Régészeti feltárás Kiskőrösön

Régészeti feltárás Kiskőrösön

2016. július 27. 10:20

A Duna-Tisza köze eddigi legjelentősebb középső bronzkori aranytárgyegyüttesének tekinthető - mind mennyiségben, mind minőségben - az a tizenegy arany ékszerből álló lelet, amely Kiskőrös környékéről került elő - tájékoztatta Wilhelm Gábor régész az MTI-t hétfőn. (MTI fotó: Ujvári Sándor - a város határában feltárt egyik lelet, egy csónak alakú csüngő)

Részletek
Művésztábor a Hattyúházban - videóval

Művésztábor a Hattyúházban - videóval

2016. július 23. 11:30

“Laci, te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom…” – nem véletlen, hogy Petőfi Sándor szavaival hívogatták az alkotókat a július 18-a és 22-e között megtartott művésztáborba, melynek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont. Az Író Cimborák (írói közösség) sok szeretettel invitáltak minden gyerekirodalmat művelő, az iránt érdeklődő és pezsgő alkotókedvű szerzőt nemzetközi táborukba, melyre végül 18-an jelentkeztek.

Részletek
Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. július 23. 09:30

Ebben a nyári melegben, aki csak teheti, a négy fal helyett a nyaralást választja. Legyen szó a Balatonról, a tengerpartról vagy egy hosszabb erdei túráról, az év legmelegebb napjait szeretjük pihenéssel, utazással, napozással, városnézéssel, egyszóval valami olyannal tölteni, ami megszakítja a mindennapi rutinunkat. Az ajánlónkban megnevezett könyvek hasznos útitársaink lehetnek egy-egy utazásnál. Természetesen a könyvtárban ezeken kívül még rengeteg kiadvány segíthet egy nyaralás megtervezésében.

Részletek
Kiállítás nyílik honfoglalás kori leletekből a Kurultájon

Kiállítás nyílik honfoglalás kori leletekből a Kurultájon

2016. augusztus 7. 14:00

Először láthat a közönség művészi kivitelben olyan honfoglalás kori fegyverrekonstrukciókat is, amelyek a Kárpát-medence legrangosabb honfoglalás kori temetőinek leleteiből kerültek elő. A kiállítás a miskolci Herman Ottó Múzeum, a kecskeméti Katona József Múzeum, a budapesti Magyar Természettudományi Múzeum együttműködésével, a Magyar-Turán Alapítvány tudományos szekciójának koordinálásával valósul meg a bugaci Kurultájon.

Részletek
Örülhetnek a telenovellák szerelmesei, rajtol az Izaura TV

Örülhetnek a telenovellák szerelmesei, rajtol az Izaura TV

2016. július 19. 18:45

Augusztus 14-én 20 órától, a TV2-csoport nagyszabású portfólió-fejlesztésének következő lépéseként az Izaura TV is útjára indul, a MinDig TV földfelszíni digitális, ingyenes platformján. A romantikus sorozatok csatornája a telenovellák rajongóinak tévépremierekkel és népszerű sorozatsztárokkal is kedveskedik. Számos műsor mellett a Szulejmán sztárját is elhozza, aki újdonsült szerepben látható a képernyőn.

Részletek
Meghalt Somló Tamás

Meghalt Somló Tamás

2016. július 19. 10:45

Elhunyt Somló Tamás zenész, énekes, dalszerző, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. A Locomotiv GT tagját 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál - közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával. Somló Tamás temetéséről a család később intézkedik.

Részletek
Írótábor, NKA támogatással

Írótábor, NKA támogatással

2016. július 15. 09:30

Július harmadik hetében gyermekírókkal telik meg Petőfi és Móra városa. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében, az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egy hétre városunkban gyűlnek össze az Író Cimborák. Az Író Cimborák közösséget 2011 karácsonyán indította útjára Lackfi János költő, Finy Petra író, és Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője. Az Író Cimborák célja: kortárs gyermekírók részvételével öntevékeny alkotókör szervezése, minőségi gyermekirodalom művelése, elsősorban on-line műhely formájában.

Részletek
Kézműves sört Félegyházáról!

Kézműves sört Félegyházáról!

2016. augusztus 7. 16:00

A jó sörhöz nem kell más, mint maláta, komló, élesztő és víz – tudom meg Tóth Miklóstól, a Bader Sörfőzde tulajdonosától, a Félegyházi Kézműves Sörfesztivál szakmai vezetőjétől, a sörfőzés kulisszatitkai után kutatva.

Részletek
Elhunyt Pethő Zsolt

Elhunyt Pethő Zsolt

2016. július 10. 15:45

Gyászol a magyar komolyzenei világ. Hetvenkilenc éves korában elhunyt vasárnap Pethő Zsolt, Balázs Béla-díjas zeneszerző - közölte a család az MTI-vel.

Részletek
Elhunyt Kohut Magda

Elhunyt Kohut Magda

2016. július 8. 17:15

Életének 87. évében elhunyt Kohut Magda kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja - közölte a művész hozzátartozója az MTI-vel. Kohut Magdát a kecskeméti kórházban érte a halál.

Részletek