendezték meg június 7-én az Uszonyos és Búvárúszó Diákolimpia döntőjét, amelyen Kocsis Marcell, a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulója, a Bácsvíz KVSC versenyzője is rajthoz állt. Marcell remek úszással egy ezüst- és három bronzérmet szerzett. 8. osztályos diákként eddig 238 alkalommal került érem a nyakába. Emellett tizenkétszeres magyar, ötszörös osztrák bajnok, hét országos csúcs fűződik a nevéhez és négy versenyszámban vezeti a ranglistát. Mindezek mellett nemrég a „Magyarország Jó tanulója- Jó sportolója” pályázaton is díjazásban részesült.

Részletek
Átvették aranyérmüket a KHTK labdarúgói (Képgalériával)

Átvették aranyérmüket a KHTK labdarúgói (Képgalériával)

2015. június 12. 18:25

A megyei I. osztályú bajnokság megnyerését követően június 12-én ünnepélyes keretek között kapták meg a címért járó kupát és az aranyérmeket a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgói, vezetői, edzői. A KHTK a 2014/15-ös szezonban végletekig kiélezett csatában szerezte meg az elsőséget a nagybaracskai Híd SC-t megelőzve. Az együttes zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot, amivel jogot szerzett az NBIII-as indulásra. A díjakat és elismeréseket a városháza dísztermében Balla László alpolgármester, dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint az Magyar Labdarúgó Szövetség Bács- Kiskun Megyei Igazgatósága részéről Szabó Mihály társadalmi elnök és Nyári Ferenc, a Fellebbviteli Bizottság elnöke adta át.

Részletek
Az út elején járunk

Az út elején járunk

2015. június 15. 09:00

Ambiciózus célokkal tekint a jövőbe a Mozdulj Félegyháza SE elnöke, a kiskunfélegyházi fallabda pálya vezetője, Jenován Tibor. Versenyeket 2014 szeptemberétől havi egy alkalommal valósítottak meg. Az elmúlt időszakban kialakult a fallabda szeretők bázisa, közülük a legelszántabbak 2015 őszétől országos egyéni- és csapatversenyben is elindulnak.

Részletek
Tanuljunk úszni!

Tanuljunk úszni!

2015. június 11. 13:00

A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervez úszásoktatást a városi strandon. Június 15-től kétheti turnusokba várják a fiatalokat. Jelentkezni 4-5 éves kortól lehet. Az oktatás a résztvevők számától függően augusztus 20-ig eltarthat. A tehetséges gyermekek a későbbiek során akár az egyesülethez is csatlakozhatnak.

Részletek
Kosárlabda táborba várják a diákokat

Kosárlabda táborba várják a diákokat

2015. június 11. 14:00

Nyári kosárlabda tábort rendeznek június 22- 26. között a 6-14 éves diákok részére a Constantinum Sportcentrumában. A gyerekekkel több csoportban, korosztályonként foglalkoznak az oktatók. A tábor célja a kosárlabdázás megszerettetése, a sportág alapjainak megismertetése.

Részletek
Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

2015. június 11. 09:35

A felnőtt csapat Magyar Kupa és NBI-es sikere után az Astra U17-es együttese is a csúcsra ért, megnyerte a korosztályos női futsal NBI-et. A döntőt Üllőn a városi sportcsarnokban rendezték meg május 31-én. Az Astra a négyes döntőben a Gyulai Amazonokat, a Veresegyházát és a Tolna- Mözst múlta felül.

Részletek
Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

2015. június 10. 17:20

Csapadékelvezető csatornával kiépített, gumiborítással ellátott, újjávarázsolt kosárlabdapályát adtak át június 10-én a Szent Benedek Iskola udvarán. Az eseményen Hardi Titusz bencés atya, az iskola főigazgatója áldotta meg és avatta fel a pályát. A felújítás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO pályázat keretében valósult meg. A beruházás, felújítás költsége összesen meghaladta a 23 millió forintot, amelyből a közvetlen támogatás összege 16 282 557 forint volt, a 30 %-os önerőt pedig az intézmény biztosította.

Részletek