Jász-Kun Emléknap a múzeumban

Jász-Kun Emléknap a múzeumban

2016. május 12. 09:30

A Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete szeretettel hív minden érdeklődőt május 18-án, szerdán, 10 órára a múzeum épületében megrendezendő Jász-Kun Emléknap rendezvényre. Köszöntőt mond Csányi József polgármester.

Részletek
„Képzőművészet alapfokon”

„Képzőművészet alapfokon”

2016. május 15. 18:30

Az Alapfokú Művészeti Iskola képzőművész tanszakos tanulói ezt a címet választották összegző kiállításuknak. A Móra Ferenc Művelődési Központban május végéig látható tárlaton a látogatók meggyőződhetnek arról, hogy a grafika, kerámia, fotó és videó iránt érdeklődő növendékek már túl is léptek az alapfokon. Alkotásaik megtekintése ugyanis élményt jelenthet mindenki számára.

Részletek
50 éves a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

50 éves a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

2016. május 10. 14:40

Ötvenéves fennállásának jubileumi koncertjén Kobajasi Kenicsiró vezényelte hétfő este a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart. A Hírös Agórában természetesen telt ház várta az évtizedek alatt kivételes presztízsre szert tett városi együttest.

Részletek
Pünkösdi villámcsődület

Pünkösdi villámcsődület

2016. május 15. 08:20

A család nemzetközi napja alkalmából a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely szeretettel vár mindenkit május 16-án, pünkösdhétfőn 15 óra 30 perctől Kecskemét főterére (a városháza elé) egy pünkösdi villámcsődületre. 

Részletek
Magyar könyvtáros Kanadában

Magyar könyvtáros Kanadában

2016. május 8. 11:30

Május 5-én Szabó Gilinger Eszter vetített képes előadásán vehettek részt a Hattyúházba látogatók. A Szegedi Tudományegyetem könyvtárosa kanadai élményeiről számolt be.

Részletek
Kiskőrösön mutatkoztak be képzőművészeink

Kiskőrösön mutatkoztak be képzőművészeink

2016. május 6. 13:30

Május 4-én, Kiskőrösön nyílt meg a Holló László Képzőművészkör kiállítása. Grafikusaink, festőink és keramikusaink a Kőrös-Körül Művészetért Egyesület nemrégiben Félegyházán tett látogatását viszonozták barátsággal.

Részletek
A születés csodájának megélése

A születés csodájának megélése

2016. május 4. 11:30

Egy gyermek születése egy család számára különleges dolog. Felér egy csodával. Erről a különleges folyamatról és magáról a világra jövetelről hazánkban 2003 óta A születés hete programsorozat keretében emlékeznek meg. A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat 2009 óta csatlakozott ehhez a rendezvénysorozathoz.

Részletek
Egy gyűszűnyi szeretet

Egy gyűszűnyi szeretet

2016. május 1. 17:30

Régen az emberek kizárólag kézzel varrtak. Erre a célra varrótűt és gyűszűt használtak. A varrótű őse az ár volt, amellyel az ős-kőkorban először a bőrt kilyukasztották, és ezeken a lyukakon húzták át az inakat vagy bőrszalagokat. Mindaddig, amíg a tűt nem kapcsolták össze a cérnával, a varrás igen nehéz munka volt. Azonban hamarosan rájöttek, hogy milyen előnyös, ha a cérnát magára a tűre erősítik. Először csontból, később rézből, bronzból majd vasból is készítettek varrótűt.

Részletek