Kiállítás Méhes Lóránt munkáiból

Kiállítás Méhes Lóránt munkáiból

2014. augusztus 18. 12:03

Ma, augusztus 18-án,hétfőn 17 órakor Kozák Csaba művészeti író nyitja meg Méhes Lóránt Munkácsy-díjas festőművész kiállítását Kiskunfélegyházán, a művelődési központ dísztermében. Köszöntőt mond Dr. Fazekas Tamás egyetemi tanár. Közreműködik Vető János, a közösen festett képek alkotója.

Részletek
Az egyik legrégebbi magyar ünnepnapra készülünk

Az egyik legrégebbi magyar ünnepnapra készülünk

2014. augusztus 18. 10:05

Augusztus 20. az egyik legrégibb magyar ünnepnap: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején I. István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, ekkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot. Élete végén a beteg király azon a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, s 1038-ban ő maga is azon a napon halt meg.

Részletek
Több százan tomboltak az Alma Együttes koncertjén

Több százan tomboltak az Alma Együttes koncertjén

2014. augusztus 16. 15:17

Kiváló hangulatban telt augusztus 15-én a kiskunfélegyházi Oldalkocsis és Motoros találkozó első napja. A nap kétségkívül legnagyobb attrakciója az Alma Együttes fellépése volt, amelyre a várakozásoknak megfelelően elözönlötték a parkerdőt a kisgyermekes családok.

Részletek
Összetalálkozott a népköltészet és a népzene

Összetalálkozott a népköltészet és a népzene

2014. augusztus 17. 09:00

A Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Köre újra megrendezte az Írótábort Ágasegyházán, melynek fő témája a népköltészet. A résztvevő írók és költők jó hangulatban, az Alföld gyönyörű vidékén, a Lehoczky tanyán elvonulva éltek közös szenvedélyüknek, az irodalomnak.

Részletek
Új sorozat: Amire büszkék vagyunk

Új sorozat: Amire büszkék vagyunk

2014. augusztus 10. 09:00

- Sokszor tapasztalom, amikor helyi értékekről esik szó, hogy az emberek valami kiemelkedőt keresnek, miközben teljesen természetesnek tekintik a szűkebb környezetünkben, mindennapjainkban megszokottá vált dolgokat. Holott a cél éppen az, hogy minél többen felismerjük: olyan értékek vesznek körül bennünket, amelyek méltók a figyelemre, megőrzésre - mondta Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója a Félegyházi Közlöny egy korábbi cikkében.

Részletek
Másfél száz esztendő félegyházi imái

Másfél száz esztendő félegyházi imái

2014. augusztus 4. 17:32

Szász András író, újságíró „Égbe szálló fohászok” című kiadványa a közelmúltban került ki a nyomdából. Az elmúlt másfél száz esztendő legnépszerűbb kiskunfélegyházi imáit, egyházi énekeit csokorba gyűjtő kötetet augusztus 3-án a fél 11-es szentmisét követően mutatták be Kiskunfélegyházán az Ótemplomban. Bevezetőt és köszöntőt mondott Talapka István főplébános. A könyvet, amelynek egy példánya a Vatikáni Rádió közreműködésével a Szentatyához is eljutott, dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldotta meg.

Részletek
Kulturális fesztivál a zenén is túl

Kulturális fesztivál a zenén is túl

2014. augusztus 4. 18:21

A Tőserdei rock fesztiválok megrendezése hosszú évekre nyúlik vissza. Ennek hagyományát az elmúlt három év során Ónodi Árpád élesztette újjá. A nem is olyan régen véget ért III. Tősfeszt /korábbi Tősrock Fesztivál/ ezúttal sem okozott csalódást. A szervezők megfontolásból idén három nap helyett csak két napra redukálták a fesztivál hosszúságát. A pénteki és a szombati napot neves előadók mellett még feltörekvő, vagy kevésbé ismert zenekarok tették még színesebbé.

Részletek
Sziget - 2014

Sziget - 2014

2014. július 27. 13:00

A hazai gárda az amerikai Blink 182 zenekar előtt, augusztus 11-én játszik a Pop-Rock nagyszínpadon - közölték a szervezők az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint immár megvan a Sziget Fesztivál Pop-Rock nagyszínpadának összes fellépője.

Részletek
Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

2014. július 26. 14:06

A hangulatra és a jó időre ezúttal sem lehetett panasz a III. Tősfeszt július 25-ei első napján. A fesztivált a Plain-Rock Egyesület szervezésében idén is a Tősfürdő területén tartják meg, így akinek a zenehallgatás mellett a csobbanáshoz is kedve van, az mindkettőt megteheti.

Részletek