Tanulni sohasem késő

Tanulni sohasem késő

2016. szeptember 23. 17:30

Újra kezdetét vette a számítógép-felhasználói képzés kezdő és haladó szinten szeptemberben a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Olyan felnőttek és nyugdíjasok jelentkezését várták, akik meg szeretnék ismerni a számítógép és internet használatának alapjait.

Részletek
Nem mindegy, hogy mit eszik a gyermek és az anyuka

Nem mindegy, hogy mit eszik a gyermek és az anyuka

2016. október 6. 16:30

Nemrégiben újra a bio-táplálkozásé, a bio-élelmiszereké és az egészséges életmódé volt a főszerep a Gyermekbirodalomban. A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama Klubjának, a Betűbölcsinek ezúttal Halasiné Papp Anett, a „biomami” volt a vendége. Az alábbiakban az ő tanácsait osztjuk meg olvasóinkkal.

Részletek
Móra mesefesztivál

Móra mesefesztivál

2016. október 4. 08:30

Az újraalakítása óta eltelt nem egészen másfél évben a Móra Ferenc Társaság számos rendezvénnyel volt jelen Kiskunfélegyháza kulturális közéletében, egy nagy múltú szellemi örökséget gondozva a XXI. század igényeinek megfelelően. Az induláskor megfogalmazott célok egyik legfontosabb eleme a fiatal nemzedékek megszólítása, a gyerekek kultúrájának alakítása és támogatása volt. Ennek a szellemiségnek a jegyében készül most a társaság eddigi legnagyobb rendezvénysorozatára, az október 3-a és 8-a között tartandó Móra-mesefesztiválra.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. szeptember 19. 17:30

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. 

Részletek
Titkok a levéltárból - Egy meg nem valósult lányiskola terve

Titkok a levéltárból - Egy meg nem valósult lányiskola terve

2016. szeptember 18. 11:30

A 20. század közepéig általános gyakorlatként hazánkban is szétválasztották a serdülő ifjúság oktatását nemek szerint lány- és fiúiskolára. Kiskunfélegyházán a lányoktatás ügyét a 18-19. században sokáig nagyon mostohán kezelték, a lányok tanításának kérdését hosszú ideig a fiúoktatás érdekviszonyainak rendelték alá.

Részletek
„Isten, hazánkért térdelünk elődbe…”

„Isten, hazánkért térdelünk elődbe…”

2016. szeptember 16. 09:30

A Szakrális Művészetek Hete keretében nyílik meg az egy hónapig tartó kiállítás a Szuent István Templomba. A kiállítást ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének vezetője nyitja meg 20 óra 30 perckor. A tárlatot válogatta és rendezte: ifj. Gyergyádesz László és Osztényi Éva Gizella művészettörténészek.

Részletek
Falu Tamás szavalóverseny

Falu Tamás szavalóverseny

2016. szeptember 15. 15:30

Falu Tamás szavalóversenyt hirdet diákoknak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a költő születésének 135. évfordulója alkalmából. A versenyre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói valamint középiskolás diákok jelentkezhetnek.

Részletek
Kihalófélben lévő mesterség Korondon

Kihalófélben lévő mesterség Korondon

2016. szeptember 18. 13:30

Ugyanazokkal a szerszámokkal dolgozza meg a taplót Fábián Zoltán Korondon, mint elődei 200 évvel ezelőtt: fejszét, sarlót, kalapácsot, zsákot használ, a felesége, Erzsébet pedig a nyomtatót, ollót, vasalót.

Részletek