Festmények a Dózsa iskolában

Festmények a Dózsa iskolában

2016. február 17. 15:30

Mogyoró István festőművész kiállítása látogatható a Dózsa György Általános Iskolában. Az iskola 11 esztendeje rendez tárlatot jeles művészek alkotásaiból. A kiskunfélegyházi születésű alkotó képeit az iskola jótékonysági bálján láthatta először a közönség.

Részletek
Szavalóversenyt hirdet a könyvtár

Szavalóversenyt hirdet a könyvtár

2016. február 17. 11:30

Weöres Sándor városi szavalóversenyt hirdet alsó- és felső tagozatos diákok számára a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma. Jelentkezni iskolánként és évfolyamonként egy-egy fővel lehet. A versenyen egy magyar költő szabadon választott versével lehet indulni, az életkori sajátosságok figyelembevételével. A jelentkezési határidő március 5-e, a verseny időpontja március 11-e, péntek 14 óra. Jelentkezni személyesen a Gyermekkönyvtárban lehet vagy telefonon: 76/461-429/15-ös mellék.

Részletek
Most már elég!

Most már elég!

2016. február 17. 09:30

A fiúk és a lányok egyenlő jogokkal rendelkeznek. Tényleg? Ezt te is így tapasztalod? Mert Tina szerint nem, vagy nem teljesen. De mit tehet egy lány, ha mondjuk zaklatás éri? Ha bántalmazzák? Tényleg ő a bűnös, ha „kihívóan” öltözködik egy buliban, és utána rászállnak a srácok? És mit tegyen, hova fordulhat a lány, ha bajban van? Ki segít neki? A képzeletbeli blog szerzője, Tina felteszi azokat kérdéseket, amelyeket te talán nem mersz, és megtalálja rá a válaszokat is. Ebben segít másoknak is a Norvég Civil Alap támogatásával létrejött projektsorozat, amely a női jogok kérdéseit járja végig a Kreatív Mozaik Alapítvány szakembereinek segítségével.

Részletek
A házasság trendi? A vágyam csak ennyi?

A házasság trendi? A vágyam csak ennyi?

2016. február 15. 07:30

Rózsaillat és gyertyafény fogadta február 13-án délután a Korona Kávézóban a házasokat, ugyanis ezen az estén különleges alkalmon vehettek részt a házaspárok. A kávézóban a Házasság Hete alkalmából A házasság trendi? A vágyam csak ennyi? címmel tartott előadást Hostyánszki Péter baptista lelkipásztor.

Részletek
Házasság - újratervezés

Házasság - újratervezés

2016. február 14. 09:30

A házasság hete felébreszthet, és elültethet bennünk gondolatokat. Schäffer Erzsébet szavain keresztül pedig sokan kaphatunk segítséget ahhoz, hogy hogyan tegyünk játékosan a magunk, a párunk, a családunk boldogságáért, miközben a közösséget, és a társadalmat építjük. A művelődési központban tartott szerda esti előadása egy újratervezést is elindíthat.

Részletek
Az EGÉSZséges házasság

Az EGÉSZséges házasság

2016. február 14. 13:30

A Házasság Hete alkalmából rengeteg érdekes programot szerveznek a hét folyamán városunkban. Ennek a rendezvénysorozatnak ez egyik állomása Rónaszéki Gábor Érzelem, értelem, akarat című előadása volt. Az Ótemplom plébánosa a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében beszélt a szeretetről és a házasság fontosságáról.

Részletek
A könyvtártól a citerazenekarig

A könyvtártól a citerazenekarig

2016. február 13. 07:30

A Hattyúházban szervezett programok egyikén találkoztam Szabó Miklós úrral, akiről rögtön kiderült számomra, hogy zeneszerető ember. Amint szóba elegyedtünk, kirajzolódott, hogy kedvenc hangszere a citera, és ha már a citeráról beszéltünk, felmerült az a kérdés, hogy hol tudja gyakorolni a citeramuzsikát. Így jutottam el a Seres Dániel által vezetett Félegyházi Citerazenekar és Énekkar próbájára, ahol Szabó Miklós oszlopos tagként vesz részt a zenekar munkájában.

Részletek
„Élni fogsz hazám, mert élned kell"

„Élni fogsz hazám, mert élned kell"

2016. február 11. 10:20

Rajzversenyt hirdet az Alapítvány a '48-as Hősökért valamint a Katona József Múzeum „Élni fogsz hazám, mert élned kell..." címmel. A rajzok hátoldalán a következőket kell feltüntetni: 1848-as rajzverseny, a kép címe, az alkotó neve, életkora, óvoda/iskola címe, telefonszáma, a felkészítő tanár neve. Az alkotásokat szabadon választott technikával készíthetik el a gyerekek. A rajzokat postán várják március 7-éig az Alapítvány a '48-as hősökért címére: 6000, Kecskemét, Szabadság tér 5. VI. em./32.

Részletek
A felnőttek is Mórát olvastak

A felnőttek is Mórát olvastak

2016. február 11. 11:30

Nemcsak a diákok emlékeztek Móra Ferencre az elmúlt napokban, hanem a felnőttek is felolvasónappal méltatták Móra Ferenc emlékét. Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, mely után Laczkóné dr. Szabó Klára, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke és Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke kezdték meg a Móra Ferenc felolvasó napot.

Részletek
Biomami kipróbálja!

Biomami kipróbálja!

2016. február 15. 15:30

Egészséges életmód, környezettudatos táplálkozás, biotermékek, helyes étrend – ezek a fogalmak szinte kivétel nélkül foglalkoztatják az embereket, főleg a szülőket, akik a legjobb belátásuk szerint szeretnék egészségesen táplálni és nevelni csemetéjüket.

Részletek