Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2016. április 24. 09:30

Fekete János pedagógus, helytörténész 1924. április 3-án született Kiskunfélegyházán egy Jászfényszaruból betelepült redemptus család hetedik generációjának gyermekeként. Tanulmányait a Fehériskolában kezdte, majd a Kiskunfélegyházi Tanítóképzőben folytatta, ahol életre szóló szellemi útravalót kapott dr. Takács Béla tanárától a néprajzkutatás területén, és dr. Mezősi Károly igazgatótól a történettudomány területén. A szellemi munka mellett rendszeresen zenélt, orgonált. Tulit Péter szakmai vezetésével tornázott, aki érdeklődését a sport felé irányította. 1950-ben testneveléstanári és versenybírói szakképesítést szerzett.

Részletek
Deák Ferencre emlékeztek a könyvtárban

Deák Ferencre emlékeztek a könyvtárban

2016. április 23. 07:30

140 éve hunyt el a „haza bölcse” címmel tartott előadást Juhász István Kiskunfélegyháza díszpolgára a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az előadás keretében Deák Ferencről, magyar politikusról, jogászról, táblabíróról, államférfiról, országgyűlési képviselőről és az első felelős magyar kormány igazságügy-miniszteréről emlékeztek meg.

Részletek
Újvilág Passió, ötödszörre

Újvilág Passió, ötödszörre

2016. április 21. 11:40

Ötödik alkalommal mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét a Mária kápolnánál a kecskeméti Katona József Színház társulata június 10-én, 11-én és 12-én.

Részletek
Mindent a szemnek!

Mindent a szemnek!

2016. április 20. 15:30

„De jó téged újra látni”, „viszontlátásra”, „majd meglátjuk”  – ezek mind olyan kifejezések, amelyek kimondásakor fel sem tűnik nekünk, mennyire fontos a látás. De gondoljunk csak bele, mi lenne akkor, ha nem látnánk?

Részletek
Hattyúházi könyvajánló

Hattyúházi könyvajánló

2016. április 19. 11:30

Aki a virágokat, növényeket szereti és ápolja, Földünk védelméhez is hozzájárul. 1970-től április 22-én minden évben világszerte megünneplik a Föld napját, Kiskunfélegyházán ebben az időszakban tavaszi virágünnepet tartanak. Ilyenkor kezdődnek el a kiskerti munkák is, így most a Földdel, virágokkal és kiskertekkel kapcsolatos könyveket ajánlunk olvasóinknak.

Részletek
Két világ polgára

Két világ polgára

2016. április 18. 17:30

Simon Miklós képzőművész kiállítására került sor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 15-én. Kállainé Vereb Mária igazgató köszöntötte a művészt, feleségét, Marton Árpád kulturális újságírót és a megjelenteket.

Részletek
Örömvonalak

Örömvonalak

2016. április 15. 17:30

Dr. Farkas Gábor DLA-építész Örömvonalak című könyvének megjelenése apropóján különleges beszélgetés részese lehetett a félegyházi közönség április 14-én, csütörtökön, a városi könyvtárban.

Részletek