Az Országházban kezdődött a Kurultaj

Az Országházban kezdődött a Kurultaj

2016. augusztus 12. 19:10

Csütörtökön a Parlamentben vette kezdetét a Kurultaj elnevezésű hagyományőrző fesztivál. A rendezvény megnyitó ünnepségére Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hun és türk tudatú nemzetek képviselőit hívta meg a Parlamentbe.

Részletek
Emlékezz Európa!

Emlékezz Európa!

2016. augusztus 11. 19:00

Augusztus 12-én, pénteken, Lakiteleken a Népfőiskolán, az Emlékezz Európa Nemzetközi Ifjúsági tábor keretében 14 órakor Edvin Snore: Soviet Story című filmjét mutatja be a diákoknak, amely a korábbi történelmi előzményeket mutatja be. Ezt követően Pongrátz Ernővel és fiával Pongrátz Miklóssal folytathatnak kötetlen beszélgetést a fiatalok, melynek célja bemutatni egy család életén keresztül az '56-os forradalmat és annak következményeit.

Részletek
Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

Elhunyt Csörögi István szinkronrendező

2016. augusztus 9. 17:00

Hatvanhárom éves korában meghalt Csörögi István szinkronrendező, fordító, dramaturg - adta hírül a Facebookon Bogdányi Titanilla színésznő, akivel több alkalommal dolgozott együtt. A halál oka egyelőre nem ismert.

Részletek
Két hétig kódolatlanul mozizhat

Két hétig kódolatlanul mozizhat

2016. augusztus 8. 10:15

A TV2-csoport és az Antenna Hungária Zrt. megállapodásának köszönhetően augusztus 8-a és 22-e között a MinDig TV előfizetői a 15. programhelyen kódolatlanul nézhetik a Mozi+-t.

Részletek
Még egy hónapig csodálhatjuk a huszáregyenruhákat

Még egy hónapig csodálhatjuk a huszáregyenruhákat

2016. augusztus 7. 11:45

A kiállítás a magyar huszárság történetét mutatja be a kezdetektől a 20. század közepéig. A május 5-én nyílt "A magyar huszár" kiállítást eredetileg augusztus 20-án zárták volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják, így még szeptember 4-ig látogatható.

Részletek
Cirkuszolhatnak a gyerekek

Cirkuszolhatnak a gyerekek

2016. július 29. 10:20

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az idén már az ország valamennyi általános iskoláskorú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

Részletek
Régészeti feltárás Kiskőrösön

Régészeti feltárás Kiskőrösön

2016. július 27. 10:20

A Duna-Tisza köze eddigi legjelentősebb középső bronzkori aranytárgyegyüttesének tekinthető - mind mennyiségben, mind minőségben - az a tizenegy arany ékszerből álló lelet, amely Kiskőrös környékéről került elő - tájékoztatta Wilhelm Gábor régész az MTI-t hétfőn. (MTI fotó: Ujvári Sándor - a város határában feltárt egyik lelet, egy csónak alakú csüngő)

Részletek
Művésztábor a Hattyúházban - videóval

Művésztábor a Hattyúházban - videóval

2016. július 23. 11:30

“Laci, te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom…” – nem véletlen, hogy Petőfi Sándor szavaival hívogatták az alkotókat a július 18-a és 22-e között megtartott művésztáborba, melynek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont. Az Író Cimborák (írói közösség) sok szeretettel invitáltak minden gyerekirodalmat művelő, az iránt érdeklődő és pezsgő alkotókedvű szerzőt nemzetközi táborukba, melyre végül 18-an jelentkeztek.

Részletek
Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. július 23. 09:30

Ebben a nyári melegben, aki csak teheti, a négy fal helyett a nyaralást választja. Legyen szó a Balatonról, a tengerpartról vagy egy hosszabb erdei túráról, az év legmelegebb napjait szeretjük pihenéssel, utazással, napozással, városnézéssel, egyszóval valami olyannal tölteni, ami megszakítja a mindennapi rutinunkat. Az ajánlónkban megnevezett könyvek hasznos útitársaink lehetnek egy-egy utazásnál. Természetesen a könyvtárban ezeken kívül még rengeteg kiadvány segíthet egy nyaralás megtervezésében.

Részletek