Kétszáz program a reformáció emlékévében

Kétszáz program a reformáció emlékévében

2016. március 3. 11:45

Az idén több mint kétszáz egyházi, kulturális és tudományos program várható a reformáció emlékéve keretében - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az emlékévet megnyitó ünnepségen, Budapesten.

Részletek
Oscar-díjas a Saul fia

Oscar-díjas a Saul fia

2016. február 29. 10:30

Harmincnégy év után nyert ismét magyar film a 88. Oscar-díjátadó gálán: a Nemes Jeles László rendezésében készült Saul fia a legjobb idegen nyelvű alkotások között. A Spotlight - Egy nyomozás részletei kapta a legjobb filmnek járó elismerést, a legtöbb Oscart pedig a Mad Max – A harag útja című film gyűjtötte be.

Részletek
35 éve hunyt el Fazekas Ágnes Blandina iskolanővér

35 éve hunyt el Fazekas Ágnes Blandina iskolanővér

2016. március 29. 07:30

Fazekas Ágnes Mária Blandina nővér volt a Constantinum egyik legismertebb, legjelentősebb tanáregyénisége. A tanügyigazgatás területén országosan elismert szaktekintély volt, érdemei nemcsak a társulat, hanem a város jó hírnevét is öregbítették. Elhivatottsága, határozottsága szervezőkészsége és diplomáciai érzéke, kiegészülve a lokálpatriotizmussal, a szűkebb hazájáért, Félegyházáért érzett felelősséggel, hozzásegítették ahhoz, hogy nagyot alkosson: a Constantinumot felvirágoztassa és a helyi lányoktatást magas szintre emelje.

Részletek
Holt-Tiszai tekercsek

Holt-Tiszai tekercsek

2016. február 29. 07:30

Csák László, csongrádi képzőművész Holt-tiszai tekercsek című kiállításának megnyitójára került sor a városi könyvtárban, február 25-én. A rendezvényen Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Kecskés Lászlónak, nyugalmazott könyvtárosnak, aki a Csongrád város Képzőművészetéért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke.

Részletek
Kiskunfélegyháza a dobogósok között

Kiskunfélegyháza a dobogósok között

2016. február 28. 13:30

Meseországgá változott nemrégiben a Kecskeméti Katona József Könyvtár ahol Kiskunfélegyházát két derék legény képviselte. Meseországba immár 24. alkalommal hívták meg a gyerekeket, hogy ki-ki elmondja a saját kedvenc meséjét, és elnyerje a zsűri, vagyis Meseország Királya (dr. Kriston Vízi József), Királynője (Ramháb Mária) és a Bölcsek Bölcse (dr. Kríza Ildikó néprajzkutató) tetszését.

Részletek
Mitikus utazás a Yenisei zenekarral

Mitikus utazás a Yenisei zenekarral

2016. február 27. 09:30

A városi könyvtár újabb különleges hangzású zenekarral várta az érdeklődőket a Hattyúházi Folk Esték című sorozatának következő előadására. A népzene, kicsit másként kifejezés egyik igazi képviselője, a Yenisei zenekar invitálta egy mitikus utazásra a kiskunfélegyházi közönséget.

Részletek
Felolvasómaraton a könyvtárban

Felolvasómaraton a könyvtárban

2016. február 26. 16:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban ma veszi kezdetét a 15 órás felolvasás, amelyet nem csak Kiskunfélegyházán, hanem országszerte minden évben megrendeznek. Városunk hetedik alkalommal csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, melyen Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők művei által idézik meg a magyar irodalom hagyatékát.

Részletek
Meghalt Psota Irén

Meghalt Psota Irén

2016. február 25. 16:15

Életének 87. évében február 25-én, csütörtökön elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész - közölte a Madách Színház az MTI-vel.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2016. február 25. 15:30

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek