Utolsó perces továbbjutás a Magyar Kupában

Utolsó perces továbbjutás a Magyar Kupában

2018. augusztus 16. 09:00

A Harta SE otthonában vendégszerepelt a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata a Magyar Kupa 2. fordulójában augusztus 15-én. Az első kört mindkét együttes sikerrel vette, a Harta 9-0-ra legyőzte a Bócsát, míg a KHTK Pálmonostorán nyert 6-2-re. Legutóbb márciusban találkoztak a csapatok, akkor 4-0-ás KHTK siker született a megyei I. osztályú bajnokságban. A mérkőzést az esélyesebb KHTK kezdte jobban, Nagy Dániel góljával a 36. percben előnybe került. A hazaiak Varga Milán találatával az 59. percben kiegyenlítettek, így a hajrát döntetlen állásról várták a felek. Egészen az utolsó percig kellett várni az újabb gólra, a 90. minutumban Némedi Norbert szerezte meg a KHTK győztes találatát, amivel továbbjutatta az együttest a Magyar Kupa 3. fordulójába.

Részletek
Sikeresen zárult az emlékverseny

Sikeresen zárult az emlékverseny

2018. augusztus 16. 14:00

A Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub szervezésében második alkalommal rendezték meg a Palásti Gábor emlékversenyt augusztus 11-én és 12-én. Egyéniben, páros, vegyes páros és senior kategóriában küzdöttek meg a résztvevők. A verseny nagy népszerűségnek örvendett, a kategóriák nyerteseit külön díjazták, illetve a legjobb adogatót is elismerték.

Részletek
I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztivál

I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztivál

2018. augusztus 14. 14:30

Két csapattal vett részt az ötnapos I. Túri Fullánkok Nemzetközi Vízilabda Fesztiválon a DMTK-KVSE AQUASPORT SE kiskunfélegyházi vízilabda szakosztálya, A verseny teljes költségét az egyesület fizette. A fesztiválra 26 csapat nevezett, a magyarokon kívül ukrán, horvát és román fiatalok vettek részt.

Részletek
Győzelem az idénynyitón

Győzelem az idénynyitón

2018. augusztus 12. 10:00

Érvényesítve a papírformát fölényes győzelemmel kezdte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK. A félegyházi együttes az újonc Kelebiai KNSK otthonába látogatott az idénynyitón augusztus 11-én. A mérkőzésen a KHTK szerzett vezetést az első félidőben, Koncz Miklós találatára azonban a második félidő elején érkezett hazai válasz. 1-1-et követően ismét a félegyházi csapat percei következtek, Koncz Miklós mesterhármasig jutott, míg Palásti Sándor duplázott. A hajrát magabiztos, 5-1-es előnyről várhatta a KHTK, a hazaiak csupán a felzárkózásig jutottak az utolsó percekben, nem veszélyeztették a félegyházi együttes sikerét.

Részletek
Ma rajtol a megyei első osztály

Ma rajtol a megyei első osztály

2018. augusztus 11. 12:00

Ezen a hétvégén rajtol el a 2018/19-es idény a Bács-Kiskun megyei első osztályú labdarúgó-­bajnokságban. Szombaton csak egy mérkőzést játszanak, a Kelebia–Kiskunfélegyháza találkozót, vasárnap viszont hat pályán indul meg a küzdelem.

Részletek
Szezonzáró országos triatlon bajnokságon vettek részt a Jogging Plus versenyzői

Szezonzáró országos triatlon bajnokságon vettek részt a Jogging Plus versenyzői

2018. augusztus 8. 13:00

Az idén új helyszínen, a pécsi Tüskésréti-tónál rendezték meg az utánpótlás és felnőtt triatlon országos bajnokságot több száz versenyzővel augusztus 4-én és 5-én, ahol a Jogging Plus triatlon versenyzői közül is megméretették magukat. A nyári kánikulában a verseny kellemesen meleg vízben kezdődött az úszással, a teljes szélességében lezárt jó minőségű aszfalton folytatódott a kerékpározással, s rekortán pályán záródott futással. A célban hűsítő folyadék várta a Jogging Plus sportolóit, akik a nagy meleg ellenére is kiválóan teljesítettek. Az országos triatlon bajnokság első napján Kis Roland a kerékpárjával elesett és lábsérülése ellenére a tovább folytatta a versenyt, hogy a Jogging csapata is célba érkezhessen.

Részletek
Osztályozón maradt alul az asztalitenisz csapat

Osztályozón maradt alul az asztalitenisz csapat

2018. augusztus 12. 16:40

Nem sikerült kiharcolnia a férfi Extraliga szereplést a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskolának, amely osztályozó keretében a Győri Elektromos VSK I. ellen, illetve a Mosonmagyaróvári TE I. csapata ellen is alulmaradt. Az előző szezont a férfi NB I. keleti csoportjának második helyén záró félegyházi együttes a győriektől 6-3-ra, míg a Mosonmagyaróvártól 6-2-re kapott ki. A feljutást a Győri Elektromos VSK I. harcolta ki, a helybetöltőn 6-3-ra felülmúlta a mosonmagyaróvári csapatot. A Félegyházi ASI a következő szezont is a férfi NB I. keleti csoportjában folytatja.

Részletek
Tizenkét ország legjobbjai ragadtak ütőt

Tizenkét ország legjobbjai ragadtak ütőt

2018. augusztus 10. 12:00

A hagyományokhoz híven idén augusztusban is nemzetközi asztalitenisz edzőtábort rendeztek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az egyhetes foglalkozásokra 12 országból érkeztek 2006 és 2007 között született fiatalok. Országonként a legjobb három versenyző ragadott ütőt, mellettük 25 magyar játékos vett részt a tréningeken. A napi edzéseket 11 nemzetközi és 12 magyar edző koordinálta. Az ügyességi, erőnléti felkészítés mellett szakmai edzésprogrammal fejlesztették a gyermekek képességeit – tudtuk meg Karsai Ferenctől, a rendezvény fővédnökétől, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetőjétől.

Részletek
Országos bajnoki cím és érmes helyezések

Országos bajnoki cím és érmes helyezések

2018. augusztus 5. 18:00

A 48. Országos Szenior Úszóbajnokságon vett részt a Kiskun Vízi- és Szabaidő Sportegyesület öt tagja augusztus 3-a és 5-e között Gyulán. Az eseményen négy ország, 52 egyesületének 407 versenyzője vett részt. Két Országos Bajnoki címet, három ezüst és négy bronzérmet nyertek a félegyházi sportolók – mondta el lapunknak Ónodi László csapattag.

Részletek