Mesetábor a Gyermekbirodalomban

Mesetábor a Gyermekbirodalomban

2016. június 24. 17:30

Minden gyerek szereti a mesét, kortól és nemtől függetlenül. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma idén is lehetőséget biztosított arra, hogy a meseszerető gyerekek a mesék világában tölthessenek néhány napot.

Részletek
Erdélyben jártak

Erdélyben jártak

2016. június 24. 15:30

A Határtalanul program keretében Erdélyben jártak a Batthyány Lajos Általános Iskola hetedikes tanulói. Az ott szerzett élményeiket egy kiállítás keretében osztották meg iskolatársaikkal a tanév utolsó hetében.

Részletek
A zenét ünnepelték a könyvtárban

A zenét ünnepelték a könyvtárban

2016. június 22. 17:30

A Zene Ünnepén a Palestrina kamarakórus előadását tekinthették meg az érdeklődők június 21-én a könyvtárban a Hattyúkerti Zenés Esték című sorozat keretében, amikor Szatmári Imre karnagy vezetésével a Palestrina kamarakórus szórakoztatta a közönséget.

Részletek
Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

2016. július 20. 07:30

A Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány pályázatot hirdet kulturális civil szervezetek és magánszemélyek részére. A pályázat célja: művészeti tevékenységek, kulturális rendezvények, kulturális kiadványok támogatása.

Részletek
OlvasLak a Móra téren

OlvasLak a Móra téren

2016. június 18. 07:30

Újabb könyves szekrényt avatott a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A városban ez a negyedik OlvasLak, amelyet ez alkalommal a Móra téren állítottak fel. A kezdeményezők azért választották ezt a forgalmas, de mégis alkalmas helyet, mert mindenkit buzdítani szeretnének az olvasásra. A könyves szekrényt Móra Ferenc szobra mellett, a padok közelében helyezték el. Bárki kivehet a ház alakú könyvespolcból egy-egy kiadványt, elolvashatja, haza is viheti, és persze más könyvet is hozhat cserébe.

Részletek
Zenés est a könyvtárban

Zenés est a könyvtárban

2016. június 17. 15:30

Mitől lehet szebb egy szép nyári délután? Talán a zenehallgatás örömétől. Sokan mondják, hogy a dallamok szárnyán a boldogság felé szállhatunk. Ezt a szárnyalást most a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában is megtapasztalhatták azok, akiket június 16-án, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenéje csalogatott be az intézménybe.

Részletek
Olvass az OlvasLakból!

Olvass az OlvasLakból!

2016. június 15. 09:30

​​​​​​​Június 17-én, pénteken 10 órakor avatják fel Kiskunfélegyházán, a Móra téren az újabb Olvaslak-ot, könyves szekrényt. Avató beszédet mond Balla László alpolgármester, közreműködnek a Szegedi úti óvoda óvodásai. Támogatók: Kiskunfélegyháza Önkormányzata, Kossuth Lajos Középiskola és Juhász Mihály vállalkozó.

Részletek