Zenés est a könyvtárban

Zenés est a könyvtárban

2016. június 17. 15:30

Mitől lehet szebb egy szép nyári délután? Talán a zenehallgatás örömétől. Sokan mondják, hogy a dallamok szárnyán a boldogság felé szállhatunk. Ezt a szárnyalást most a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában is megtapasztalhatták azok, akiket június 16-án, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenéje csalogatott be az intézménybe.

Részletek
Olvass az OlvasLakból!

Olvass az OlvasLakból!

2016. június 15. 09:30

​​​​​​​Június 17-én, pénteken 10 órakor avatják fel Kiskunfélegyházán, a Móra téren az újabb Olvaslak-ot, könyves szekrényt. Avató beszédet mond Balla László alpolgármester, közreműködnek a Szegedi úti óvoda óvodásai. Támogatók: Kiskunfélegyháza Önkormányzata, Kossuth Lajos Középiskola és Juhász Mihály vállalkozó.

Részletek
Újabb könyves szekrényt avatnak

Újabb könyves szekrényt avatnak

2016. június 11. 17:35

Június 17-én, pénteken 10 órakor avatják fel Kiskunfélegyházán, a Móra téren az újabb Olvaslak-ot, könyves szekrényt. Avató beszédet mond Balla László alpolgármester, közreműködnek a Szegedi úti óvoda óvodásai. Támogatók: Kiskunfélegyháza Önkormányzata, Kossuth Lajos Középiskola és Juhász Mihály vállalkozó.

Részletek
Író-olvasó találkozó Pataki Évával

Író-olvasó találkozó Pataki Évával

2016. június 11. 13:00

Családok, nők, nagymamák címmel került sor író-olvasó találkozóra június 9-én, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Pataki Éva Író, forgatókönyvíró, dramaturg, dokumentumfilm-rendező mesélt a hallgatóságnak az életéről, azon belül is a filmvilágról és az irodalom iránti szeretetéről.

Részletek
Babaolvasó országos szakmai nap Kiskunfélegyházán

Babaolvasó országos szakmai nap Kiskunfélegyházán

2016. június 9. 13:30

Mintegy 10 éve kezdődött az a mozgalom, mely által több könyvtárban olyan helyiségeket alakítottak ki, ahol kulturált bababarát, könyves környezetben a babák és a mamák együtt tudták eltölteni az idejüket. Ilyen közeg kialakítása sok munkát, és tapasztalt könyvtárosokat igényel. Ezért a könyvtárosok tudásának bővítése céljából minden évben szerveznek konferenciákat.

Részletek
Mórák nyomában a Vajdaságban

Mórák nyomában a Vajdaságban

2016. június 7. 07:30

A vajdasági emlékhelyek felkeresése, a Mórák emléke előtti tisztelgés volt az elsődleges célja annak a kirándulásnak, amelyet a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezett május 27-én.

Részletek
Már lehet nevezni a a Lakiteleki Filmszemlére

Már lehet nevezni a a Lakiteleki Filmszemlére

2016. június 7. 08:15

Idén 16. alkalommal szervezi meg a Lakiteleki Filmszemlét a Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület. Az október 11. és 13. között megrendezendő eseményre szeptember 5-éig várják a nevezéseket. Az idei rendezvényen megemlékeznek az 1956-os forradalom évfordulójáról és Morell Mihály képzőművészről, filmvágóról is.

Részletek