Kézműves sört Félegyházáról!

Kézműves sört Félegyházáról!

2016. augusztus 7. 16:00

A jó sörhöz nem kell más, mint maláta, komló, élesztő és víz – tudom meg Tóth Miklóstól, a Bader Sörfőzde tulajdonosától, a Félegyházi Kézműves Sörfesztivál szakmai vezetőjétől, a sörfőzés kulisszatitkai után kutatva.

Részletek
Elhunyt Pethő Zsolt

Elhunyt Pethő Zsolt

2016. július 10. 15:45

Gyászol a magyar komolyzenei világ. Hetvenkilenc éves korában elhunyt vasárnap Pethő Zsolt, Balázs Béla-díjas zeneszerző - közölte a család az MTI-vel.

Részletek
Elhunyt Kohut Magda

Elhunyt Kohut Magda

2016. július 8. 17:15

Életének 87. évében elhunyt Kohut Magda kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja - közölte a művész hozzátartozója az MTI-vel. Kohut Magdát a kecskeméti kórházban érte a halál.

Részletek
Arany minősítéssel tértek haza

Arany minősítéssel tértek haza

2016. július 6. 17:30

Június 24-e és 26-a között rendezték meg Harkányban a VI. Országos Nyugdíjas Ki mit tud döntőjét, amelyen a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar Seres Dániel vezetésével képviselte Kiskunfélegyháza és a kistérség nyugdíjasait. Műsorukban a Tarjányi Ágoston-gyűjtötte Félegyháza és környéki, valamint galgamenti népdalok szerepeltek. A siker ezúttal sem maradt el a zsűri a produkciókat arany fokozattal díjazta.

Részletek
Vitéz Lászlóval csapja fejbe az ördögöt

Vitéz Lászlóval csapja fejbe az ördögöt

2016. július 10. 11:30

A TV Maci drótbáb, ezért nem lehet a kezünkre húzni - magyarázta a tízéves Vilmos, miközben bábgyűjteményét rendeztük. A kisfiú kijelentette, hogy bábművész lesz, ezért fordult lapunkhoz: kedvence, Vitéz László figuráját szerette volna látni - palacsintasütővel vagy nélküle.

Részletek
Zenei kalandozások a könyvtárban

Zenei kalandozások a könyvtárban

2016. július 3. 17:30

Különleges zenei kalandozásra került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában. A Hattyúházi Folk Esték című sorozat keretében Csák László, Virág Tibor és Zsirmik István közreműködésével egzotikus népi hangszereket ismerhetett meg a közönség. A kialakított színpad zsúfolásig megtelt különböző, némelyek számára ismert vagy éppen sosem látott zenei eszközökkel.

Részletek
Borsihalom a művészetisek fellegvárává válik

Borsihalom a művészetisek fellegvárává válik

2016. június 28. 07:30

Kedves műsorral zárták Borsihalmon első táborukat az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei június 25-én. A zongoristák, vonósok és drámatagozatosok közös énekléssel, kamarazenéléssel lepték meg szüleiket, testvéreiket. Valamennyi bemutatott produkciót a tábor ideje alatt tanulták és gyakorolták. A bentlakásos tábor ugyanis a játékos vetélkedők, az esti tábortüzek mellett komoly szakmai munkát is jelentett.  A Borsihalmi Művésztábort augusztus elsejétől a fúvós és zongora tanszakos tanulók veszik birtokba, őket váltják a vonósok, és a fotó-videó tanszakosok.

Részletek
Tűzzománc alkotások a Hattyúházban

Tűzzománc alkotások a Hattyúházban

2016. június 27. 07:30

Barkos Bea képzőművésznek nyílt kiállítása június 24-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tűzzománc-tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatta be a közönségnek.

Részletek
Sokan éjszakáztak a múzeumban

Sokan éjszakáztak a múzeumban

2016. június 27. 13:30

Június utolsó hétvégéjén hagyományosan, immár 8. alkalommal rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. A Kiskun Múzeum, valamint a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének közös összefogásával ezúttal is sokszínű kulturális program várta a félegyháziakat.

Részletek