Lakiteleken győztek a labdarúgók

Lakiteleken győztek a labdarúgók

2016. május 7. 18:00

Folytatták remeklésüket a megyei II. osztályú bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK II. focistái. Május 7-én, a 26. fordulóban Lakiteleken szerezték meg a három pontot. Az együttes visszavágott az őszi 3-1-es vereségért, a hazaiak hiába szerezték meg a vezetést a 33. percben, a 36. minutumban Borsi Sándor kiegyenlített (1-1). Ezt követően már csak egy találat született, a mindent eldöntő gólt Szabó Tamás érte el a 78. percben (2-1). A félegyháziak legutóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csupán a városi derbin veszítettek pontokat. A forma biztató a bajnoki hajrára nézve, a hátralévő négy mérkőzéséből a KHTK II. hármat hazai környezetben játszik.

Részletek
Megvan a dobogó

Megvan a dobogó

2016. május 7. 17:00

Két fordulóval a szezon vége előtt bebiztosították harmadik helyüket a Kiskunmajsai Mókusok, akik a megyei női 2/3-ad pályás bajnokság 16. fordulójában a negyedik helyezett Mórahalmot győzték le 5-2-re. Ezzel eldőlt, hogy az első háromban végeznek és az eredmények szerencsés alakulásával akár feljebb is kapaszkodhatnak. A mérkőzés jól alakult a Mókusok számára, a szünetben már 3-0-ra vezettek, a vendégek erejéből csupán a szépítésre futotta a hajrában (5-2). A csapatból Zsadányi Szilvia és Szabó Edina Éva duplázott, Dobák Szabina egyszer volt eredményes.

Részletek
Félegyházán játszottak a vízilabdázók

Félegyházán játszottak a vízilabdázók

2016. május 11. 09:00

A tavasz és a strandszezon beköszöntével első alkalommal játszott hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület. Május 7-én a Vidék Bajnokság gyerek II. korcsoportjának 4. fordulóját rendezték meg a kinti medencében. Segített a hazai pálya a jó eredmény elérésében, a veresegyházi Octopus Búvár - és Vízilabda Egyesületet izgalmas mérkőzésen múlták felül 13-12-re. A nagyváradi Dinamo Prosper Oradea ezúttal is kemény falatnak bizonyult, mindhárom pontot elvitte Félegyházáról. A "kék csoport" alapszakasza június 4-én Nyíregyházán zárul.

Részletek
4 hónap van még hátra a paralimpiáig

4 hónap van még hátra a paralimpiáig

2016. május 7. 11:40

Az első dél-amerikai paralimpia Rióban szeptember 7-én, tehát 4 hónap múlva kezdődik. A K&H, a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete összegyűjtötte a legérdekesebb számokat a nagy megmérettetésről.

Részletek
Kitörési lehetőséget ad a sport

Kitörési lehetőséget ad a sport

2016. május 8. 09:30

Két fiatal félegyházi tehetség ökölvívó pályafutását követi nyomon, támogatja a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Buza Flórián elnök gyakran meglátogatja a sportolók családját, biztatja, kitartásra buzdítja a fiatalokat. Ajtai József 19 évesen élete nagy lehetőségére készül, június 11-én New Yorkban - a Profibox Promotion versenyzőjeként - a korábbi kétszeres olimpiai bajnok Zou Shiming ellen lép ringbe a WBO légsúlyú Interkontinentális bajnoki címéért. A félegyháziak másik tehetsége Kontrecz Márk még csak 18 éves, de már az Erdei Zsolt vezette Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendéke. Amatőr pályafutása sikerekkel teli, junior Európa-bajnoki bronzérmesként esélye nyílt az olimpiai részvételre, amihez Oroszországban szerezheti meg a kvótát. Mindketten a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályában kezdték pályafutásukat. Ajtai József 2015-ben állt profinak, azóta 15 győzelem mellett kétszer szenvedett vereséget. Kontrecz Márk (64 kg.) az amatőrök között élete álmát, az olimpiai kijutást érheti el. Ezzel nagybátyja, Mizsei György nyomdokaiba léphet, aki utolsó félegyházi olimpikonként bronzérmet szerzett az 1992-es olimpián.

Részletek
Kosárderby a KÉSZ Arénában

Kosárderby a KÉSZ Arénában

2016. május 6. 10:30

Május 8-án, vasárnap Bács-Kiskun megye legjobb 2003-as és 2005-ös születésű fiú kosárlabdázói találkoznak és versenyeznek Kiskunfélegyházán a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A tornán a helyi Félegyházi Térségi Sportsikola két U13-as és öt U11-es korosztályú játékosa is szerepel a Megyei Válogatottban. A rendezvényen edzőtovábbképzőre is sor kerül. Horváth Imre, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapatának edzője "Passzbefutásos játék felépítése" címmel szakmai előadást tart.

Részletek
Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

Helyi játékosokra épít a teniszcsapat

2016. május 11. 11:00

Május 7-én vette kezdetét a férfi II. osztályú csapatbajnokság, amelynek "D" csoportjában a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub szerepel. A félegyházi együttest kizárólag helyi versenyzők alkotják (Bálint Dávid, Rekedt Zoltán, Horváth István, Dragon Károly, Dragon Dániel, Fricska Martin, Kurucsai Ronaldo, Horváth Ábel). A csapat magja fiatal tehetségekből áll, ennek ellenére nehéz szezonra van kilátás. Az első osztályban 8 csapat maradt, a másodosztályban 4 csoportban 6-6 együttes méri össze tudását. A félegyháziak tavaly még az OB I-ben játszhattak, idén a másodosztályban bizonyíthatnak.

Részletek
Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

Félegyházi aranyérem a kosárlabda válogatottban

2016. május 5. 17:30

Kelet-Magyarország U11-es fiú megyei válogatott kosárlabdázói mérték össze tudásukat az elmúlt hétvégén Szolnokon. A Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) Kosárlabda Szakosztályából két játékost delegálhattak Bács-Kiskun megye válogatottjába Huszka Boldizsár és Kovács Bálint személyében. Rajtuk kívül kecskeméti, bajai és kunszentmiklósi fiatalok alkották a csapatot. 

Részletek
 XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

XXI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

2016. május 4. 19:23

Szentesen, a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club szervezésében rendezték meg április 30-án és május elsején a XXI. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A verseny célja a felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok ápolása, elősegítése, versenyzési, felkészülési lehetőség biztosítása a szenior korú versenyzők számára.

Részletek
Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

Kaszón rendezték a Duatlon Országos Bajnokságot

2016. május 4. 16:30

Az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 6 versenyzője Kaszón, Somogyország zöld szívében vett részt Országos Duatlon versenyen. A látványosan pörgő, jó hangulatú versenyen több mint 600 résztvevő nevezett és teljesítette a korosztályoknak megfelelő távokat. A futamok sok izgalmas fordulatot hoztak, néha másodpercek, vagy a célfotó döntött. A versenyzők kiváló helytállással 2 számban dobogós helyezéseket szereztek.

Részletek