Temesvári győzelem a IV. Félegyházi Pékség Kupán

Temesvári győzelem a IV. Félegyházi Pékség Kupán

2018. szeptember 16. 11:30

Izgalmas végjátékkal és sajnálatos sérüléssel ért véget a IV. Félegyházi Pékség Kupa. A kétnapos verseny az elmúlt évekhez hasonlóan izgalmas csatározásokat hozott. Az elődöntő két vesztes együttese, a KTE-Duna Aszfalt és a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I-es felnőtt férfi csapata a bronzmérkőzésen csapott össze. A találkozó magabiztos, 78-63-as kecskeméti győzelemmel zárult. A kupa fináléját ezt követően az SCM Temesvár és a Szpartak Subotica vívta. Az utolsó percekben 71-66-os temesvári vezetésnél súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a szabadkaiak 21 éves irányítója, Nikolic Milos, amit követően lefújták a mérkőzést. A játékost rövid ápolást követően kórházba szállították.

Részletek
Kiütéses vereség Kiskunmajsán

Kiütéses vereség Kiskunmajsán

2018. szeptember 16. 09:00

A Hírös-Ép elleni 1-7-et követően újabb nagy vereségbe szaladt bele a Kiskunfélegyházi Vasutas SK. A félegyházi együttes ezúttal Kiskunmajsán kapott ki 6-0-ra szeptember 15-én, a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 6. fordulójában. Mindkét csapat nyeretlenül, egy-egy ponttal várta a találkozót. A Kiskunmajsa FC e mérkőzést megelőzően a KHTK II. ellen marad alul 4-3-ra, míg a Vasutas egyetlen pontját a KHTK II. ellen szerezte két körrel e fordulót megelőzően. A majsai gólok sorát a 8. percben Sípos József nyitotta, a szünetbeli 3-0-ás hazai előny a második félidőben a duplájára nőtt. A tartalékos összeállítású Vasutas SK első győzelme továbbra is várat magára a 2018/19-es szezonban.

Részletek
Sikerrel rajtolt az NB II-es kézicsapat

Sikerrel rajtolt az NB II-es kézicsapat

2018. szeptember 15. 19:30

Győzelemmel debütált az NB II-es férfi felnőtt bajnokság déli csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata, amely a nyitófordulóban 28-27-re legyőzte Kiskundorozsmán a Pénzügyőr SE gárdáját. A megfiatalított KHTK a legutóbbi öt szezonban négy ezüstérmet és egy bronzérmet nyert, a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján azonban nem az eddig megszokott délkeleti csoportban, hanem a déli csoportban szerepel a 2018/19-es szezonban. A Pénzügyőr SE elleni mérkőzést rendhagyó módon Szeged-Kiskundorozsmán rendezték meg. A találkozón némi meglepetésre jobban kezdett a vendég Pénzügyőr, amely kihasználta a félegyházi együttes hibáit. A szünetbeli 15-15-ös döntetlen állást követően a KHTK került fölénybe, az utolsó perceket háromgólos előnyről várhatta, végül egy találattal nyert. A KHTK ifjúsági csapata ugyancsak megkezdte szereplését, az első fordulóban 21-32-re maradt alul a Pénzügyőr ellen.

Részletek
A hajrában tartották itthon a 3 pontot

A hajrában tartották itthon a 3 pontot

2018. szeptember 16. 11:00

Két jóformában lévő csapat találkozott a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának soros fordulójában a Honvéd Sporttelep hátsó pályáján szeptember 15-én. A Kiskunfélegyházi HTK két győzelem mellett egy döntetlent ért el eddig, míg a vendégként érkező Helvéciai SE három mérkőzésen hat pontot szerzett. Kiegyenlített játékot hozott a találkozó, egészen a hajráig kellett várni az első gólra, amit a csereként pályára lépő Kádár Tamás játékos-edző ért el a 83. percben. Mellette a 89. minutumban egy jogosan megítélt büntetőből Kadosa Zsolt bizonyult eredményesnek. Újabb sikerével a KHTK II. a második helyre lépett előre a tabellán.

Részletek
Győzelemmel kezdett a KKC

Győzelemmel kezdett a KKC

2018. szeptember 15. 18:45

Hét év után első alkalommal játszott tétmérkőzést a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubjának NB II-es férfi felnőtt csapata. Az újjáalakult együttes a IV. Félegyházi Pékség Kupa keretében az ugyancsak NB II-es Gyulai Color KE ellen kupamérkőzésen lépett pályára szeptember 15-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A találkozót megelőzően Iványi Ferenc klubelnök és Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a csapat játékosait és edzőjét. A KKC izgalmas végjátékban 68-64-re nyert, Laczkó Róbert vezetőedző tanítványai győzelemmel debütáltak.

Részletek
Elmarad a címvédés a kosárkupán

Elmarad a címvédés a kosárkupán

2018. szeptember 15. 09:00

Amint arról már beszámoltunk, nagyszabású gálával és az NB II-es felnőtt férfi csapat újraindításával ünnepli 75 éves születésnapját a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja. A IV. Félegyházi Pékség Kupa első napja az elődöntőkkel telt szeptember 14-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az NB I-es felnőtt férfi csapatok mellett Temesvárról és Szabadkáról érkeztek egyesületek. Az SCM Temesvár végig vezetve, magabiztosan győzte le a Naturtex-SZTE-Szedeákot 81-61-re, míg a másik elődöntőben a címvédő KTE-Duna Aszfalt izgalmas végjátékot követően maradt alul 75-80-ra a Szpartak Subotica ellen. A kosártorna bronzmérkőzését és a döntőjét megelőzően szeptember 15-én, szombaton 14:15-től pályára lép a hét év után újjáalakult KKC NB II-es felnőtt csapata a Gyulai Color KE ellen a HEPP-Kupán.

Részletek
Tovább bővülnek a Wing Tsunosok

Tovább bővülnek a Wing Tsunosok

2018. szeptember 21. 14:35

Tihanyi Mihály vezetésével immár 10 éve tartanak Wing Tsun kung-fu edzéseket Kiskunfélegyházán. E harcművészetet kortól és nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja. Stílusából adódóan nem a fizikumra, hanem a technikára és a gyorsaságra épít. Az elmúlt években több félegyházi tanítvány is eljutott mesterfokozatig, legutóbb Lakatos Tamás (65) tette le a vizsgát. Tamás a nyugdíjazást követően egy éve ismerkedett meg a sportággal, a mestervizsgát követően Kiskunmajsán kezdi el a Wing Tsun oktatását.

Részletek
Több millió résztvevőre számítanak az Európai Diáksport Napja rendezvényeken

Több millió résztvevőre számítanak az Európai Diáksport Napja rendezvényeken

2018. szeptember 14. 10:00

Idén is szeptember 28--án, pénteken rendezik meg az Európai Diáksport Napját. A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult 12 éve, 2015 óta pedig Európa más országaiban is megtartják. Az idei évben az MDSZ-nek több kiemelt rendezvénye is lesz a tematikus napon, ahol ismert közéleti személyiségek és vloggerek mellett a magyarországi eseménysorozat idei támogató partnere, a Football Factor különleges kitelepüléseivel is találkozhatnak a résztvevő gyerekek. A budapesti központi esemény arca Béres Alexandra lesz.

Részletek