Képzőművészeti pályázat diákoknak

Képzőművészeti pályázat diákoknak

2016. szeptember 7. 13:30

Képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére Bács-Kiskun 56/60 címmel az alábbi témában: 1956 emlékezete.

Részletek
A család, mint az emberi élet boldogságának forrása

A család, mint az emberi élet boldogságának forrása

2016. április 27. 09:30

Bagdy Emőke ismét gondolkodásra késztette a félegyházi közönséget. A népszerű előadó, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus asszony a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ meghívására érkezett a városba, és most is a klasszikus keresztény értékeket hozta magával. Az előadás fő témája a család volt. Az a társadalmi egység, amely – mint az előadó fogalmazott – életünk legnagyobb erőforrása, ami értelmet ad létünknek és spirituális távlatokat nyit előttünk. Mert aki gyermeket nemz, vagy szül, az génjeiben már halhatatlan.

Részletek
Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

2016. április 25. 15:30

​​​​​​​Ünnepi kórushangversenyt tartottak április 23-án a Művelődési Központban Bárdos Lajos halálának 30. évfordulója évében megrendezett zenei hetek keretében. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében megtartott hangverseny méltó állomása volt a zeneszerző tiszteletére megrendezett programsorozatnak.

Részletek
Esszéíró pályázat diákoknak

Esszéíró pályázat diákoknak

2016. április 25. 07:30

Diákok számára hirdetett esszéíró pályázatot a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére. A pályázat címe: Bács-Kiskun 56/60. Jelentkezni az alábbi témákban lehet.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2016. április 24. 09:30

Fekete János pedagógus, helytörténész 1924. április 3-án született Kiskunfélegyházán egy Jászfényszaruból betelepült redemptus család hetedik generációjának gyermekeként. Tanulmányait a Fehériskolában kezdte, majd a Kiskunfélegyházi Tanítóképzőben folytatta, ahol életre szóló szellemi útravalót kapott dr. Takács Béla tanárától a néprajzkutatás területén, és dr. Mezősi Károly igazgatótól a történettudomány területén. A szellemi munka mellett rendszeresen zenélt, orgonált. Tulit Péter szakmai vezetésével tornázott, aki érdeklődését a sport felé irányította. 1950-ben testneveléstanári és versenybírói szakképesítést szerzett.

Részletek
Deák Ferencre emlékeztek a könyvtárban

Deák Ferencre emlékeztek a könyvtárban

2016. április 23. 07:30

140 éve hunyt el a „haza bölcse” címmel tartott előadást Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az előadás keretében Deák Ferencről, magyar politikusról, jogászról, táblabíróról, államférfiról, országgyűlési képviselőről és az első felelős magyar kormány igazságügy-miniszteréről emlékeztek meg.

Részletek
Újvilág Passió, ötödszörre

Újvilág Passió, ötödszörre

2016. április 21. 11:40

Ötödik alkalommal mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét a Mária kápolnánál a kecskeméti Katona József Színház társulata június 10-én, 11-én és 12-én.

Részletek
Mindent a szemnek!

Mindent a szemnek!

2016. április 20. 15:30

„De jó téged újra látni”, „viszontlátásra”, „majd meglátjuk”  – ezek mind olyan kifejezések, amelyek kimondásakor fel sem tűnik nekünk, mennyire fontos a látás. De gondoljunk csak bele, mi lenne akkor, ha nem látnánk?

Részletek
Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. április 19. 11:30

Aki a virágokat, növényeket szereti és ápolja, Földünk védelméhez is hozzájárul. 1970-től április 22-én minden évben világszerte megünneplik a Föld napját, Kiskunfélegyházán ebben az időszakban tavaszi virágünnepet tartanak. Ilyenkor kezdődnek el a kiskerti munkák is, így most a Földdel, virágokkal és kiskertekkel kapcsolatos könyveket ajánlunk olvasóinknak.

Részletek