Két világ polgára

Két világ polgára

2016. április 18. 17:30

Simon Miklós képzőművész kiállítására került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 15-én. Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntötte a művészt, feleségét, Marton Árpád kulturális újságírót és a megjelenteket.

Részletek
Örömvonalak

Örömvonalak

2016. április 15. 17:30

Dr. Farkas Gábor DLA-építész Örömvonalak című könyvének megjelenése apropóján különleges beszélgetés részese lehetett a félegyházi közönség április 14-én, csütörtökön, a városi könyvtárban.

Részletek
A közművelődés szolgálatában

A közművelődés szolgálatában

2016. április 10. 12:00

Április 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület évi rendes közgyűlésére került sor. Az egyesület 132 tagot tart nyilván. Mindannyian Kiskunfélegyháza történelmi és kulturális hagyományainak ápolásán dolgoznak, erősítik a helyi közművelődési tevékenységet és fontosnak tartják az irodalmi-művészeti próbálkozások kezdeményezését, felkarolását.

Részletek
Félegyháza egyik legtehetségesebb művészének nyílt emlékkiállítás - videóval

Félegyháza egyik legtehetségesebb művészének nyílt emlékkiállítás - videóval

2016. április 10. 09:30

Kolozsvári Sándor képzőművésznek nyílt emlékkiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban április 8-án. A négy esztendeje elhunyt „Koló” tárlatára éppúgy, mint korábbi kiállításaira, most is sokan voltak kíváncsiak. A művész nyers modora, szókimondása sokakat feszélyezett, alkotói tehetségét azonban soha, senki nem kérdőjelezte meg.

Részletek
Költészet napja a könyvtárban - videóval

Költészet napja a könyvtárban - videóval

2016. április 9. 11:30

A költészet napja alkalmából Könyvbemutatót tartottak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, melyen Löwey Lilla és Váradi Péter Pál Erdély című sorozatának Magyar Zsoltár – Dsida Jenő című könyvét mutatták be. A Magyar Örökség-Díjas és Tamási Áron-díjas szerzőpáros újabb könyve Erdély egyik legismertebb költőjének az életét és munkásságát fotókkal, versrészletekkel és tanulmányokkal mutatja be.

Részletek
Akkor fuss jó messzire…

Akkor fuss jó messzire…

2016. április 7. 11:30

A fiúk és a lányok egyenlő jogokkal rendelkeznek. Tényleg? Ezt te is így tapasztalod? Mert Tina szerint nem, vagy nem teljesen. De mit tehet egy lány, ha mondjuk zaklatás éri? Ha bántalmazzák? Tényleg ő a bűnös, ha „kihívóan” öltözködik egy buliban, és utána rászállnak a srácok? És mit tegyen, hova fordulhat, ha bajban van? Ki segít neki? A képzeletbeli blog szerzője, Tina felteszi azokat kérdéseket, amelyeket te talán nem mersz, és megtalálja rá a válaszokat is. Ebben segít másoknak is a Norvég Civil Alap támogatásával létrejött projektsorozat, amely a női jogok kérdéseit járja végig a Kreatív Mozaik Alapítvány szakembereinek segítségével.

Részletek
Erdélyben is "Határtalanul"

Erdélyben is "Határtalanul"

2016. április 7. 09:30

Négy napot töltöttek Erdélyben március 14-e és 17-e között a Szentkirályi Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul program keretében. A tanulmányi kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma 874 ezer forinttal támogatta.

Részletek
Bölcsőde – minden kezdet nehéz

Bölcsőde – minden kezdet nehéz

2016. április 6. 09:30

A bölcsődébe való beszoktatás nehéz időszak az édesanyák és a kisbabák számára is. Sok anyukának összeszorul a szíve, amikor elérkezik az a pillanat, hogy bölcsődébe kell adni a kisgyermeket. Fontos az, hogy a bölcsődével járó kezdeti nehézségeket az édesanya lehetőleg jó szívvel élje meg, és biztos legyen abban, hogy gyermeke jó kezekben lesz. Kerekes Ferencné és Gácsi-Kissné Genczinger Emese bölcsődevezetők ehhez próbáltak segítséget nyújtani a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsijében.

Részletek