Egy csupa tűz, érzékeny festőművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

Egy csupa tűz, érzékeny festőművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

2016. augusztus 21. 14:00

Rajongással fogadták Éva Farkas-Fischhóf festőművészt augusztus 20-án, kiállítás megnyitóján egykori osztálytársai, barátai, szomszédjai és ismerősei. A Kiskunfélegyházáról elszármazott, és ma Izraelben élő művésznőt Csányi József polgármester virágcsokorral és apró ajándékkal (két magyar dal kottájával) üdvözölte. Alkotói munkásságát Rosta Ferenc alpolgármester méltatta és ajánlotta a művészetet kedvelők figyelmébe. A megnyitót ének- és gitárjátékával Varga Katalin tette még hangulatosabbá. A tárlat szeptember 30-áig látogatható a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Élesen látható fotókiállítás

Élesen látható fotókiállítás

2016. augusztus 20. 17:00

Augusztus 19-én, pénteken nyitották meg ünnepélyes keretek között a Wesel Hugo Fotókör és a Lodzi Fotóművészek Társaságának „Élesen” című közös fotókiállítását a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiskunfélegyházi, a szentesi és a Lengyelországból érkezett lodzi fotógráfusok közös tárlatának megnyitóján Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és beszédében méltatta a hosszú évek óta fennálló lengyel-magyar művészeti barátságot.

Részletek
Mesterségek és Művészetek

Mesterségek és Művészetek

2016. augusztus 19. 17:00

A Kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület idén is megrendezte a Mesterségek és Művészetek című kiállítását. Ebben az évben babakiállítással, szőttesekkel, kézimunkákkal, képeslapgyűjteménnyel, esküvői ruhákkal, és sok-sok meglepetéssel várták az érdeklődőket.

Részletek
Szent László-év lesz jövőre

Szent László-év lesz jövőre

2016. augusztus 20. 08:15

Január elsején kezdetét veszi a 2017 végéig tartó Szent László-év - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád János elmondta: az idei Szent Márton- és Márton Áron-emlékév sikerén felbuzdulva, a Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdették meg az emlékévet a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Részletek
Szent István napjára

Szent István napjára

2016. augusztus 20. 08:00

Szent István napja ünnep hazánk, népünk és a kereszténység számára. Mégis, egész nemzedékek előtt maradt homályban első királyunk művének jelentősége. Ezért sokaknak már távolinak tűnik alakja és üzenetének időszerűsége. Fontos feladatunk, hogy segítsük a hívő és nem hívő embereket abban, hogy lelkükbe befogadják Szent István művét és közösen figyeljenek üzenetére, amely minden kornak szól, s ezért ma is időszerű.

Részletek
Az Országházban kezdődött a Kurultaj

Az Országházban kezdődött a Kurultaj

2016. augusztus 12. 19:10

Csütörtökön a Parlamentben vette kezdetét a Kurultaj elnevezésű hagyományőrző fesztivál. A rendezvény megnyitó ünnepségére Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hun és türk tudatú nemzetek képviselőit hívta meg a Parlamentbe.

Részletek
Emlékezz Európa!

Emlékezz Európa!

2016. augusztus 11. 19:00

Augusztus 12-én, pénteken, Lakiteleken a Népfőiskolán, az Emlékezz Európa Nemzetközi Ifjúsági tábor keretében 14 órakor Edvin Snore: Soviet Story című filmjét mutatja be a diákoknak, amely a korábbi történelmi előzményeket mutatja be. Ezt követően Pongrátz Ernővel és fiával Pongrátz Miklóssal folytathatnak kötetlen beszélgetést a fiatalok, melynek célja bemutatni egy család életén keresztül az '56-os forradalmat és annak következményeit.

Részletek
Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

2016. augusztus 9. 17:00

Hatvanhárom éves korában meghalt Csörögi István szinkronrendező, fordító, dramaturg - adta hírül a Facebookon Bogdányi Titanilla színésznő, akivel több alkalommal dolgozott együtt. A halál oka egyelőre nem ismert.

Részletek
Két hétig kódolatlanul mozizhat

Két hétig kódolatlanul mozizhat

2016. augusztus 8. 10:15

A TV2-csoport és az Antenna Hungária Zrt. megállapodásának köszönhetően augusztus 8-a és 22-e között a MinDig TV előfizetői a 15. programhelyen kódolatlanul nézhetik a Mozi+-t.

Részletek