Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. május 1. 11:30

Idén június 9-e és 13-a között tartják a 87. Ünnepi Könyvhetet. Magyarországon Supka Géza javaslatára 1927 óta rendeznek minden évben könyves ünnepet. Ezen a héten az irodalom képviselői, írók, költők, kiadók különleges alkalmakkal népszerűsítik a könyveket és az olvasás örömét. A színes kulturális programok mellett író-olvasó találkozók, dedikálások várják az érdeklődőket.

Részletek
Két szerelmes fiatal története a világégés éveiben

Két szerelmes fiatal története a világégés éveiben

2016. április 29. 17:40

Csütörtökön délután a Hattyúház rendezvénytermében egyfajta időutazáson vehettek részt azok, akik Szűts Tamás előadására jöttek. A könyvtár vendége az első világháború eseményeit idézte meg úgy, hogy nagyapja történeteit osztotta meg a közönséggel. A szenvedés, a harc, a háború közepette is szövődtek nagy szerelmek, sőt életre szóló kapcsolatok, házasságok, és gyermekek születtek.

Részletek
Restaurálják a Feszty-körképet

Restaurálják a Feszty-körképet

2016. április 30. 08:15

21 évvel ezelőtt adták át az újjászületett Feszty-körképet a látogatóknak. A Feszty Árpád festette, „A magyarok bejövetele” c. monumentális festményt 1995 után újra restaurátorok szépítik.

Részletek
Szavalásban jók vagyunk!

Szavalásban jók vagyunk!

2016. április 27. 11:30

Retkes Hanna képviselte Kiskunfélegyházát az áprilisban megrendezett Weöres Sándor megyei szavalóversenyen. Nem véletlen, hogy a megmérettetést a verseny névadójáról elnevezett intézményben, a Kiskunhalasi Weöres Sándor Általános Iskolában tartották.

Részletek
Első lépés a siker útján

Első lépés a siker útján

2016. április 27. 07:30

Április 22-én rendezték meg Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban a XXV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót. Ezen a napon Bács-Kiskun Megye Gyermekszínjátszó csoportjai mutatkoztak be, mintegy 14 csapat részvételével.

Részletek
Képzőművészeti pályázat diákoknak

Képzőművészeti pályázat diákoknak

2016. szeptember 7. 13:30

Képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére Bács-Kiskun 56/60 címmel az alábbi témában: 1956 emlékezete.

Részletek
A család, mint az emberi élet boldogságának forrása

A család, mint az emberi élet boldogságának forrása

2016. április 27. 09:30

Bagdy Emőke ismét gondolkodásra késztette a félegyházi közönséget. A népszerű előadó, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus asszony a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ meghívására érkezett a városba, és most is a klasszikus keresztény értékeket hozta magával. Az előadás fő témája a család volt. Az a társadalmi egység, amely – mint az előadó fogalmazott – életünk legnagyobb erőforrása, ami értelmet ad létünknek és spirituális távlatokat nyit előttünk. Mert aki gyermeket nemz, vagy szül, az génjeiben már halhatatlan.

Részletek
Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

Bárdos Lajosra emlékeztek - videóval

2016. április 25. 15:30

​​​​​​​Ünnepi kórushangversenyt tartottak április 23-án a Művelődési Központban Bárdos Lajos halálának 30. évfordulója évében megrendezett zenei hetek keretében. A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében megtartott hangverseny méltó állomása volt a zeneszerző tiszteletére megrendezett programsorozatnak.

Részletek
Esszéíró pályázat diákoknak

Esszéíró pályázat diákoknak

2016. április 25. 07:30

Diákok számára hirdetett esszéíró pályázatot a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára és a Kecskeméti Katona József Múzeum az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére. A pályázat címe: Bács-Kiskun 56/60. Jelentkezni az alábbi témákban lehet.

Részletek