Szavazzunk a "Príma" mazsorettekre!

Szavazzunk a "Príma" mazsorettekre!

2016. november 1. 17:30

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület is jelöltje a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Bács-Kiskun Megyei Prima Díjnak. Az elismerés rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el.

Részletek
Bemutatták Szász András Félbemaradt mondat című regényét

Bemutatták Szász András Félbemaradt mondat című regényét

2016. október 17. 11:30

Október 13-án, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban mutatták be Szász András Félbemaradt mondat című regényét. Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük kiemelten Csányi József polgármestert, a képviselőtestület megjelent tagjait, Kapus Béla díszpolgárt, valamint a megjelent városi intézményvezetőket. Az igazgatónő röviden ismertette Szász András életútját, köteteit, elismerésit, majd őt követően a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei teremtettek meghitt hangulatot az estéhez. 

Részletek
Móra László - válogatott írások

Móra László - válogatott írások

2016. október 16. 16:30

2014. december 29-én Móra László halálának évfordulóján, Óbudán emléktáblát helyeztek el annak az iskolának a falán, amelyet Móra László alapított. Ezen az ünnepségen vett részt Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke is. Itt találkozott Budapest III. kerületének polgármesterével, Bús Balázzsal, aki akkor egy újabb kiadvány szerkesztésére kérte fel Kapus Bélánét.

Részletek
Kárpát-medencei Kinizsi-szövetség alakul

Kárpát-medencei Kinizsi-szövetség alakul

2016. október 13. 08:15

Nagyvázsony község kezdeményezésére Kárpát-medencei Kinizsi-szövetséget hoznak létre a Kinizsi Pál életének fontos helyszíneihez közel eső magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki települések - tájékoztatta az MTI-t Nagyvázsony önkormányzata.

Részletek
Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle

Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle

2016. október 12. 10:00

Megkezdődött kedden a Lakiteleki Filmszemle, amelyre krónika, korkép, művelődés, portré, fikciós műsorok és 1956 emlékezete kategóriákban lehetett nevezni - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Részletek
Hittanos Olimpia 2016

Hittanos Olimpia 2016

2016. október 11. 15:30

A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium adott ismét otthont az idei Hittanos Olimpia egyházmegyei döntőjének október 8-án. A megmérettetésre mintegy 250 sportolni szerető hittanos fiatal érkezett a Kalocsa – Kecskeméti Főegyházmegye egész területéről. A nap lebonyolításában a rendezvénynek otthont adó iskolán kívül köszönetet mondanak a szervezők azoknak a lelkes önkéntes fiataloknak, akik a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű rendezvény lebonyolításában segédkeztek.

Részletek
Japánul tanulni jó!

Japánul tanulni jó!

2016. október 12. 08:15

A kecskeméti Katona József Gimnáziumban november 5-én, szombaton 9 órára várják mindazokat, akik a japán nyelv iránt érdeklődnek és részt kívánnak venni egy tanévnyi kurzuson. A kezdő alap első időszaka december 17-éig tart. A hét alkalom díja összesen: 3.500,- Ft/fő. A jelentkezéseket október 30-áig várják a [email protected] e-mail címre; ugyanezen állnak rendelkezésre minden érdeklődőnek további felvilágosítás céljából. Támogató: Japán Alapítvány (Budapest), együttműködő: Kecskemét-Aomori Baráti Kör.

Részletek
Október 15-én Kiskunfélegyházán az Édes Anna musical

Október 15-én Kiskunfélegyházán az Édes Anna musical

2016. október 10. 15:30

Három hete indult el országos turnéjára Magyarország legújabb és egyben legizgalmasabb új musical nagyprodukciója, az Édes Anna. A két órás, zenés-táncos szuperprodukció 40 közreműködővel, korhű jelmezekben és díszletekben, de a legmodernebb zenei és látványelemekkel került színre, Tóth Ádám rendező, Horváth Zsolt Hozsó zeneszerző és Sallak Petra koreográfus munkája nyomán.

Részletek
Egészségnap a könyvtárban

Egészségnap a könyvtárban

2016. október 10. 11:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében nem csak a léleknek, de a testnek is kedvező programokkal várta olvasóit. Az Oltalom Alapítvány által szervezett, ingyenes egészségnapi rendezvényre október 9-én került sor a könyvtárban. Ezen a napon rendkívüli nyitvatartással és kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várták a látogatókat.

Részletek