Jazz a könyvtárban

Jazz a könyvtárban

2016. augusztus 26. 13:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúkerti Zenés Esték című rendezvénysorozatának ezúttal a „The fusion art” nevű zenekar volt a vendége. A formáció nemrégiben alakult, ez volt az első fellépése –  mondta Földi Jácint, az együttes frontembere, majd hozzátette, hogy a hétköznapokban is zenével foglalkozó művészeket Kovács Levente billentyűs szerzeménye hozta össze.

Részletek
Fesztivál és rajzpályázat Mórával

Fesztivál és rajzpályázat Mórával

2016. augusztus 25. 08:00

Tavaly májusban alakult meg városunkban a Móra Ferenc Társaság Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája elnökletével. Az egyesület fő céljául tűzte ki a két Móra-testvér, Ferenc és István, valamint a Móra-utódok emlékének ápolását, ifjúsági műveik népszerűsítését – mindenekelőtt a gyerekek körében. 

Részletek
Léghajóval a világ körül

Léghajóval a világ körül

2016. augusztus 22. 13:30

Különleges utazáson vehettek részt a gyerekek nemrégiben a könyvtár olvasótáborában. Bár nem igazi léghajóval, hanem képzeletben Gerald Durrell Léghajóval a világ körül című művének megismerése által járták körül a világot, mégis nagy élményben lehetett részük. A fordulatos, izgalmas, humorosan előadott történetek révén rengeteg érdekes tudnivalóra tettek szert a fiatalok.

Részletek
Egy csupa tűz, érzékeny festőművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

Egy csupa tűz, érzékeny festőművész kiállítása nyílt meg a könyvtárban

2016. augusztus 21. 14:00

Rajongással fogadták Éva Farkas-Fischhóf festőművészt augusztus 20-án, kiállítás megnyitóján egykori osztálytársai, barátai, szomszédjai és ismerősei. A Kiskunfélegyházáról elszármazott, és ma Izraelben élő művésznőt Csányi József polgármester virágcsokorral és apró ajándékkal (két magyar dal kottájával) üdvözölte. Alkotói munkásságát Rosta Ferenc alpolgármester méltatta és ajánlotta a művészetet kedvelők figyelmébe. A megnyitót ének- és gitárjátékával Varga Katalin tette még hangulatosabbá. A tárlat szeptember 30-áig látogatható a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Élesen látható fotókiállítás

Élesen látható fotókiállítás

2016. augusztus 20. 17:00

Augusztus 19-én, pénteken nyitották meg ünnepélyes keretek között a Wesel Hugo Fotókör és a Lodzi Fotóművészek Társaságának „Élesen” című közös fotókiállítását a Móra Ferenc Művelődési Központban. A kiskunfélegyházi, a szentesi és a Lengyelországból érkezett lodzi fotógráfusok közös tárlatának megnyitóján Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és beszédében méltatta a hosszú évek óta fennálló lengyel-magyar művészeti barátságot.

Részletek
Mesterségek és Művészetek

Mesterségek és Művészetek

2016. augusztus 19. 17:00

A Kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület idén is megrendezte a Mesterségek és Művészetek című kiállítását. Ebben az évben babakiállítással, szőttesekkel, kézimunkákkal, képeslapgyűjteménnyel, esküvői ruhákkal, és sok-sok meglepetéssel várták az érdeklődőket.

Részletek
Szent László-év lesz jövőre

Szent László-év lesz jövőre

2016. augusztus 20. 08:15

Január elsején kezdetét veszi a 2017 végéig tartó Szent László-év - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Potápi Árpád János elmondta: az idei Szent Márton- és Márton Áron-emlékév sikerén felbuzdulva, a Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdették meg az emlékévet a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Részletek
Szent István napjára

Szent István napjára

2016. augusztus 20. 08:00

Szent István napja ünnep hazánk, népünk és a kereszténység számára. Mégis, egész nemzedékek előtt maradt homályban első királyunk művének jelentősége. Ezért sokaknak már távolinak tűnik alakja és üzenetének időszerűsége. Fontos feladatunk, hogy segítsük a hívő és nem hívő embereket abban, hogy lelkükbe befogadják Szent István művét és közösen figyeljenek üzenetére, amely minden kornak szól, s ezért ma is időszerű.

Részletek