Két hétig kódolatlanul mozizhat

Két hétig kódolatlanul mozizhat

2016. augusztus 8. 10:15

A TV2-csoport és az Antenna Hungária Zrt. megállapodásának köszönhetően augusztus 8-a és 22-e között a MinDig TV előfizetői a 15. programhelyen kódolatlanul nézhetik a Mozi+-t.

Részletek
Még egy hónapig csodálhatjuk a huszáregyenruhákat

Még egy hónapig csodálhatjuk a huszáregyenruhákat

2016. augusztus 7. 11:45

A kiállítás a magyar huszárság történetét mutatja be a kezdetektől a 20. század közepéig. A május 5-én nyílt "A magyar huszár" kiállítást eredetileg augusztus 20-án zárták volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják, így még szeptember 4-ig látogatható.

Részletek
Cirkuszolhatnak a gyerekek

Cirkuszolhatnak a gyerekek

2016. július 29. 10:20

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az idén már az ország valamennyi általános iskoláskorú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva.

Részletek
Régészeti feltárás Kiskőrösön

Régészeti feltárás Kiskőrösön

2016. július 27. 10:20

A Duna-Tisza köze eddigi legjelentősebb középső bronzkori aranytárgyegyüttesének tekinthető - mind mennyiségben, mind minőségben - az a tizenegy arany ékszerből álló lelet, amely Kiskőrös környékéről került elő - tájékoztatta Wilhelm Gábor régész az MTI-t hétfőn. (MTI fotó: Ujvári Sándor - a város határában feltárt egyik lelet, egy csónak alakú csüngő)

Részletek
Művésztábor a Hattyúházban - videóval

Művésztábor a Hattyúházban - videóval

2016. július 23. 11:30

“Laci, te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom…” – nem véletlen, hogy Petőfi Sándor szavaival hívogatták az alkotókat a július 18-a és 22-e között megtartott művésztáborba, melynek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont. Az Író Cimborák (írói közösség) sok szeretettel invitáltak minden gyerekirodalmat művelő, az iránt érdeklődő és pezsgő alkotókedvű szerzőt nemzetközi táborukba, melyre végül 18-an jelentkeztek.

Részletek
Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. július 23. 09:30

Ebben a nyári melegben, aki csak teheti, a négy fal helyett a nyaralást választja. Legyen szó a Balatonról, a tengerpartról vagy egy hosszabb erdei túráról, az év legmelegebb napjait szeretjük pihenéssel, utazással, napozással, városnézéssel, egyszóval valami olyannal tölteni, ami megszakítja a mindennapi rutinunkat. Az ajánlónkban megnevezett könyvek hasznos útitársaink lehetnek egy-egy utazásnál. Természetesen a könyvtárban ezeken kívül még rengeteg kiadvány segíthet egy nyaralás megtervezésében.

Részletek
Kiállítás nyílik honfoglalás kori leletekből a Kurultájon

Kiállítás nyílik honfoglalás kori leletekből a Kurultájon

2016. augusztus 7. 14:00

Először láthat a közönség művészi kivitelben olyan honfoglalás kori fegyverrekonstrukciókat is, amelyek a Kárpát-medence legrangosabb honfoglalás kori temetőinek leleteiből kerültek elő. A kiállítás a miskolci Herman Ottó Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum, a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum együttműködésével, a Magyar-Turán Alapítvány tudományos szekciójának koordinálásával valósul meg a bugaci Kurultájon.

Részletek
Örülhetnek a telenovellák szerelmesei, rajtol az Izaura TV

Örülhetnek a telenovellák szerelmesei, rajtol az Izaura TV

2016. július 19. 18:45

Augusztus 14-én 20 órától, a TV2-csoport nagyszabású portfólió-fejlesztésének következő lépéseként az Izaura TV is útjára indul, a MinDig TV földfelszíni digitális, ingyenes platformján. A romantikus sorozatok csatornája a telenovellák rajongóinak tévépremierekkel és népszerű sorozatsztárokkal is kedveskedik. Számos műsor mellett a Szulejmán sztárját is elhozza, aki újdonsült szerepben látható a képernyőn.

Részletek
Meghalt Somló Tamás

Meghalt Somló Tamás

2016. július 19. 10:45

Elhunyt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál - közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával. Somló Tamás temetéséről a család később intézkedik.

Részletek