Új csoportba került a P&P KHTK kézilabdacsapata

Új csoportba került a P&P KHTK kézilabdacsapata

2018. augusztus 5. 12:00

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján nem az eddig megszokott délkeleti csoportban, hanem a déli csoportban kezdi el az NB II-es férfi felnőtt bajnokságot a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Az együttes a legutóbbi öt szezonban négy ezüstérmet és egy bronzérmet nyert, így a déli csoportban is a dobogós pozíciók elérésére tör. A mezőnyben több Pest megyei csapat található, az eddigiekhez képest új ellenfelekkel mérkőzik meg a megfiatalított félegyházi együttes. A 2018/19-es szezon a tervek szerint szeptember közepén rajtol.

Részletek
Félegyházi darts-siker

Félegyházi darts-siker

2018. augusztus 5. 09:00

Onix Kupa néven első alkalommal rendeztek amatőr darts versenyt Kisteleken. Az augusztus 4-én megtartott eseményen 23 nevező mérte össze darts tudását. A versenyre négy félegyházi játékos nevezett, Horváth Zsolt, Pecz István, illetve Valkovics István és Tóth Róbert. A legjobb eredményt Horváth Zsolt és Valkovics István érte el, mindketten harmadik helyen végeztek.

Részletek
Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2018. augusztus 4. 19:50

Első tétmérkőzését játszotta a 2018/19-es szezonban a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata, amely augusztus 4-én a Pálmonostora SE vendégeként a Magyar Kupa 1. fordulójában lépett pályára. A két csapat közötti osztálybeli és erőségbeli különbség ellenére fordulatosan alakult a mérkőzés. A KHTK ugyan a csapat új igazolása, Gajdacsi Mátyás duplájával az első félidőben kétgólos előnybe került, de a Pálmonostora SE a rutinos Nagy Lajos vezérletével a második játékrész elején kiegyenlített. 2-2-őt követően a hajrát jobban bírták az esélyesebb félegyháziak, előbb Csurka Ádám, majd pedig Marsa Levente, Koncz Miklós és Szabó Tamás is betalált, fölényessé téve a győzelmet. A KHTK sikerrel kezdte a szezont, így bizakodva várhatja a megyei I. osztályú bajnokság nyitányát.

Részletek
Jó fogásnak örvendtek a horgászok

Jó fogásnak örvendtek a horgászok

2018. augusztus 7. 11:00

A forróság ellenére nem panaszkodhattak a horgászok, akik beneveztek a Balog Tanya 24 órás csapatversenyére. A megmérettetést hagyományosan minden év augusztusában rendezik meg, ezúttal 11 (3+1 fős) csapat ragadott pecabotot augusztus 4-én és 5-én. A tavalyi évhez képest több fogást eredményezett a verseny, mintegy 700 kilónyi hal akadt horogra. Az első helyet az előző esztendő ezüstérmese, a Fifti-Fifti szerezte meg 119,63 kilogrammnyi összefogással. A legnagyobb halat Kun József emelte ki, egy 6,39 kilós amur formájában, míg a legügyesebb horgásznak Forgó Zsolt bizonyult, aki 24 óra leforgása alatt 43,93 kilogrammnyi halat fogott ki.

Részletek
Hétvégén kezdődik a KHTK 2018/2019-es szezonja

Hétvégén kezdődik a KHTK 2018/2019-es szezonja

2018. augusztus 2. 17:30

Kemény és eredményes felkészülésen van túl megyei I. osztályban szereplő félegyházi labdarúgócsapat. A sok új igazolással és hat edzőmeccsel tarkított holtszezon során Koncz Zsolt vezetőedző és segítője, Zs. Juhász István igyekezett megtalálni a játékoskerethez leginkább alkalmazható taktikát.

Részletek
Több, mint 50 gyermek rúgta a bőrt

Több, mint 50 gyermek rúgta a bőrt

2018. augusztus 6. 09:00

Az előző év sikerén felbuzdulva második alkalommal szervezett nyári labdarúgó sporttábort a Félegyházi Térségi Sportiskola. A július 30-a és augusztus 3-a között megtartott foglalkozásokon 56 fiatal vett részt négy korcsoportban. A Honvéd Sporttelepen elméleti és játékos gyakorlatok keretében fejlesztették a gyermekeket, a foglalkozásokra elsősorban az általános iskolásokat várták.

Részletek
Újabb triatlonos aranyérem

Újabb triatlonos aranyérem

2018. július 26. 08:30

Az elmúlt hétvégén a Fadd-Domboriban megrendezett Triatlon Ranglistás versenyen jártak a DMTK-KVSE kiskunfélegyházi triatlonosai. Az egyesület 6 lánya egy 34 éves múlttal rendelkező versenyen vett részt.

Részletek
XXV. Kiskun Rollsped Kupa futóverseny

XXV. Kiskun Rollsped Kupa futóverseny

2018. július 26. 16:00

Utcai futóversenyt rendez szeptember 1-jén, szombaton a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Kiskunfélegyházán. A verseny célja a futás sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a futás kedvelők számára, sportbarátságok ápolása.

Részletek
Három hét alatt négy Országos Bajnoki részvétel

Három hét alatt négy Országos Bajnoki részvétel

2018. július 25. 10:00

A nyár általában a kikapcsolódás, felüdülés, rekreáció ideje, azonban vannak, akik ez idő alatt is szorgalmasan dolgoznak azon, hogy a legtöbbet kihozzák magukból. Vannak, akik korán kelnek, és akadnak, akik későn feküdnek. Sokat tesznek azért, hogy míg más, valahol az országban pihen, addig ők keményen dolgoznak egy célért. A sportolóknak a nyári szünidő is edzéssel telik, és a korosztályos gyerekeknek ekkor szervezik meg az országos bajnokságokat. Így számukra a pihenés is csak az edzés része.

Részletek
Megvédték Magyar Bajnoki címüket

Megvédték Magyar Bajnoki címüket

2018. július 24. 14:30

Miskolcon rendezték meg július 14-én és 15-én a magyarországi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnokságot. Kiskunfélegyházát a Jövő Bajnokai DSE atlétái képviselték, akik két aranyérem mellett egy ötödik helyet szereztek. Retkes Réka újonc súlylökésben, míg Tóth Patrik a serdülők között védte meg a szombathelyi Téli Dobó Bajnokságon megszerzett bajnoki aranyát.

Részletek