Boldogságot és szeretetet ad zenéjével a Remedy

Boldogságot és szeretetet ad zenéjével a Remedy

2022. augusztus 24. 16:30

Újra közönség elé lép a Remedy együttes, ezúttal egy lírai estre várják a zeneszeretőket augusztus 25-én, csütörtökön 18 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. A tehetséges fiatalokból álló banda énekesével, Gönczöl Kamillával a nyári fellépések kapcsán saját dalaikról és terveikről is beszélgettünk.

Részletek
Nyolcadik alkalommal nyílt meg ma a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

Nyolcadik alkalommal nyílt meg ma a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó

2022. július 28. 20:00

Nyolcadik alkalommal érkeznek oldalkocsis motorok és azok kedvelői a Városi Parkerdőbe. A július 28-án, csütörtökön kezdődött rendezvény első napja a szokásokhoz hűen a kisgyermekes családoknak kedvezett. Az első napon az elmaradhatatlan gyermekmotoroztatással indult a fesztivál, majd színpadra lép a Direct zenekar és a Spotán Blues Band – tudtuk meg Ónodi Árpád főszervezőtől.

Részletek
Az eleven Móra jelenlétében – Szoboravatás a művelődési központban

Az eleven Móra jelenlétében – Szoboravatás a művelődési központban

2022. július 22. 08:00

Amikor egy közösség szobrot állít valóságos és kulturális élettere emblematikus alakjának, akkor ezzel a szimbolikus térmegjelöléssel a saját identitásának, önképének megerősítésére irányuló törekvéseit is kifejezi. Az igényt, hogy a névadó szobra jelen legyen a közösségi térben, évekkel ezelőtt fogalmazták meg a Móra Ferenc Művelődési Központ munkatársai; a megvalósulást pedig – amelyhez nagyban hozzájárult az önkormányzat és dr. Tarjányi József segítő támogatása – július 19-én ünnepelhette az intézmény és a város.

Részletek
A félegyházi Petőfi-kultusz digitális forradalmához

A félegyházi Petőfi-kultusz digitális forradalmához

2022. július 19. 08:00 | Petőfi-emlékévek

Egy digitális adatkönyvtárat hoz létre a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum, a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt és megnyert pályázatának köszönhetően. Ennek célja, hogy Petőfi Sándor rövid, ámbár eseményekben gazdag életét jobban megismerhesse a lakosság és a kutatók könnyebben hozzájussanak a feldolgozni kívánt anyagokhoz. A részletekről Samu Csilla múzeumpedagógus beszélt.

Részletek
Kilőve a Holdra

Kilőve a Holdra

2022. július 10. 12:00

Szekeres Pál – az első és máig egyetlen ember a világon, aki érmet szerzett olimpiai és paralimpián ép és kerekesszékes sportolóként is – volt az Európa Szabadegyetem második napjának egyik vendége július 7-én, Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. A háromszoros paralimpiai bajnok és olimpiai bronzérmes vívóval – akit elsőszülött fia, Palkó, kísért el az eseményre – Bágya Rita beszélgetett, az Antológia Kiadó gondozásában megjelent, Antal-Ferencz Ildikó: KILŐVE A HOLDRA – Szekeres Pál, a háromgyermekes vívó című kötet kapcsán.

Részletek
Petőfi nyomában Félegyházán

Petőfi nyomában Félegyházán

2022. július 7. 08:00 | Petőfi-emlékévek

Városunk számos emléket őriz a nemzet költőjéről, de nem csak a Petőfi emlékházban. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok Petőfit ábrázoló beltéri és köztéri műalkotás, tábla, szobor, vagy róla elnevezett épület és kút található városszerte. Ezeket a látnivalókat mi is felkerestük Petőfi-sétánk során, és megkóstoltuk a városban kapható, a költő által ihletett gasztronómiai különlegességeket.

Részletek